Folikasitin düzensiz kullanımı..!!!

esmeralda06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
284
168
73
Merhaba bayanlar.. Ben yaklaşık 2-2,5 ay düzenli folikasit kullandım.. Sonrasında takip eden 1,5-2 ay düzensiz kullanmaya başladım .Mesela bir gün kullandm 3 gün kullanmadm , sıkı bi düzensizlik yani .. İnsan bazen umutsuz olunca kullanmak da istemiyor, nasıl olsa bu ay da olmaz diye.. Yanlış bişey yapıyorum ama acaba bi zararı olur mu ki, yani hani belki ileride hamile kalınca kullanmamış olsam yada geçmişte ve halen süregelen bu düzensiz kullanmalarım sonucu bebek üzerinde olumsuz bi yan etki yapabilri mi?
Bilen arkadaşlar lütfen cevaplayabilr misiniz??

Mrb ,bende bu ay folikasit kullanmaya başlıcam bebek düşünüyoruz artık:49: Bence kullandığımı tüm ilaçları düzenli kullanmalıyız eğer faydasını görmek istiyorsak :26:

Mrb ,bende bu ay folikasit kullanmaya başlıcam bebek düşünüyoruz artık:49: Bence kullandığımı tüm ilaçları düzenli kullanmalıyız eğer faydasını görmek istiyorsak :26:

Öyle ama.. Oldu bir kere,,bişey olur mu ki,reglime daha 12 gün var, şimdiden gebelik belli olur mu ki idrar testinde..

Hayır belli olmaz estay daha çok erken ,ama adet gününde kan testi yaptırabilirsin:ssz:

Folik asit kullaniminda duzenli icsen daha iyi tabi ki ama birgün ictin birgun icmedin diye hamile kalinca bebegine hic bisey olmaz arkadaşım korkma ....

Ne kadar düzenli kullanırsan o kadar fayda sağlarsın bence tatlımm

Selam. 8+5 haftalık hamileyim. Hayatımın hiçbir döneminde sentetik ilaçları kullanmadım kullanamadım. Folik asiti de kullanamıyorum şimdi. Bir eksiklik söz konusu olur mu ? İlaçlar midemi bulandırıyor. Gebelikten dolayı bir bulantındeğil her zaman böyleydi bende durum. Gıda listesi aldım doktordan harfiyen uyuyorum. Doktorum buna uyarsan sorun olmaz demişti. Bir de size sorayım dedim.

Cnm folik asit vitamin destegi oyuzden günlük alınıyor vitaminler vücutta depo edilmiyor atılıyor fazla bile icsek vücut fazlasini idrar yoluyla atar bi zarari olcagini sanmıyorum destek amacli gebelik öncesinde bnde senin gibi ara ara aksatiyorum ...

Folik asiti gözünüzde bu kadar büyütmeyin lütfen,2 dr a gittim hamileliğim boyunca ikiside kullandırtmadı bana hatta eleviti bile kullandırtmadılar..Fazla kilo yapar diye çok şükür 7,5 kg ile doğuma gittim oğlum 4 kg'ya yakın doğdu 52 cm maaşallah şu an 16 aylık çok şükür sağlıklı..Zaten yeşilliklerde,bakliyatlarda,karbonhidratlarda,proteinlerde folik asitte var vitamin de o yüzden gerek yok kullanmana demişti drlar..

daha öncesinde noral tüp defekti olan bir bebeği olan anne mutlaka 5mg folbiol gebelik öncesinde başlayarak gebeliğin ilk 3 ayıda dahil olmak üzere kullanmalı.ancak yoksa 0,4 mikrogram gün folik asit yeterli oluyor yani diğerinin yaklaşık 10 da bir dozu.o yüzden 1 gün alıp 3 gün almadım diye enişelenme canım.zaten düzenli bir beslenme alışkanlığın varsa buyuk oranda alıyorsundur.tabi folik asidin vücutta cok fazla depolanamadığını da bilmek lazım yani bugune kadar aldıklarım bana yetmiştir diyip kokten hiç almamazlık yapma canım.

Merhaba bayanlar.. Ben yaklaşık 2-2,5 ay düzenli folikasit kullandım.. Sonrasında takip eden 1,5-2 ay düzensiz kullanmaya başladım .Mesela bir gün kullandm 3 gün kullanmadm , sıkı bi düzensizlik yani .. İnsan bazen umutsuz olunca kullanmak da istemiyor, nasıl olsa bu ay da olmaz diye.. Yanlış bişey yapıyorum ama acaba bi zararı olur mu ki, yani hani belki ileride hamile kalınca kullanmamış olsam yada geçmişte ve halen süregelen bu düzensiz kullanmalarım sonucu bebek üzerinde olumsuz bi yan etki yapabilri mi?
Bilen arkadaşlar lütfen cevaplayabilr misiniz??

Tatlııımm üzülmene hiç gerek yok. Ben gebe kalmayı planladığımda başladım folik asite 2 ay geçti ben de senin gibi aman zaten hamile bile değilim diyerek biraz savsakladım. Sonra hamile kaldığımı öğrendim yani tam o dönem:1: Tekrar düzenli kullanıma geçtim tabii. Bu kadar büyütülecek bişey değil. Annem folik asit mi kullandı sanki :1: Hiç üzülme. Hiç olumsuz bi etki bırakmaz merak etme. Ama hamileysen mutlaka ilk 3 ay düzenli kullanmalısın. Riske atma bebişini.

Bende bugün başladım folik asit kullanmaya. Doktorum folbiol önerdi. Kullanan varmı. Gebe kalmaya yaradımı acaba ???

Back