• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğrafçı seçiminde nelere dikkat edilmeli

Benim hocam demişti flaş kullanmayın diye :1:
Biz daha amatör olduğumuz için, kolaya kaçmayalım diye söyledi heralde :26: Ki ben eylülden beri ders alıyorum flaşlı fotoğraf çekmedim daha. Flaşla çektiğimi de beğenmiyorum, belki kullanmayı bilmediğimdendir. Geçen hafta ışık eğitimi aldık, ışığı kullanmak bana flaştan daha mantıklı geldi, ama tabi daha yeniyim kendi fikrimi söylüyorum yanlış anlama :1: Işık almayan yerlerde bence de flaş kullanılabilir, ama doğallığı bozmayacak şekilde.

Canım ben 20 yıldır fotoğraf çekiyorum ve 2008 den beride fotoğraf öğretiyorum hocanız kim bilmiyorum ama yanlış yönlendirmiş doğal ışığa dolgu anlamında flaş kullanırsın siluetlerde yüzleri aydınlatmak için kullanırsın gray fong diye gir bu ekipmanı flaşta nasıl kullanırsın bir bak. İSMEK te ise dersleriniz normal böyle şeyler söylenmesi oradan bana çok öğrenci geliyor. Sil baştan öğretiyoruz. Bedava kurslardan çok şeyler çıkmıyor maalesef :(

Hocanız kim bilmiyorum ama flaş kullanmak yasak ne demek ya.. flaş kullanmak tecrübe ister.. bilmeyende öğretemez zaten :) ben yıllardır fotoğraf eğitimi veriyorum flaş kullanmak yasak dendiğini ilk defa duydum. Yönlendirmelerim emin ol çok doğru flaş dolgu amaçlı gerekli yerlerde kullanılır. İşin doğrusunu profesyoneller bilir. Reflektörün kaç inc olacağı önemli ışığın doğru bir şekilde flaş kullanılmayan fakat gölgede kalan bölümlerin açılması için gereklidir. Bunun ne olduğunu bilmeyen fotoğrafçılarda gördüm :) Ben birisine bir iş vereceksem bir çok detaya dikkat ederim belki işi bilmemden kaynaklanıyor. Evlenmeden önce 5 yıl mobilya baktım. Hiç kimsenin görmediği detayları görürüm ve içime inmeyeni almam. Titizim fotoğrafta titizlik ister hanımlar paranızı sokağa atmayın diye tüyolar veriyorum isteyen okur uygular isteyen uygulamaz tercih meselesi...:52:

pardon yazdığım paragrafta hocam flaşı yasakladı demiş miyim? ben eğitim dönemlerini geçeli çok oldu, yıllardır fotoğrafçılık yapıyorum hiç böyle bi şey duymadım. flash kullanmayı gayet iyi bildiğim ve çalıştığım bazı işletmelerde kullanmak zorunda kaldığım halde, kendi işimde tercih etmiyorum. flash kullanmadan ışık sorunlarını çözümlemek ve doğal bir görünüm yakalamak da bir yetenek meselesi bu da herkeste yok :) flash kullanmak bir tarz meselesidir. sizin gibi çekim yapmayan kişilere profesyonellikten uzak yakıştırması yapmak hoş değil. eğitiminizi nerden aldınız bilemem ama anladığım kadarıyla fotoğrafta 'tarz' ve 'yöntem'in ne olduğundan bahsetmemişler.

Bence yazıştığın kişinin kim olduğunu pek bilmeden yazmışsın "çekim yapmayan" buna çok güldüm :))))))))))))))))))))))))))))))

Bence yazıştığın kişinin kim olduğunu pek bilmeden yazmışsın "çekim yapmayan" buna çok güldüm :))))))))))))))))))))))))))))))

canım benim cümlemin anlamını anlamadan gülmeye çalışmışsın da, cümleyi tekrar okuyalım: sizin gibi çekim yapmayan kişilere profesyonellikten uzak yakıştırması yapmak hoş değil. özne ve yükleme dikkat ederek okursan anlayacaksın ;) senin gibi çekim yapmayan demek, çekim tekniği senin gibi olmayan, senin dediğin gibi yapmayan anlamındaydı. dikkatli okursan sevinirim :)

Son düzenleme:
canım benim cümlemin anlamını anlamadan gülmeye çalışmışsın da, cümleyi tekrar okuyalım: sizin gibi çekim yapmayan kişilere profesyonellikten uzak yakıştırması yapmak hoş değil. özne ve yükleme dikkat ederek okursan anlayacaksın ;) senin gibi çekim yapmayan demek, çekim tekniği senin gibi olmayan, senin dediğin gibi yapmayan anlamındaydı. dikkatli okursan sevinirim :)

Merak ettiğim tekniğini internet sitenin linkini gönderebilirmisin? Ya da facebook profil linkini

Canım biz Çamlıca Tepesini düşündük eğer aklımda burası olmasaydı Emirgan Korusunu seçerdim harıka bır yer geçen gün gittik çiçekler falan süper olmuş:16:

Eylülde olacak düğünüm keşke o zamanda olabilse laleler ama napalım her zaman güzeldir eminim:) beni korkutan sadece trafik şuan ulaşımda sıkıntı çekmeyiz umarım varmaya çalışırkenn:/

Eylülde olacak düğünüm keşke o zamanda olabilse laleler ama napalım her zaman güzeldir eminim:) beni korkutan sadece trafik şuan ulaşımda sıkıntı çekmeyiz umarım varmaya çalışırkenn:/

Canım bende ulaşımdan korkuyorum ama napalım sırf yakın olsun dıye herhangi bir yer seçmek istemedim sonuçta bi kere oluyo :31:

Haftaiçi çektirirsen pek trafik olmaz haftasonu istanbul ancak okullar kapandıktan sonra rahatlar

merhaba arkadaşlar benimde 6 ay içinde düğünüm olacak. şimdiden başladım araştırmaya. bu araştırma sırasında dikkatimi çeken bazı noktar oldu onları sizlerle paylaşmak istiyorum.öncelike bazı fotoğrafçıların çok abartıldığını düşünüyorum. bu konuya daha sonra değineceğim.
tabi ki de bizi ilk ilgilendiren fotoğraflar, baktığımızda güzel hissetmemizi sağlayan fotoğraflar.

*hdr tarzında (aşırı kontrast gökyüzü olmadığı kadar bulutlu, abartılı) fotoğraf çalışan fotoğrafçılardan uzak durun. çok yapaylar çünkü. o güne ait değiller sanki başka bi zamana aitler gibi.

*bıyıklı dudaklı aksesuarlı fotoğraflar çektirmeyin. bunu talep eden var mı gerçekten? hem çok klişe hem de çok basit ve bayağı..

* saçma sapan hikayeler içine girmeyin, örneğin fotoğrafta gelin damada trip atıyo, gelin damadı kravatından yakalamış kaçmasın diye?(yazarken bile çok saçma) damat kemençe çalıyo... kısacası mış gibi yapılan bütün fotoğraflar. damat gerçekten kemençe çalabiliyorsa eyw.. ama onun dışında ıı ııhhh yemiyo. sadece komik oluyor.

*dozunda photosop. bazı fotoğrafçılarda özellikle ucuza çalışanlarda hiç photoshop müdehalesi yok sanırım. 2 saatlik 3 saatlik yada 5 saat farketmez bin lira 2 bi lira alırken işin çekimden sonra haftalarca photosop için sürdüğünü söylüyorlar. bunu söylüyorsanız ben de işlerinizde onu görmek isterim. bir de bunun tam tersi yapay suratlar var. hiç bir dokunun belli olmadığı. onlarında başarısız photosoplar olduğunu düşünüyorum. değilse eğer bu gelinlerin talebidir. yapmayın etmeyin çünkü o fotoğraftaki siz olmayacaksınız.

**bence her koyunun kendi bacağından asılacağı gibi her gelinde her düğünde özel olmalı basma kalıp ilerlememeli.

***teknik konuları geçersek ben randevu defteri dolu olan fotoğrafçılarla çalışmama kararı aldım. çünkü; düğünüm neredeyse kışın olacak ve meşhur olanlara mail attığımda hep bi temkinli cevaplar aldık. hep bi çok doluyuz havaları. tazen sen çok doluysan ben neden kendimi riske atayım ki? çok dolu olduğun için çekimimi kısa kesmeyeceğini nereden bilebilebilirim. ? her neyse dolu insanlarla çalışmayacağım. daha butik çalışan ve çok da güzel işler çıkartan yerler var. şimdi onları araştırıyorum. şimdilik bi tanesine çok olumluyum. nilnes. gerçekten butik çalışıyorlar. kesinleşmiş bişey yok ama konuşmak istediğim başka yerlerde var.

umarım faydalı bir yazı olmuştur. :16:

Son düzenleme:
Back