Folik Asit Yüksekliği

Jenyfer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
215
83
98
Arkadaşlar merhaba, gebelik planım var. Bana 3ay önce kadın doğum doktoru folbiol verdi. Folat değerim 7.30du.1kutu kullandım ve yeniden kan testi yaptırdım. 3ve20 aralığında olması gereken folat, 20nin üstü çıktı, sanırım 20den yukarıda çıkınca tam değer gösterilmiyor. Başka bir doktora gittim, 10gün ara ver, folbiol önermiyoruz gebelik hazırlığında ya da gebelikte dedi. Folicus verdi. Dediği gibi 10gün ara verip folicus kullandım ve 2gün önce yeniden test yaptırdım. Yine 20nin yani üst sınırın üzeri çıktı folatım. Kadın doğum doktoruna sordum ve bu değerin nasıl düşeceğini bilmediğini, istersem bir hematoloğa gidebileceğimi söyledi. Eskiden herkes folbiol kullanıyordu ama kan değerlerinde folata bakmıyoduk, bi zararı olur mu inan bilmiyorum dedi. Ben de şimdilim yine ara verdim folik asite. Ne yapmalıyım? Yakın zamanda hamile kalmak istiyorum. Bu durumu yaşayan oldu mu?

Canım ben hamile oldugumu ogrendigimde gittigim ilk doktor folbiol verdi. Aciklamasi da şuydu, sen planli gebe olmadigin icin cok gerekli. Bu yuzden bunu icmen lazim.
Halbuki kan degerlerime falan bakilmadi.
Biraz arastirinca korkup farkli doktora gittim. Folbiol’ü sorunlu gebelik yasayanlara verdiklerini, ki onda bile gerekli olmayabilecegini, kesinlikle farkli bir folik asit icmem gerektigini soyledi yeni doktor.
Benim de ilk gebeligim zaten.

Bildiğim kadarıyla, B vitamini depolanmayan vitaminlerden. Bir süre sonra vücuttan atılıyor yani. Fakat atılması ne kadar sürer bunu ancak bir uzman yanıtlar bana kalırsa.

Folbiolü nasıl kullandınız. Her gün bir tablet şeklinde kullandıysanız mg fazla olduğu için yüksek çıkmıştır. Gebelikte en fazla 400 mikrogram günde öneriliyo diye biliyorum. Ama bir folbiol tablet 5 mg yani hayli fazla. Fazlasında ne olduğu konusunda çok fikrim yok. Doktorum bana folbiol verdiğinde günde çeyreğini iç demişti. Ya da hafta iki tablet şeklinde tüket demişti

Canim.merhaba aynı sorunu bende yaşadım biraz tedirginim açıkçası benim de 5 ti değerim benim.ilk gebeliğim de cocuk anensefali doğdu folik asit kullanmamıştım folik asitten kaynaklanıyor dedi doktor 3 ay öncesinden yüksek doz kullancaksin dedi ben.2 aydır kullanıyorum benimde folat 20 çıktı buda çocuk da otizm hastalığıni felan tetikliyo dediler suan 6 haftalık hamileyim 2 gündür içmiyorum nolur bolmaz diye insan korkuyor banada sağlık ocağı yazmıştı başka doktora gidince soracağım bende

Sen naptin bu arada

Sen naptin bu arada
başka doktora gittim ben 1buçuk aya yakın kullanmadım. test yaptırdım ve neyse ki 18e düşmüş. şimdi de 400mcg lik folbiol kullanmaya başladım. ben hamile değilim daha istiyorum en yakın zamanda inşallah. sen naptın peki hala kullanmıyo musun ? bişey dedi mi doktor?

Bana doktor kullanmaya devam et dedigi icin birakmadim 10 haftalik hamileyim yine iciyorum benimde 1 ay once 20ydi degerim Suan kac oldu bi fikrim yok Bazen 2 3 gun icmedigim oluyo

Bana doktor kullanmaya devam et dedigi icin birakmadim 10 haftalik hamileyim yine iciyorum benimde 1 ay once 20ydi degerim Suan kac oldu bi fikrim yok Bazen 2 3 gun icmedigim oluyo
Merhaba benim de folat yüksek çıktı 20 nin üzerinde şuan bebeğin durumu nasıl acaba ? 4 haftalık gebeyim çok korkuyorum ...

Merhaba benim de folat yüksek çıktı 20 nin üzerinde şuan bebeğin durumu nasıl acaba ? 4 haftalık gebeyim çok korkuyorum ...
Ben 14 haftalık oldum bi problem yok canım korkma ilkde bende korkmuştum ama şuan bi sorun gözükmüyor zaten fazlasını idrar yoluyla atıyormuş vücut öyle diyolar bu ilacı bıraktığımız da folik asit seviyesi zaten düzene giriyor merak etme

tamam teşekkür ederim sağlıkla kucağımıza alalım inşallah ...

Naçizane tavsiyem iyi bir uzmana sorun ya da araştırın. Folat yüksekse içmenize gerek yok ki bence. Yapılan araştırmalar fazla folat miktarının bebekte otizme neden olduğunu söylüyor.

Gebelik planlıyorum 3 ay kullandım. Bıraktım. Hamile kalırsam da kan değerime bakıp kullanacağım inşallah.

Valla ben hamile kalmadan bir ay önce kullanmıştım değerim uçmuştu . Hamile kalınca bir kutu kullandım düşük dozda. Sonra dr yenisini yazdı ama ben içmedim çünkü ne zaman içsem midem çok kötü oluyordu. Bence fazla olunca vücut direk uyarı veriyor ve bence her şeyin fazlası zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…