Fransadan Turkiye ye kesin dönüs yapanlar

Arkadaslar Merhaba...
Turkiye yi bende sizler gibi cok ozluyorum ama cok riskli olarak goruyorum ..mesela ;
Bir ozel okul modasidir gidiyor ulkemizde, ilkokul icin yillik 20 -25 bin tl veren arkadaslarim var, dudak ucuklatan rakamlar bunlar, yemiyorlar icmiyorlar kredilerle cocuklarini en iyi okullarda borc harc icerisinde okutmaya calisiyorlar , akil alacak gibi degil ... Turkiye de devlet okullarina odenen odenekler cok dusuk oldugu icin, okullarin eksikleri cok ( mudurler ne yapsin..)
Televizyonlarda kotu haber duymaktan paranoyak olmak uzereyiz, insan cani malesef ok ucuz ulkemizde ...
* okullarin ihmalsizliginden okul tuvaletlerinde bogazi kesilerek ölen cocuklar( kucuk Efe nin annesi hakkini halen ariyor ama ... )
* saatlerce golun ortasinda kalan TEDAS calisanlarinin olume terkedilmesi (34 tl borcu varmis ölen adamin, devlet gelip evinde elektrigini kesti dusunun esi olen kocamami yapilan haksizligami aglayayim diyordu , gunahtir !)
* vapurdan inerken yeterli aydinlatma yok diye arabasiyla direk denize gomulen insanlarin hazin sonlari
* siyasi olaylara hic girmiyorum bdp bile mecliste yonetim hakkina sahipken ........hergun bitmeyen sehit haberleri ... teror aldi basini gitti gidiyor...Davullu zurnali dagdan indirildiler cesaretlendirildiler ...
kisaca Turkiye buyuyor deniyor evet guzel seylerde elbet oluyor ama .. ne canlar gidiyor pisi pisine...
* Kadin cinayetleri, cocuk cinayetleri , sapiklar ( yargi 13 yasindaki 28 kisinin tecavuzune ugrayan kucuk kiz icin, kendi istegiyle yapti dedi, dusunun artik gerisini !!! )
* trafik kurallari yok, sinirli gergin bir insanimiz var, kizinca silahi uzerine dogrultuyor ( yapimcilar sagolsun, oyle guzel diziler yapiyorlar ki genclere guzel ornek oluyorlar , cinayette artmasinda ne olsun, zaten silah yasasida ortada )
Diyebilirsiniz hep kotu yanindan bakma diye ama bunlar gercekler arkadaslar , yasanan seyler, bi tarafimdan uydurmuyorum...
Turk insani yasam savasi veriyor , disarda yasayinca daha iyi anliyor insan farklari ...
zenginsen insansin, degilsen vay haline ...
Turkiye canimizdir , vatanimizdir ama insan haklari, kadin ve cocuk haklari, yasli haklari malesef coook geride kalmis , bugun genciz ya yarin ? Bakin yasli insanlarimiz nasil calisiyorlar,icim sizliyor onlari oyle gordukce ... bide burdakilere bakin ...burdakide insan ordaki de ...
umutlarim herzaman var , guzel seyler olsun diliyorum ...
sevgiler ...

Son düzenleme:
ilerde esim kesin donus yapmayi dusunuyo.... bana sorarsaniz tabi dogup buyudugum yere alistim ,tr bni çok korkutyo açik soylemek gerekirse ama ezan sesi ,kendi dilinin insanlari , kndi topragin hersey sana aittir cunku orasi senin vatanindir!!! ama gelin gorunki yasanti biraz sorun olucak gibi...

simdi kabulendim trye donmeyi

magalı arkadasım dediğine aynen katılıyorum Türkiyedeki manzarayı cok iyi görmüşsün tahlil etmişsin insanlar cocuklarını okutmak için neler yapıyorlar okul yetmiyor dershanelere gönderiyorlar daha gecenlerde dershane parasını ödeyemeyen anneyi hapishaneye attılar cocuk annem benim yüzümden hapishaneye girdi diye intihar etti.Türkiye de paranız varsa özgürsünüz çalışıyorsunuz ama emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz insanlar ölesiye kadar çalışıyor cocuklarını okutuyorlar cocuklar işsiz dolaşıyor.Engelli vatandas devletten yardım istiyor cocuk okutmak için körsün iş verdik daha ne istiyorsun diyor devlet yetkilileri gersini siz düşünün artık.

Tr ye yerlesirseniz ve fransiz vatandasiysaniz çocuklarinizi Fransiz okuluna gonderebilirsiniz (Ankara, Izmir, Istanbul), Tr nin egitim sistemi zor (oss, kpss, issizlik vs) en azindan çocugunuz universiteyi fransada okur ve nerde isterse orda yasar, okullar parali yillik 5 bin euro kusur fakat gelir ve giderlerinize gore kismen veya tamamen burs alabilirsiniz.

egitim konusunda bilgilisin bende yeni anne oldum ve simdiden dusunuyorum nasil yapicam diye anaokula nereye gonderebilirim ilkogretim vs... cok karisiyor kafam sen turkiyeye mi yerlestin az bahsedermisin kendinden rica etsem tsk ederim simdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…