merhaba bayanlar,
benim cok yakın akrabam jinekolog. edindiğim bilgilere göre gebelik duşunmeye başladıgın andan folik asit kullanmaya başlamalıyız ancak bunun miktarı yani dozu kişiden kişiye değişiyor. ben önce kullanımı cok yaygın olan folbiol ile başladım ancak beni rahatsız eden yönleri vardır mesela hapı yutamadan suyu yudumlar yudumlamaz hap eriyip kötü ilaç kokusuna maruz kalmanızı saglıyor artı cok az midem rahatsız oldu ( midem normalde hassastır).
bu yüzden akrabam folidoceyi önerdi onun hapı küçücük ve içince mideme herhangi bir rahasızlıgını hissetmedim. tek sorun fiyat farkı
folbiolu 1.80 tl gibi bir fiyata almıştım ki yanlış hatırlamıyorsun 50 civarı tablet vardı
folidoceyi ise 9 tl ye aldım içinde sadece 18 hap var (sayıları aşağı yukarı verdim tam hatırlamıyorum)
ne var ki akrabamdan edindigim son bilgiye göre daha iyisi cıkmış=)) hem fiyat hem kalite acısından daha uygunmuş.
ona geçiş yapıp deneyimimi aktaracağım, sonuç olarak bir değerlendirme yazısı yazacağım blogumdan takip edebilirsiniz
BLOGUM:
WaffleTadında
WaffleTadında