• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransa İçişleri Bakanı'ndan cami kararı

TÜRK MİLLETİNİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ, DEVLETİN KURUM VE ORGANLARINI AŞAĞILAMA

Madde 301- (Değişik: 30/4/2008-5759/1 md.)

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
---------------

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK VEYA AŞAĞILAMA SUÇU

MADDE 216. (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

MADDE 218. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

------------------

SUÇ İŞLEMEYE VE HALKI BİRBİRİNİ ÖLDÜRMEYE TAHRİK SUÇLARI

MADDE 214. - (1) Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silâhlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik eden kişi, onbeş yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

------------------ben koyayımda

neden beğendiğimide söyleyeyim. demokrasiden daha iyi bir rejim olursa demiş.
ama olmayacağı belli. o yüzdende o mesajı beğendim.

Maide Suresi'nde geçen hırsızlıkta sağ el kesme kısmına gelmesi için çok fazla şart gerekir ve her hırsızlığı kapsamaz.

Akıl ve beden bütünlüğü yoksa (akli denge, amalık, sağırlık vb yoksa), mal sahibi ile hırsız arasında akrabalık yoksa, mal değersiz değilse (yani gerçek anlamda değerli olmalı), çalan kişi fakirlikten çalmadıysa ve mal korunan bir yerden çalındıysa el kesilir. Yani bu şartlarda hırsızlık yapanda zaten kötü biridir. Ki Allah pişman olan, tevbe eden bağışlanır der.

Ayrıca bu ayetten haberi olan her müslüman zaten bu ayeti baz alarak bu günahtan kaçınır ki ayet başlı başınca hırsızlıktan kaçınmak için bir yaptırımdır. Allah bu ayeti kol kafa kesmek değil, dirlik ve düzen için caydırıcılık olarak sunmuştur. Bile bile yapan da şeri hukuğa göre yönetilen bir ülkede sonucuna katlanır.

Biz de idam yok mesela ama tecavüze idam gelse kimse gıkını çıkaramaz. İnsan hakkı, tecavüz de etse yaşama hakkı var diyemez. Paşa paşa cezayı alır idam edilir. Şeriat hukuku da böyledir.

Zaten o dönemlerde bu yasakların sebebi toplumsal dirlik ve huzuru sağlamaktır. Devlet olgusu yokken, modern hukuk yokken nasıl insanları kötüden sakınabilirdi ki Rabbim?

Gerçek ve Allah'ın takdir ettiği gibi bir şeriat yönetimi olmazsa bu hususlar göz ardı edilip tavuk keser gibi kol kesenler olacaktır. O yüzden şeriat uygulamak, karar vermek için sağlam bir irade ve iman gerek. Eğer yoksa da ki şeriat ülkeleri bize olmadığının kanıtı, demokrasi iyi bir sistemdir.

Bu durumda demokrasi ile yönetilip, hırsızı hapise atmak ve şeri hukuktaki cezasını Allah'a havale etmekten daha iyi bir çözüm yok.

neden beğendiğimide söyleyeyim. demokrasiden daha iyi bir rejim olursa demiş.
ama olmayacağı belli. o yüzdende o mesajı beğendim.

Rejim değişikliği talebi , temennisi , beklentisi yasak yasak .
Bak şimdi maddeleri koydun .
Daha iyisi daha kötüsü yok bunun , külliyen yasak .
Hadi benden de nokta (.) ahanda koydum gitti .

Rejim değişikliği talebi , temennisi , beklentisi yasak yasak .
Bak şimdi maddeleri koydun .
Daha iyisi daha kötüsü yok bunun , külliyen yasak .
Hadi benden de nokta (.) ahanda koydum gitti .
güzel iyiki yasak. noktayı devlet koymuş zaten. iyikide koymuş. koyanlara helal olsun

yalnız O okypete benim bildiğim kadarıyla suç olan "ben şeriat istiyorum" demek değil, "şeriat düzenini getirmeye çalışmak"
yani nasıl ki komünist olmak suç değil ama komünist bir ülke kurmak için eyleme geçmek suç, burada da durum aynı.
en azından ben bu şekilde biliyorum, doğrusunu bilen, düzeltsin lütfen.

O zaman sakın ola ki patates rejimini daha iyi , daha ileri diye destekleme gün olur da . Noktayı koyanları üzersin , beni değil :KK51:
yok sabitim değerlerimde. bunlardan biride demokrasidir. noktayı koyanların ruhu şad olsun. kadın olarak haklarımı onların sayesinde aldım.

Olaylardan once kin ve nefret soylemlerini duymamislar miymis sayin yetkililer? :KK51:

Bir dizi önlemler alınması gerekir elbette fakat bu önlemler alınırken amaç yalnızca Düşmanlık tohumlarını ekenleri mi ayıklamak yoksa tüm bir camiaya karşı yürütülen bir temizlik operasyonu mu?
Önlem alıyoruz adı altında Müslümanların varlığını ve ibadetlerini yok etmekse maksat bunu yasakçı bulurum.
Öncelikle haber metnini, önemli kısımları koyu yazarak falan tekrardan yazanlar olmuş. Musterih olun, yorum yazmadan önce tam metni okuyorum :-) Mune'nin yazmış olduğu yukarda alıntıladığım kısım benim habere olan tepkime neden olan düşüncenin özü. Bu sebeple müslümanlara zulm etmelerini meşru gosterecekler, mesele bu. Camiyle IŞİDin ne alakası var? İşid in en çok militan toplama yöntemi sosyal medya, facebook tweeter vs... e bu sosyal ağlar amerikanin elinde mesela? İsteseler bunları sosyal ağlarını engelleyerek çooook da rahat engellerler, ama müsade ediyorlar. Adamların amaçları açıkça islami karalayip sonra da tüm dünya müslümanlarına zulm etmek; bu kadar basit. Evet, bu kadar BASİT. Suriye deki savaş... dünya Devletleri Suriye de savaşan taraflara silah vermese, neyle savaşacaklar? Savaşı bitirmek bu kadar basit aslında; silah yardımını kesmek... Ha sadece silah vermiyorlar tabi, toplum mühendisleri sosyologlariyla toplumun psikolojik alt yapısını da hazirliyorlar o da ayrı mesele. İşid in içinde çok fazla fransız komutan var mesela... tıpkı PKKnin içinde de bir sürü yabancı uyruklu, eğitici konumunda savaşçı yakalanmış olmasi gibi... Ha bir de "adamların ülkesinde bomba patlatmislar ve Müslüman kimliği altında, e adamlar da tabi ki böyle şeyler yaparlar canim" gibi fikir beyan edenler olmuş. (Telefondan yazdığım için, geri dönüp herkesi alıntılayamıyorum.) Müslüman kimliğini kullanarak bir örgüt türemİş bir şekilde; çok çok marjinal olanlar dışında dünya müslümanları bırakın bu örgütü bağrına basmayi, hepimiz nefret etmiyor muyuz bu örgüt ten? Hangi müslüman devlet bugün işidı kutsuyor? Hepimiz açıkça diyoruz ki; bunlar bizden değil, bu müslümanlik değil... biz terörist değiliz.... ( aklıma "benim adım khan" filmi geldi; izlemeyenlere tavsiye olunur) peki karşı cenaha bakalım; diğer din mensubu ülkelere; bu ülkeler AÇIKÇA YILLARDIR İSLAM COGRAFYASINI KANA BULAMADI Mİ? hala da devam etmiyorlar mi? Hem de içlerinden çıkan, kendilerinin benimsemedigi bir terör örgütü yapmadı bunu; BİZZAT KENDİLERİ ÜLKE OLARAK YAPTILAR. Filistindeki soykırımı hepsi de görmezden gelmiyor mu???? Görmezden gelenle yapan aynıdır benim için... peki onların bu yaptıkları karşısında biz ne yapıyoruz? Ülkemize gelen turistlere "vay sizin devletiniz müslümanları öldürüyor" mu diyoruz? => yoo, gayet de misafirperverligimizden sonuna kadar yararlanıyorlar... gelip türkiyeye yerlesenler de çok. Bizim vatandaşımızın oraya yerlesmesiyle onların buraya yerleşmesi aynı degil; bizimkiler mecburiyetten, maddi imkanlara kavuşmaktan filan gidiyor. Onlar ise bir tercih olarak burayı begendiklerinden yerleşiyorlar; Nitekim kötü muamele görseler, sevmeseler yerlesmezler... yani demem o ki, biz onlara hoşgörülüyüz gayette, olmasi gereken de bu zaten... Ha bi de son olarak kilise mevzusu edenler olmuş; Turkiyede Hristiyanlarin yaşadığı yerlerde kiliseler var, çan da çalınıyor, kimse de kiliseyi taşlamiyor. Bizzat icine girip papazla konuştuğum oldu. (Biraz uzun mu yazdım ne :rolleyes: idare edin artik)

HEm gayrimüslim topraklarında çalış,onların ekmeğini ye.sonra da ayet var onları dost edinmeyin de.,
Camileri komple kapatırlarsa ne halt edeceksiniz ama farketmez el mahkum yine yaşarsınız .Ordan mama geliyor ya.
GAyrimüslimleri dost edinmeyin deyip de oralardan çıkmayanlar ne kadar ilginç insanlar.

Ayete rağmen çene yoranlara PES

İnançsız olanlar göğsünü gere gere inançsızlığı dile getiriyor ama bir musluman asagilaniyor, enteresan

Sizi yaratan Allaha yada onun gönderdiği peygambere inanmayanlara Rabbim her nimeti hala veriyor

İronisiz,dilerim doğruyu bulup musluman olurlar.

Onlara gore bir beddua ama ben dua ediyorum

Ayete rağmen çene yoranlara PES

İnançsız olanlar göğsünü gere gere inançsızlığı dile getiriyor ama bir musluman asagilaniyor, enteresan

Sizi yaratan Allaha yada onun gönderdiği peygambere inanmayanlara Rabbim her nimeti hala veriyor

İronisiz,dilerim doğruyu bulup musluman olurlar.

Onlara gore bir beddua ama ben dua ediyorum
nefret tohumları ekmenin neresi müslümanlık ?

Dost kelimesinin manasını biliyordur hepiniz. Orada çalışmak, orada yaşamak, konuşmak, eğlenmek, gezmek yasaklanan fiiller bunlar değil. Onları dost edinmeyin. Emir bu.

Peygamberimiz de yahudi ve hristiyanlarla ticaret yaptı onlarla beraber yemek yedi.

Siz neye takıldınız?

Back