• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Follik asit

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Folik asitlerin hepsi aynı görevi görüyo zaten canım doktorunun dediğini kullan

Bazen doktorlar reklamını aldığı ilaçları önerebiliyor. Solgar en iyisi bilgine

Bana da Z fol kullan dedi doktor . 79 TL filandı galiba.almadim gebelik düşünmüyorum henüz ama araştırıyorum simdiden
Yukarıda arkadaşın dediği gibi folik asitlerin hepsi aynı görevi görüyor aslında. Gebelik öncesi eczane ne verdiyse onu kullanmıştım sonra bir ara doktor folbiol yazmıştı gebelik öncesi yine.

Hamile kaldıktan sonra ise anne ve bebeğe özel multivitamin kullanmaya başladım onun içerisinde folat var. Folik asit yerine. Bu şekilde devam ediyorum ben.

Gebelik düşünmeye başlayınca hemencik kullanırsın çok önemli çünkü 😊

Doktorumun tavsiyesi ile folidoce kullanıyorum .

Solgarın önerilmesinin nedeni içinde folik asit (yapay b9 vitamini) değil metilfolat (doğal b9 vitamini) olması. İnsanların yaklaşık yarısının genetik nedenlerle folik asiti folata dönüştürüp kullanamadığına dair çalışmalar var. Ben de solgar kullandım ama kafaya takılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum. Sağlıklı beslenme tüm gıda takviyelerinin yerine geçebilir. Neye imkanınız yetiyorsa onu kullanın.

Bende doktorun önerisi ile folvo diye bir folik asit kullanıyorum. Içinde demir çinko magnezyum iyot vs şeyler var

Bende doktorun dedigi bitaneyi kullaniyodum sgk karsilamiyodu. Hatta doktor degil hemsireleri vermisti ilacin reklaminin oldugi brosuru Sonra bi gun aile hekimime bunlarin farki var mi iyisi kotusu diye sordum vitamin hepsinin icerigi ayni sadece firma farkli dedi. Ozaman devletin karsiladigini kullanabilirim doktor niye bunun adini verdi dedim. O isler ticari demisti. İlac mumessilleri bosuna mi yatiyor doktor kapilarinda. Yalandan okadar para dokmeyin ilaclara icerik ayni ambalaj farkli.

Back
X