• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

folik asit???

efeycan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
60
0
0
Bursa
arkadaşlar,bizde bebek yapmaya karar verdik ve folik asit aldım ve başladım.ancak doktora sormadan başlayabilirmiyim?folik plus aldım 3tane yazıyordu eşim 3 çok gelir dedi bende 2yle başladım 1 tane içsem olurmu?belli olduktan sonramı 3e çıkarsam?kullanan arkaşlardan öneri beliyorum.:49:

Son düzenleme:
spoılerfolbiol kullanabilirsin.

ilaç adı yazmak yasaktır diye gizledim oldu :):):) :21:

Son düzenleme:
efeycan merhaba aslında doktor kontrolunde alsaydın daha ıyıdı ama ben suan 8 haftalık hamıleyım hamılelıgımın 5. haftasında yanı ogrendıgım an folık asıte basladım doktorumun tavsıye ettıgı bır markayla. gunluk alman gereken doz 400 mcg gunde bı tane alınan yanı tek hapı 400 mcg folık asıt ıcerenler var içmeyi unutmaman ıcın bu tıp olanları kullanabılırsın

Selamlar ben de hamilelik planladığımda işyerimdeki doktora danışarak folikplusa başladım. Bana günde 3 tane demişti,reçetede de öle yazıyodu. Ben ara sıra unutuyodum içmeyi iyiki de unutmuşum. Çünkü 2 ay sonra hamile kaldım ve doktorum " Önceden folik almakla çok akıllılık etmişsin ama neden 3 tane içtin.3 çok fazla günde 1 tane hadi bilemedin sabah akşam içseydin" dedi. Bence mutlaka hamileliği öğrendiğinde devam edeceğin doktora şimdiden sor derim.

bende hamileikten 3 ay önce başladım günde 3 tane aç karnına folicplus içtim zararı yok ama aile hekimine sor için rahat etsin

Canım üç tane çok fazla ben hamile olduğum halde günde 1 tane doktor tavsiyesi ile içiyorum. Ama gebelikten 3-6 ay önce başlanması gerektiğini duymuştum bende ...

Ben 5 haftalık hamileyim,doktor bana yazmadı...hiç kullanmadım..neden sizce? düşük tehlikem olduğu için mi?

Merhaba ,

Dün kan testiyle öğrendim hamile olduğumu :) 5. haftanın içindeymişiz :) Henüz bir doktorumuz yok .Folik asit için doktorumun tavsiyesini beklemeli miyim yoksa şimdi başlamalı mıyım ? Tecrübeli annelerin tavsiyelerini bekliyorum :)

Sevgiler

Merhaba ,

Dün kan testiyle öğrendim hamile olduğumu :) 5. haftanın içindeymişiz :) Henüz bir doktorumuz yok .Folik asit için doktorumun tavsiyesini beklemeli miyim yoksa şimdi başlamalı mıyım ? Tecrübeli annelerin tavsiyelerini bekliyorum :)

Sevgiler

oncelikle tebrik ederim :) ben de yeni hamileyim ama gecmis tecrubemden soyluyorumki dr lar hamilelikten bir kac ay once kullanilmasini oneriyorlar. bu durumda biran once baslaman senin icin de bebek gelisimi icin iyi olur. isim veriliyo mu bilmiyorum ama benim dr umun onerdigi folik asiti kuzenime onermistim onun dr uda begenmis.-folidoce- ismi. saglikli hamilelik dilerim :)

oncelikle tebrik ederim :) ben de yeni hamileyim ama gecmis tecrubemden soyluyorumki dr lar hamilelikten bir kac ay once kullanilmasini oneriyorlar. bu durumda biran once baslaman senin icin de bebek gelisimi icin iyi olur. isim veriliyo mu bilmiyorum ama benim dr umun onerdigi folik asiti kuzenime onermistim onun dr uda begenmis.-folidoce- ismi. saglikli hamilelik dilerim :)

Çok teşekkürler bianc :) Tavsiyene uydum hemen aldım ve kullanmaya başladım bile. Sana da sağlıklı hamilelikler :)

arkadaşlar kımı 3 kım ı 1 demış ben hem gebelık öncesı hem gebelıkte kullanmış bırı olarak tecrubemı paylşaşmak ısterım
hamıle kalmaan önce 1 adet folbıol
hamıle kaldıktan sonra ıse 3 adet folıcplus ıcılmelı
tabı bunları ben dr umun tavsıyesıyle yerıne getırdım

Ben 5 haftalık hamileyim,doktor bana yazmadı...hiç kullanmadım..neden sizce? düşük tehlikem olduğu için mi?
Folik asit bebeğin beyin gelişimi için çok önemli, yeşil yapraklı sebzelerde, bulgurda ve bir sürü besinde var ama hamilelikte özellikle ilk 3 ayda folik asit kullanmak çok önemli, bence doktorunuza danışın, düşük tehlikesi ile alakası olacağını sanmıyorum.

Merhaba ,

Sevgiler

Merhaba, ben hamile olduğumu bilmiyordum, ilk haftalarıymış meğerse arkadaşım doktor tavsiyesi ile hamilelikten önce kullanmaya başladı, bana da önerdi iyiki de kullanmışım diyorum, 1-2 hafta sonra da hamile olduğumu öğrendim. Doktor tavsiyesini beklemenize gerek yok, folik asit ilk 3 ay çok faydalı bebeğe.
Bunun dışında ben ceviz yemeye çalışmıştım hergün, 3 ay bebeğin beyin gelişimi olduğu için ceviz çok faydalıymış mutlaka yemeye çalışın.

Folik asit; tıpta "Spina Bifida" olarak geçen, açılımı nörol tüp defekti olan bir fiziksel engel türünü engellemek amacıyla kullanılır.. Hamilelikten en geç 3 ay önce her kadın folik asit kullanmalıdır. Nörol tüp bebeğin bel kemiğine kadar inen sırtımızdaki omiriliğimizdir. Ve bebeğimizde ilk oluşan yapılardan biridir. Folik asit eksikliğinde omurilik araları olması gerektiği gibi olmaz. Eğer 2 omirilik arası gereğinden fazla açık olursa o arada tüp oluşur ve bebeğin o omuriliğinden aşağısı felç olur. Spina Bifida 3 e ayrılır. En hafifi occultadır. Ocullta kuyruk sokumu hizasında bulunan en alttaki 2 omiriliğin açıklığı ya da bozukluğudur. Dolayısıyla felç olma durumu yoktur. Kişi hayatına normal düzeninde devam eder. Bazı oculttalılarda el ve ayak parmakları eğriliği, idrar tutamama gibi sıkıntılar görülebilir. Eğer bu açıklık veya bozukluk üst omirilikler arasında olursa felç o hizadan başlar. Dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım. Lütfen doktorumuza danışarak muhakkak folik asit alalım arkadaşlar.

Son düzenleme:
Folik asit; tıpta "Spina Bifida" olarak geçen, açılımı nörol tüp defekti olan bir fiziksel engel türünü engellemek amacıyla kullanılır.. Hamilelikten en geç 3 ay önce her kadın folik asit kullanmalıdır. Nörol tüp bebeğin bel kemiğine kadar inen sırtımızdaki omiriliğimizdir. Ve bebeğimizde ilk oluşan yapılardan biridir. Folik asit eksikliğinde omurilik araları olması gerektiği gibi olmaz. Eğer 2 omirilik arası gereğinden fazla açık olursa o arada tüp oluşur ve bebeğin o omuriliğinden aşağısı felç olur. Spina Bifida 3 e ayrılır. En hafifi occultadır. Ocullta kuyruk sokumu hizasında bulunan en alttaki 2 omiriliğin açıklığı ya da bozukluğudur. Dolayısıyla felç olma durumu yoktur. Kişi hayatına normal düzeninde devam eder. Bazı oculttalılarda el ve ayak parmakları eğriliği, idrar tutamama gibi sıkıntılar görülebilir. Eğer bu açıklık veya bozukluk üst omirilikler arasında olursa felç o hizadan başlar. Dilimin döndüğünce açıklamaya çalıştım. Lütfen doktorumuza danışarak muhakkak folik asit alalım arkadaşlar.

Teşekkürler bilgiler için. Ancak folik asit kullanmamış hamileler hemen telaşa düşmesin, folik asit yediğimiz birçok besinde var, hamilelik öncesi ve hamilelik esnasında 1 adet içmek yeterli, fazlası zararlı olabilir. Bir yazı okumuştum hergün yüksek dozda folik asit ilacı kullanmanın kansere yol açabileceği söyleniyordu. Şimdiye kadar kullanmayanlar da korkmasın folik asit, marul, ıspanak, brokoli, fasulye, bakla, portakal, mandalina gibi narenciye ve karpuzda var.

Efeycan cıımm ben 7 Hafta 6 günlük hamileyim senin kullandığın Folic Asitten Mart Ayından beri kullanıyorum doktorum günde 2 adetin yeterli olacağını söylemişti.
İçin rahat olsun ama yinede gebelik öncesi doktor muayenesi ve gerekli gördüğü testleri yaptırmanı kesinlikle öneririm en azından için rahat oluyor :) Şimdiden hayırlısı olsun tez zamanda güzel haberlerini alırız inşalah ...

Back