• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık folik asit kullanımı hakkında

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

elcin35

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
193
Puanlar
323
kızlar 3 aydır folik asit kullanıyorum. eşimle 1,5 ayda bir araya geliyoruz. hamile değilim henuz,korunmuyorum. ben folik asiti hamile kalana kadar mı kullanmalıyım? folik asitin bi süresi var mı? çok önemli benim için. bir de hamile kalma yöntemlerinini anlatır mısınız? bi arkadaşım 3 gün su içme öyle ilişkiye gir demişti. siz neler yapıyorsunuz ??

Cnm bu folik asit konusunu ve hamile kalabilme öneri ve tedavilerini bi Dr la konusursan daha sağlıklı olur ayrica 3 gün su icmemek ne ya :oha:

Yumurtlama gunlerinde birlikte olmalisiniz .3gün su icmemek,cok sacma hic duymadim hamilelik düşünüyorsanız kadin doğuma gidebilirsiniz .Esiniz de urolojiye gitsin A dan Z ye incelerler siz de vitamin eksiginiz herhangi bir sorununuz varsa onu halletmis,olursunuz boyle sorunu bilmeden hadi su icme hadi sunu dene derseniz yanlis seyler yapabilirsiniz dikkat edin :)

Yumurtlama gunlerinde birlikte olmalisiniz .3gün su icmemek,cok sacma hic duymadim hamilelik düşünüyorsanız kadin doğuma gidebilirsiniz .Esiniz de urolojiye gitsin A dan Z ye incelerler siz de vitamin eksiginiz herhangi bir sorununuz varsa onu halletmis,olursunuz boyle sorunu bilmeden hadi su icme hadi sunu dene derseniz yanlis seyler yapabilirsiniz dikkat edin :)

Dr a gittim herhangi bi sorun yok cok sukur. valla öyle dedi arkadaşım canım 3 gun su ıcmeyınce vucut kötü bişey var sanıyomus. bişey salgılıyomus bana da mantıklı gelmedi. peki folik asit hep ıcılmeli mi siz içtiniz mi ya da ?

Cnm bu folik asit konusunu ve hamile kalabilme öneri ve tedavilerini bi Dr la konusursan daha sağlıklı olur ayrica 3 gün su icmemek ne ya :oha:

dr a gidicem devam edeyim mi diye folik asite ama önceden burda sormak ıstedım. kendimi kontrole gittim sorun cıkmadı cok sukur.3 gun su ıcmemek bana da mantıklı gelmedi ama arkadasım oyle yapmıs onun yalancısıyım :)

Su iç bak sistit olursun demedi deme bu bir,ikincisi her duyduğunu uygulama doktora git danış bu tarz şeyleri.

Su iç bak sistit olursun demedi deme bu bir,ikincisi her duyduğunu uygulama doktora git danış bu tarz şeyleri.

oyle yapıcam zaten bana da mantıklı gelmedı. bu arada hamilesiniz hayırlı olsn bebeginiz :)

oyle yapıcam zaten bana da mantıklı gelmedı. bu arada hamilesiniz hayırlı olsn bebeginiz :)
Teşekkür ederim,çok istiyorsun senin de gönlünden geçen olsun inşallah :KK200:
Aman birilerinin yönlendirmesiyle yanlış bir şeyler yapma,sağlığın şakası yok,iyi bir doktor bul rutin git kontrolüne her konuda yardımcı olacaktır sana zaten.
Ben bu şekilde hamile kaldım.Folik asit için doktor kişiye göre farklı yorumlarda bulunabiliyor,kimisine hemen bıraktırıyormuş,bana bıraktırmadı örneğin..

Hamile kalmadan once kullanmak en iyisi,
Ben evlenir evlenmez kullanmaya baslamistim.
yani hamile kaldiginda vucudunda folik asitin bulunmasi bebek icin coook onemli.
Bir.vitamin oldugu icin zarari yok kullanabilirsin.

Hamile kalmadan once kullanmak en iyisi,
Ben evlenir evlenmez kullanmaya baslamistim.
yani hamile kaldiginda vucudunda folik asitin bulunmasi bebek icin coook onemli.
Bir.vitamin oldugu icin zarari yok kullanabilirsin.

3 aydır kullanıyorum hamıle değilim henuz. devam etmeli miyim diye sormstum dr oncesınden sız tecrubeli hanımlara tesekkürler.

Kesinlikle devam etmelisin hamile kalana kadar.
Hatta ins. Hamile kalirsan da kulkanacaksin hamileligin ilk uc ayi kadar

cok tesekkurler cvbınız için. sizin hamıle kalmak ıcın tavsiyeleriniz var mı ?
Folik asit mutlaka kullan bir sağlık sitesinde okudum dilim asit kullanmayan annelerin bebeklerinin alerji rahatsızlığı ile dogma oranı yüksek bir arkadaşım hiç icmemis folik kızı şimdi süt ve süt ürünlerine alerji dogdugundan beri

Kizlaar folikasiti direk kafamiza gore alip kullansak oluyor mu yaa

Olur tabi folik asit kullanmanın hiç zararı yok.Mümkünse İmom diye marka var onu tercih edin içinde omega 3 de var.

Folidoce kullanıyorum eczacı arkdsımda bunu tvsıye etmıstı muadillerinden farkı + b12 var içinde

Back