Fotoğraf Makinesi Önerileriniz...

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
Kimimiz profesyonel kimimiz amatör
çoğumuz severiz fotoğraf çekmeyi
hangi makineyi alacağımız da çok önemlidir tabii ki
artık buradan fotoğraf makineleri için
önerilerinizi deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilirsiniz...
faydalı ve keyifli paylaşımlar diliyorum hepimize...

Fujifilm öneriyorum. gecen sene babamla beraber fotograf makinası almaya elektroworld e gitmiştik almısken en iyisini alalım demişti orda ki yetkilide fujifilm önermişti en iyisi en kalitelisi budur bu markadır diye babamında teknolojiyle elektronikle arası iyidir oda evet en iyi marka bu diye onu almıstık iyi ki almısım memnunum

yarı profesyonel fujifilm finepix s5800 kullanıyorum..çekimlerinden memnunum.

canon eos550d hem ekonomik hemde yüksek kalite fotoğrafları var . Bu arada fotoğraf makinesi kullanımı ile ilgili sorunu olan olursa yardımcı olmak isterim

evet herkesin marka ve model tercihleri farklıdır...
bütçesine ve gönlüne uyan model onun için en iyisidir...
fotoğraf makinelerini sınıflandıracak olursak...
compact makineler
dslr like makineler
dslr makineler
ve bence fotoğrafçılığın ruhunu yansıtan analog makineler...

makine almadan önce makineyi ne için kullanacağınızı ve kriterlerinizi iyi belirlemeniz gerekir.

fotoğraf çekimlerimiz anı ve birkaç manzara dışına çıkmıyorsa compact makineler işimizi görecektir.
gelişen teknoloji ve artan pazar payı ile compact makinelerde artık ikiye ayrılıyor;
tamamen otomatik ve manuel kullanıma izin veren compactlar...
compact makinelerin bir altı fotoğraf çekebilen telefonlardır (gerçi onlarından artık çok mp lileri de çıktı ama)
bir üstü ise dslr like makinelerdir...
fiyat olarak da en uygun fotoğraf makineleri bu gruptadır...

anı ve manzara çekimlerimizin yanında makro çekmeyi seviyorsak ve farklı kompoziyonlarla nesneleri fotoğraflıyabiliyorsak manuel ayarlar ile çekmek bizim için daha keyifli ise ama profesyonel değil de öğrenme aşamasındaysak bence dslr like makineler bizim için uygun olacaktır.
dslr like makineler bu sanata yeni başlayanlar için bence hem kalite hem de fiyat olarak uygundur, dslr like makineler dslr makinelere benzer ancak objektifleri değişmez yani ihtiyaca göre lensleri ile oynayamaz aynı lensle farklı fotoğraflar çekmek durumunda kalırsınız. profesyonelliğe bir adım kala bu makineler manuel ayarları ve senaryolarınızı geliştirmek için size yeterli gelecektir...

dslr makineler objektifleri ihtiyaca ve çekeceğiniz fotoğrafa göre değişen profesyonel kullanım için üretilmiş makinelerdir. fiyatları her ne kadar uç olsada artık gelişen pazar ile uygun fiyatlı dslr bulmakta mümkün olmaktadır. tabii ki bu yine sizin bütçenizle ilgili bir durumdur.makine uygun olsada dslr makinelerde önemli olan lenslerdir aynı lensle makro çekimler mükemmel iken zoom kötü gece çekimi berbat olabilir bu makineden değil kullanılan lens ile ilgilidir. yani dslr makine almak yeterli değil başlangıçtır. bu işi ciddi manasıyla yapmayacaklar dslr olsun madem demekle bu makinelerden almaları onları hayal kırıklığına uğratacaktır.

veee analog makineler eskilerde kalsa da ben digital geldi mertlik bozuldu diyorum...
çünkü analog makinelerde neyi nasıl çekmişsiniz ışık nasıl olmuş diyafram iyi ayarlanmış mı vs gibi detayları fotoğrafı banyo etmeden öğrenemezdik ama digitallerde hemen bakıp beğenmediğimizde del tuşu ile emeğimizi bir anda çöpe atabiliyoruz... bu yüzden olsa gerek analog makineler bana daha hoş gelir her ne kadar artık bende digital kullansamda...

son olarak da şunu belirtmek isterim;
"güzel fotoğrafı makine çekmez siz çekersiniz"

canon eos 550d kullanıyorum ve çok memnunum,aradığım özelliklerin çoğu var şimdilik 18-135mm objektifle idare ediyorum.Tavsiye ederim.

Eğer profesyonel anlamda fotoğraf çekmeyecekseniz, daha da ötesi fotoğraf çekmeye yeni başlayacaksanız, DSLR makine almaya gerek yoktur. Alırsanız da hakkını vererek kullanamazsınız. Bu nedenle fotoğrafçılığa adım atmak için en iyi seçim compact makinelerdir. Compact makinelerle çekim teknikleri öğrenilir ve ufak çapta özelikler öğrenilebilir. Compact makineyi öğrendikten sonra yapacağınız şey ise başlangıç formatında bir DSLR makine almaktır. Tabii ki profesyonel olarak fotoğraf çekmeyi düşünmüyorsanız, yani fotoğraf çekerek hayatınızı kazanmıyorsanız, gidipte bir dslr makineye 2 - 4 bin tl vermenize gerek yoktur. Çünkü DSLR makineler yalnzıca body den değil body ve objektiften oluşan makinelerdir.. Yalnızca bir body ve bir objektif yeterli olmaz. Ama amaç hatıra fotoğrafı çekmekse uygun bir dslr makine işinizi görür. Daha sonra kendiniz profesyonelleşmek isterseniz tabii ki makinenizi yükseltebilirsiniz.
Ama başlangıç olarak kimseye dslr makine almasını tavsiye etmem çok zorlanırsınız ve otomatik modda fotoğraf çekerek fotoğrafçılığı öğrenemezsiniz...

Işığınız bol olsun...

ben fotoğraf deyince nikooon diyenlerdenim

Arkadaşlarr sizce canon mu yoksa nikon mu daha iyiii?

Her iki markanın da onlarca modeli var ve bu modellerin hepsi birbirine yakın özellikteler, aynı olanları bile var.
Ben şahsen bu konuda özellik bakımından ayrım yapmıyorum. Zaten fotoğraf makinesinin iyiliğinden çok, objektifin başındaki kişi daha önemlidir. Fotoğrafı aslında bizim beynimiz çeker, biz de onu makineyle görsele sunarız. :)
Ama bu ayrımı görünüş konusunda yapacak olursak, ben hep Canon'u tercih etmişimdir. O bana daha bir kibar görünüyor. :)
Şöyle bir örnek vereyim. Bkz: Canon EOS 500D

Canon 450 D ile çekilmiştir arkadaşlar.

https://vimeo.com/49180626

makineniz giriş makinesi bile olsa önce ne çekmek istediğinize karar verin...sonrası geliyor zaten..

[video=vimeo;49180626]https://vimeo.com/49180626[/video]

Arkadaşlar dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum önerileriniz var mı?? İnternetten almayı düşünüyorum .........com da canon marka %50 indirimliymiş uygun geldi bana sizin de önerilerinizi almak istiyorum?
Dediğim ürün bu ne dersiniz çok uygun fiyat

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşlar Olympus OMD EM5 öneriyorum harika bir makine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…