Merhaba,
9 gün önce fransız askısı yaptırdım.Bununla ilgili tecrübemi paylaşmak istedim.41 yaşındayım ve 20 li yaşlardan beri ağzımın sağ köşesi hep düşüktü, ve bu sene beni iyice rahatsız etmeye başlamıştı.O bölgeye daha önce dolgu, botox denemiştim fakat faydası olmadı, son çare olarak fransız askı denemek istedim, dr onayladı ve işlem yapıldı.
Öncelikle birkaç yorumda şunu okumuştum, yaptırıyorsun iki gün sonra işe gidiyorsun , benim için geçerli olmadı.Şöyle ki sol tarafım hiç problemsiz ne bir acı ne bir şişlik ama sağ tarafım hem çok şişti, hem boynum dahil morardı.Bunun sebebi işlem sırasında cilt altında kanama olmasıymış.
Bugün dokuzuncu gün nihayet şişlik biraz indi, morluklar sarardı, Ağzımın kenarında ki o derin çizgi yok oldu, fakat sanırım iplerin başlangıç noktası , sağ yanağımda iki nokta çöküklük oldu, dr bunun geçici olduğunu söyledi.
ilk üç gün çorba dışında hiç birşey yiyemedim, ağzımı tam açamadım, gülmek bile canımı acıtıyordu, uyurken sağa sola dönmek yasaktı, yani hiç öyle hemen yaptır hayata devam et olmadı.Ama bu benim cildimden ya da yapımdan kaynaklı da olabilir.Son iki gündürinanılmaz baş ağrıları yaşadım, aynaya baktığım da pişman olduğum anlar oldu, ama tam oturması 1 ayı buluyormuş, o yüzden beklemek zorundayım.
işlemi istanbul da ve anestezi alarak yaptırdım, hiç bir şey hissetmek istemedim, yaklaşık bir saat sürmüş, işlem sonrası 15 gün takmam için silikon ve içinde özel bir kremi olan bir maske verildi, ilk 5 gün hiç çıkarmadım, ama sonra ara ara taktım.ilk günler hep buz kompresi yaptım.yanağımda ki çukurluklar hariç şimdi rahatsız edici bir görüntü yok . İlginç bir şey saçımı yıkarken hafif bir rahatsızlık hissi oldu, şöyle ki hafifçe ovalarken kulak üstünde sanırım ipin bitiş yeri ovaladıça yüzünü de çekiyorsun ve bu çok garip hissettiriyor sanırım bir süre sonra bu da geçer.
Tam sonuç için bir ay sonra tekrar yazarım.Cumartesı kontrole gideceğim,kontrol sonrası yine yazarım.