Gebeliğe Hazırlık Folik Asit?..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

isra67

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
329
175
53
27
Kızlar gebelik düşünüyoruz allahın izniyle,ama folik asiti gebelik öncesi illaki doktorunmu yazması gerekir? Kendim eczaneden tedarik etsem zararı olurmu?
Ve kullandıgınız önerdiğiniz hamilelik öncesi folik asit markaları neler ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim şimdiden

İlla doktorun yazması şart değil, düşük doz bir folik asite kendiniz de alıp başlayabilirsiniz herhangi bir zararı olmaz vücudunuza. Benim doktorum etken maddesinin daha iyi olduğunu söyleyerek solgar folate kullanmamı söylemişti, 400mcg günde bir tane kullandım gebelik öncesi 2 ay ve gebelikte ilk 3 ay.

Anladım canım sağol

Bende folic iyot kullandım hala da kullanıyorum ama bunun B12 olanları var onu öneririm

Canım bnde kullanamayı düşünüyordum ama geçen haberlerde doktorlar gerek yok diyordu bol bol yeşillik yiyin dediler yendiğimiz herseyde folik asit oranı yüksekmiş bnde bıraktık ondan dolayı hatta zararı Bile varmış

Alabilirsin canim kesinlikle folic plus al ben kullaniyorum icinde ekstra vitaminde var

Ben folik-trio kullanıyorum Dr hangisini bulursan al kullan dedi ben de bunu buldum ve bunu kullanıyorum

Ben folbiol kullanıyorum ama doktorum unifolic al demişti unifolic kullanıp hamile kalan da çok duydum unifolic 20 tablet 80 lira ama folbiol 50 tablet 23 lira

Ben kendim almistim folbiol ama doktor folattro verdi. Fiyati iki kati ama ekstra d3 varmis eczaciyla icerik karsilastirmasi yaptim. Doktorun verdigine daha cok guvendim onu kullaniyorum simdi. Insallah hayirlisi olur hakkimizda

Teşekkür ediyorum kızlar,rabbim herkese bu minik mucizeyi nasip etsin inşallah

Olabilir canım, ama illaki katkısı vardır folik asit normal bir vitamin değil diye biliyorum,günlük vucuttan çıkıyor yarın tekrar alınması gerekiyor depolanmıyor o yüzden kullanımı tavsiye ediliyor

Merhabalar... Bende sizin gibi gebe kalmayı düşünen biriyim ve doktorum bana da folik asit önerdi bugün 2. Kutuya başladım RABBİMİN İZNİYLE ve markası Folidoce

Folik asit, b12, d vitamini ve omega 3 takviye almanızı öneririm. Bunlar normalde de vücudun ihtiyacı zaten. Gebelik hazırlığı için iyi gelecektir.

Merhabalar... Bende sizin gibi gebe kalmayı düşünen biriyim ve doktorum bana da folik asit önerdi bugün 2. Kutuya başladım RABBİMİN İZNİYLE ve markası Folidoce
Rabbim nasip etsin tüm isteyenlere inşallah

Bende başladım folik asite bu arada Eczacı ve bir tanıdıgım folactive ile gebe kaldı ve reglime 6 gün var hayırlısı inşallah
Sen ne durumdasın canım regline ne kadar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…