• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransa İçişleri Bakanı'ndan cami kararı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
1019041308.jpg

Fransa İçişleri Bakanı'ndan cami kararı
© AA

00:27 16.11.2015URL'yi kısaltın
Konu:

0202910
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, sorumluları kin ve nefret çağrısı yapan camilerin kapatılacağı uyarısında bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, Paris'i kana bulayan terör saldırılarının ardından France2 Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, sorumlularınca kin ve nefret çağrısı yapılan camilerin kapatılması konusunda girişim başlattığını belirtti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls de dün yaptığı açıklamada, nefreti körükleyen yabancı imamların ülkeden derhal sınır dışı edileceğini söylemişti.

Paris'te önceki akşam gerçekleşen saldırılarda son açıklamalara göre en az 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı.

http://tr.sputniknews.com/avrupa/20151116/1019041374/fransa-cami-cazeneuve.html#ixzz3rddtxYke

Bazi insanlar okudugunu anlayamiyor mu yoksa kin ve nefret tum kalplerini mi esir almis gercekten anlayamiyorum. Hele ki agzina Allah adini dolamis insanlardaki kin ve nefreti gordukce yasadigim toplumdan iyice soguyorum. Ne yapsaydilar kin ve nefret tohumu eken kisilere terfi mi verselerdi. Allahin evinde insanlar ayristirilmaz, kin ve nefret ekilmez. Yazik ya. Siz kimsiniz de Allahin yarattigi kullari ayristirip, nefret ekiyorsunuz. Su topige yorum yapmak istemiyorum ama insan dayanamiyor.

tekrar koyalım konunun özünü.
France2 Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, sorumlularınca kin ve nefret çağrısı yapılan camilerin kapatılması konusunda girişim başlattığını belirtti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls de dün yaptığı açıklamada, nefreti körükleyen yabancı imamların ülkeden derhal sınır dışı edileceğini söylemişti.

yoksa göremiyor bazıları

tekrar koyalım konunun özünü.
France2 Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, sorumlularınca kin ve nefret çağrısı yapılan camilerin kapatılması konusunda girişim başlattığını belirtti.

yoksa göremiyor bazıları

Kalın punto da yapalım.

Yerinde doğru bir karar cami kilise havra sevgi kardeşlik ibadet yeridir

Çok komplike düşünmeye gerek yok.

camilerde kin ve nefret çağrısı mı yapılıyormuş
kim ne zaman nasıl yapmış hangi camide kime yapmış
bak sen yaa gördünmü şu imamları :KK51:

yapılmıyor mu?
daha geçen gün babam söyledi bizim Bornova'da imam gayri müslimleri kendinize dost edinmeyin demiş. bu nefret söylemi değil mi?

yapılmıyor mu?
daha geçen gün babam söyledi bizim Bornova'da imam gayri müslimleri kendinize dost edinmeyin demiş. bu nefret söylemi değil mi?
iyide dost edinmeyin ile
nefret söylemi farklı farklı şeyler
onlar bizi dost ediniyor mu ki
ALLAH cc emridir onlara saygı duyarız hoşgörü gösteririz ama dost edinmek zorunda değiliz bu kadar basit
(Maide, 5/51)
ayeti, onlarla diyaloğa ve beşerî ilişkilere mani değildir.

"Eşcinsellik virüstür" "şiiler kafirdir" bunlar birer nefret söylemidir ve cami imamları tarafından vaazlarda söylenmiştir. Araştırabilirsin. Kim bilir daha neler vardır.

Adamlar tüm camiler dememişki, demek ki arada sınırı aşan imamlar varmış, demek ki tespit ettikleri birşeyler varmış. Ya da camileri kendi çirkinliklerine alet edenler varmış.

Size göre neden bir kişinin imam olması onun mükemmel bir din adamı olduğu sanrısı uyandırıyor?

İmamlar da beşerdir ve binbir türlü halt yiyebilir, araya nifak sokabilirler. İmamlık kutsal bir meslek değil yani, işini hakkıyla yapmak kutsallıktır.

Gerçi imam maskesiyle asılan türk ve rejim düşmanlarını bile bağrına basan bir güruhtan bahsediyoruz.

iyide dost edinmeyin ile
ALLAH cc emridir onlara saygı duyarız hoşgörü gösteririz ama dost edinmek zorunda değiliz bu kadar basit
(Maide, 5/51)
pes

neyse yine ayetler arası devam edeceğe benziyor
diyoloğu kesiyorum konuya yorumumu yaptım bitti hiç uğrasma niyetim yok

nokta

......................................

ayıptır ya. bu sitede çok sevdiğim burada tanıdığım gayri müslim arkadaşım var benim. onlara şu yazdığınız ayıp. insanlar incinirmi diye düşünmüyorsunuz bile. bu konuları okuyor onlarda yazmasalar bile

Sizleri dini yorum konusunda ikaz etmiştim.

Gelelim camilere, camilerde görev yapan din adamları siyasi fikir beyan etmemeli, camileri siyasi propaganda alanı olarak kullanmamalı, bu tüm ibadethaneler için geçerlidir.
Vaazlar, hutbelerdeyse özellikle kin ve düşmanlığı körükleyici söylemlerden kaçınılmalı, zira insanoğlu birbiriyle iç içe yaşıyor, din, mezhep, ırkların hepsi bir arada.

Bir dizi önlemler alınması gerekir elbette fakat bu önlemler alınırken amaç yalnızca Düşmanlık tohumlarını ekenleri mi ayıklamak yoksa tüm bir camiaya karşı yürütülen bir temizlik operasyonu mu?
Önlem alıyoruz adı altında Müslümanların varlığını ve ibadetlerini yok etmekse maksat bunu yasakçı bulurum.
Cumhuriyet ve laik yönetimi benimsemiş bir ülke bu 2 unsurun gerekliliklerini yerine getirmek zorundadır, zira Cumhuriyet'le Laik bir yönetime sahip ülkeler halkına biz sizin dini inançlarınıza Eşit yaklaşıyoruz, sizlerin ibadet özgürlüğünüz devletimizin teminatı altındadır demiş oluyor.

O zaman Cumhuriyet ve Laiklik ilkelerinin olmazsa olmazlarını yapmakla Mükellefler.

iyide dost edinmeyin ile
(Maide, 5/51)
bana, bir agnostiğe ayet gösteriyorsun. eğer ayetlere katılsaydım, Müslüman olurdum, değil mi?
o zaman neden dinler arası diyalog?
bunun komple yalan olduğu senin şu sözünle bile ortaya çıkıyor. hoşgörü göstermek ne demek?
"siz" kimsiniz, kuzum? sizden olana "hoşgörü" gösterme "yüce gönüllüğünü" gösteriyorsunuz.
ben bir agnostik olarak "müslümanlara hoşgörü gösteriyorum" desem, kendini nasıl hissedersin?
şu bile nefret söylemi.
şu bile 21. yy'da olmasak "hoşgörü" bile göstermeyeceğinin bir kanıtı esasında, bunu kasıtlı olarak söylediğini kastetmiyorum, tam tersine iyi niyetli olarak kullandığını biliyorum kelimeyi, senin iyi niyetli olduğundan da şüphem yok.
ama bir soru soracağım:
Cihat'ı inkar edebilir misin? bir Müslüman olarak Cihad ilanına karşı durman gerektiğini düşünür müsün?
Kuteybe bin Müslim ile IŞİD arasındaki farkı bana söyler misin?
bir müslümana göre Cihad ilanı olağandır.
oysaki bir gayri müslim için Cihad ilanı nefret söylemidir.
çünkü Cihad ilan edildiğinde, müslüman olmayan gayri müslimin öldürebildiğin kadarını öldürür, öldürmediğinden de vergi alırsın.

Kin ve nefret çağrısı yapan imamlar cezalandırılsın elbette,ama neden cami komple kapatılıyor,oradaki cemaatin suçu ne ?

Oky senin az evvelki yanak okşamalı konuda dediğin vardı kompleksliyiz diye. Bence buda o durum. Müslümanlar olarak o kadar kompleksliyiz ki, herkesi İslam düşmanı, müslüman düşmanı sanma kompleksi buda.

Yahu Fransa türk ve müslüman nüfusu en çok olan ülkelerden biri, adamlar senelerce sana saygı duymuş, ekmek vermiş, sonra adamların yıllarca yaşamadığı bir saldırı oluyor ve altından İslam örgütü çıkıyor.

Ne bekliyorsunuz yahu, ne istiyorsunuz?

Adamlar hristiyan, islamiyeti yüceltmelerini mi bekliyorsunuz böylesi bir çerçeve önlerindeyken hele.

Sizin dininiz size kafirle dost olma derken, adamların dini müslümanlık diye bir din yok diyor. Var deseler zaten hristiyan olmaz müslüman olurlar. Adamlar hak din hristiyanlık diyor yahu. (ben demiyorum onlar diyor, değiştirilmiş incil diyor)

Türkiye'de gelip sizin mahallenize klise yapsalar imza toplatır yaptırtmazsınız ama. Bir klise yapmak kolay mı İslam ülkesinde, millet ayaklanır resmen. Adamlar müslümanlar için yeteri kadar cami yaptırmış, bizden kat kat medeniler bu hususta. Sizin için klise neyse, onlar için cami o.

Siz kliseleri cami yaparken iyi, adamlar terör sonrası önlem olarak cami kapatınca pislik.

Biraz müslüman ve islami olarak değil akıl çerçevesiyle yorumlayın bi zahmet..

Son düzenleme:
Back