• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Frajil-X sendromu!Acil

Ada-Anne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2021
2.612
2.975
83
36
Frajil-× sendromu ile ilgili bilgisi olan var mı?Çok acil bir şekilde yazarsanız sevinirim

Bilgim yok ama siz sorunca google'a baktim, bir dunya aciklayici sayfa mevcut.

Ozellikle erkek cocuklarinda zeka geriligine sebep oluyormus.
Buyuk kulaklar,
sasi gozler,
buyuk testisler,
Zeka geriligi,
otizm benzeri hareketler,
hiperaktivite,
Dikkat eksikligi
Dokunulmaktan hoslanmama
Sinirlilik, hircinlik
Ogrenme guclugu
matematikte yetersizlik
Kelime tekrarlama
Guclu taklit yetenegi

Gibi belirtiler gösteriyorlarmis.

Bu rahatsizliktan kiz çocuklari da etkileniyormus, ancak erkek cocuklari kadar belirgin semptomlar ortaya cikmiyormus.

Bilgim yok ama siz sorunca google'a baktim, bir dunya aciklayici sayfa mevcut.

Ozellikle erkek cocuklarinda zeka geriligine sebep oluyormus.
Buyuk kulaklar,
sasi gozler,
buyuk testisler,
Zeka geriligi,
otizm benzeri hareketler,
hiperaktivite,
Dikkat eksikligi
Dokunulmaktan hoslanmama
Sinirlilik, hircinlik
Ogrenme guclugu
matematikte yetersizlik
Kelime tekrarlama
Guclu taklit yetenegi

Gibi belirtiler gösteriyorlarmis.

Bu rahatsizliktan kiz çocuklari da etkileniyormus, ancak erkek cocuklari kadar belirgin semptomlar ortaya cikmiyormus.
Bende google'dan baktım ama acaba yaşayan veya yakınında olan var mı diye sorayım dedim

Arkadaşım taşıyıcı ve oğlu hasta. Genetik bir rahatsızlık. Sizin de çocuğunuzda mı var?

Bir yakınımda şüphelendi doktor,genetik test yaptılar,negatif çıktı. Sizin tanıdığınızın çocuğunda ne gibi durumlar var
Gaz sancısı diye hastaneleri dolaşıyorlardı. Otizm ve sara da eklendi. Nasıl oldu da genetik test yapıldı bilmiyorum ama teşhis testle konuldu.

Genetik testte çıkmadıysa yoktur zaten. Demek ki yakınınızda yok. Var olan semptomları varsa frajil X'ten bağımsız.

Frajil-× sendromu ile ilgili bilgisi olan var mı?Çok acil bir şekilde yazarsanız sevinirim
Merhaba,21 yaşındaki kızımda erken menepoz teşhisi üzerine bu test yapıldı ve dün taşıyıcı olduğunu öğrendik,hemen az kalan yumurtaları dondurma tedavisine başladık,bende heryerde araştırıyorum ne benim ailede ne eşimde böyle bir belirti hastalık yok

Back