• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folik asit kullananlar buraya

mavis tesekkur ederim cevabın için bende sigara yok alkolda sarap falan içiyorum arada yemekte falan ama onuda artık içiycem eşime de yasakladım 3 qy boyunca zaten kışın başından beri her hafta pırasa karnıbahar ıspanak brokoli kreviz tüketiyoruz sağlıklı oldugu için bu şekilde devam ederiz heralde başka şey için olsa insan dikkat etmez heralde ama konu bebek olunca zararlı şeyleri artık hiç canım istemiyor bile bir tek tereddutüm kaldı benim doktorum elevit verdi 3 ay once baslamak için folik asite gerek yok dedi ama okuduklarımdan etkileniyorum bazıları hayır folik asit kullanman lazım demiş forumda bazılarıda elevit yeterli doktorun dediğini esas almak en iyisi ama kurt düşüyo insanın içe yinede
sen ne kullandın hamlelilten önce?

Canım ben hamilelikten önce hiç bir şey kullanmadım aile hekimine danışmıştım o da kan tahlillerime bakıp sağlıklsın dedi hiç bir şeye gerek yok sadece hamile kalınca folikasit al dedii bu kadar.

aqrkadaşlar bende 1 ay önce doktora gittiğimde 5 aydır bebk istediğimizi söyledim rutin hormon testi ultrason filan yaptı temizdi banada folbiol verdi hemde kan değerlerim normalken extra bi vitamin için vermiş günde bir defa kulln dedi bende çok önemsemedim ama 1 haftadır dikkat ediyorum belki faydası olur hamile kalırım diye :S

bana doktorum foic plus yazdı ama ben bulamadım.folidoce aldım.günde 1tane alıyorum.2 haftadır kullanıyorum.fakat ilk başta uykusuzluk yaptı.birde iştahım felaket açıldı.sürekli karnım acıkıyor,bişeyler atıştırmak istiyorum.

doktorum bana da Folidoce verdi, günde 1 tane içiyorum, yemeklerden önce.
Kızlar siz doğum kontrol ilaç'ını bıraktıktan ne kadar zaman içinde hamile kaldınız ? ve doğumdan kaç ay önce folik asit alımına başladınız

bana da doktor solgarın folacın ı verdı hamılelığımın 3. haftasında
vıtamınlere baslayınca da ılacı kestık

arkadaşlar ben de hamilelik düşünüyorum 1 aydır folbiol kullanıyorum hamilelik planlanmasında günde bi tane olandan kullanmak mantıklı(folbiol).zaten hamilelikte bir sürü vitamin içilecek bir de o mide bulantısı eklenince içebilirsek şükür.ama okuduklarıma göre hamilelik planlayanların mutlaka folik asit kullanmaları gerekmiş.çünkü hamileliğin ilk günlerinde bebeğin sinir sistemi oluşuyormuş.bu ilaçta kullanıldığında bebekte herhangi sinir sistemi bozukluğunu engelliyormuş....

merhaba arkadaşlar bende 3 aydır folik asit kullanıyorum.hapım bitmek üzere doktorumu aradım 1-2 ay ara ver hamile kalırsan gene başla dedi.ama ben kararsın kaldım çünkü başka bir dr.arkadaşıma hiç ara verme devam et demiş çünkü bu vitamin vücutta depolanmıyor demiş almaya devam et fln.ben ne yapmalıyım kararsızım

merhaba,bende hamile kalmak istediğim için başlamıştım.8 ay içtim.sonra bıraktım.doktora sordum istedğin kadar içebilirsin vücuda zarı yok dedi.ve 4 aylıkaradan sonra yine başladım .zaten normal insanların bile folik asit alması gerekiyor.o yüzden bence yararı çok.

arkadaslar ben de bebek düşünüyorum ama ne zman olacak bilinmez,bu arada klomen falan kullanıyorum amaa doktorum bana hiç folik asitten bahsetmedi ark. kullanıo onlarda biliyorum ama doktorum bişedemedi,ben şimdi kullanmıyorum ya gebelik falan olursa sıkıntı olur mu bilemedim??

folbiol ün hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir özelliği de var mı arkadaşlar. ben 8 aylık evliyim pko luyum bebek yok, ilk evlendiğimde doktora gittim. folbiol kullanmamı önerdi. 1 kutu bitirdim ara verdim yeniden başladım. sizce bir faydası olurmu hamilelik için????

ben de kullnıyorum bayagı bı suredır bı sen eolucak nerdeyse ara vermıstım tekrara basldım folık asıt eksıklıgım var dıye:32::32:
portalak da yıyın arakdaslra bı de koyu yesıl sebzeler yıyın ıyı gelıyo
benım en sınır oldugum durum tırnaklarım soyuluyo bu eksıklıkten dolayı :37:

bu arada yazılanları bıraz okudum folık asıtın hamılelıkle ne alaksı var (bekarım ) sasrıdım vala bılmıyodum :53:

Merhabalar ben de 8 haftalık hamileyim. Hamile olduğumu 6 . haftamda öğrendim. Dr,um Folik asit verdi ama ben midem bulandığı için içemedim. Ama burda okuduklarımdan sonra içmeye karar verdim. şu an 8. haftadayız umarım daha önce içmediğim için bebeğime bir zararı olmaz.:(

merhaba kızlar,

ben yaklaşık 10 gündür folik asit içiyorum. 6-7 gündür de mide bulantım var bi de ara ara göğüslerime böle keskin bir ağrı giriyor geçiyor. ya yan etkileridir diye düşünüyorum. ama bu kadar da bulantı yapar mı yaaa? yardııııııııııııııım edin. bu arada yaklaşık olarak 12-13 haziranda regl olmam gerekiyor. ümitlenmek istemiyorum ama şüpheleniyorum da.

hepinize iyi geceler:16:

merhaba kızlar,

ben yaklaşık 10 gündür folik asit içiyorum. 6-7 gündür de mide bulantım var bi de ara ara göğüslerime böle keskin bir ağrı giriyor geçiyor. ya yan etkileridir diye düşünüyorum. ama bu kadar da bulantı yapar mı yaaa? yardııııııııııııııım edin. bu arada yaklaşık olarak 12-13 haziranda regl olmam gerekiyor. ümitlenmek istemiyorum ama şüpheleniyorum da.

Folik asit mide bulantısı yapmaz. Sadece hamilelik şüphesi bile insanları hamile gibi davranmaya itiyor. Yani beynimiz bize oyun oynuyor. Hemen hamile kalınca bulantı olmuyor; fakat zaman ilerledikçe mide bulantıları artıyor.

Ayrıca adet görmeden önce hormonlar değiştiği için baş ağrısı yada mide bulantısı gibi şeyler yapabiliyor.

Ne kadar erken başlanırsa bebek için o kadar iyi, çünkü bebeğin sinir yapısı 3. aya kadar tamamlanıyor ve bebek bunu yapabilmek için annenin folik asit depolarından bunu çekiyor. Folik asit bebeğin düzgün ve sağlıklı bir sinir ve beyin yapısı için çok gerekli. Nöral tüp defekti denen ciddi engel oluşturan bir hastalığı önlüyor. Bu yüzden hamile kalmadan önce başlanarak annenin depolarını doldurması isteniyor.

merhaba kızlar,

benim midem o kadar hassastır olur olmaza bulanır helede ilaç konusunda ama ben yaklaşık bir aydır folbiol kullanıyorum hiç bi yan etkisini görmedim...inş. bebiştir hayırlısı olsun...

folbiol ün hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir özelliği de var mı arkadaşlar. ben 8 aylık evliyim pko luyum bebek yok, ilk evlendiğimde doktora gittim. folbiol kullanmamı önerdi. 1 kutu bitirdim ara verdim yeniden başladım. sizce bir faydası olurmu hamilelik için????

Hayır hamile kalmayı kolaylaştırmıyor fakat hamıle kaldığında bebeğin sinir sistemi için çok gerekli. Bebek 3 ay içinde sinir sistemi oluşurken senin vücudundan folik asidi çekiyor bu da nöral tüp defekti denen ciddi engel oluşturan bir hastalığı engelliyor. Doktor vücudun hergün aldığın için bunu depoluyor ve fazlasını vücuttan idrarla atıyor dedi. Hatta ben 8 ay gibi kullandığım için 3 günde 1 iç dedi. Folbiol sadece 1,80 tl.

Bence hamile kalmak isteyen arkadaşlar en azından 2 günde bir 1 tane alın ki depolarınız dolmaya başalsın

ben de folikplus'ı 4 aydır kullanıyorum, içimde folik ağacı çıkıcak nerdeyse ama bebiş yok :(

Folik asidin hamile kalmayı kolaylaştıracak özelliği yok. Sadece hamile kalırsan, bebek senin depondan bunu kullansın diye veriyorlar. Folik asit eksikliği çok ciddi sinir sistemi hastalığına neden oluyor.

Folik asit cok istah aciyo kizlar yaa :44:
Diyetimi bitirmistim folik asit aldim 1 ay acaip istah acildi zor tuttum kendimi halada istahim acik durumda :26:

arkadaşlar meraba, yazdıklarınızı okudum ve anladığım kadarıyla bu folik asiti doktor hepinize vermiş. ben de çocuk düşünüyorum ama şu anda doktora gitmek istemiyorum.. kendi kafama göre alsam folik asit başlasam kullanmaya -nasılsa yan etkisi yokmuş- çok mu saçma bi iş yapmış olurum?:26:

Neden doktora gitmeyi düşünmüyorsun arkadaşım? Bence önce git tüm tetkiklerin yapılsın.PAP smear yapılsın. Hormonlarına, toksoplazmana, rubellana bakılsın. Bu hastalıklar çok önemli. Bir sorun varsa çözülsün. Ondan sonra kullan. Eğer sorun varsa sen istediğin kadar folibol kullan sadece içmiş olacaksın.

Back
X