folik asit almaya ne zaman başlanmalı?

3 ay önce diyorlar ama ben düğünümden bir ay önce başladım pek de düzenli aldığım söylenemez.İlk gece hamile kaldım :))) Şimdi beş haftalığım allh izin verirse.Hamile kaldığımı anladıktan sonra düzenli içmeye başladım.Ama sen zamanın varsa 3 ay öncesinden başla bence...

Bana sağlık ocağındaki doktor verdi.Hamile kalınca zaten uzmana gidersin o gerekirse dozunu değiştirir dedi.Dediği gibi de oldu.

tatlım eczaneden isterssen de verirler
gebelik planlayan kadınlar 3 ay önceden kullanmaya başlamalı

gebelik düşündüğünden itibaren başla 3 ay öncesi olabilir
ben hamile kaldığım aydan itibaren başladım 3 ay kullandım.............

hamilelik planlarken ilk üç ay kullandım hamile olduğumu öğrenincede üç ay daha devam ettik

kıslar ben hamilelik düşünen birisi olarak bu folik asit i dr a gitmeden alabilirmiyim içinizde bu şekilde kullanan varmı, birde yan etkisi olan bişeymi (işhah açmak gibi mesela) ben kilolu biri olarakdan hamilelik öncesi bu kilonun üstüne dahada almak istemiyorum daaa.....:KK70:

kızlar gebelik planladığınız zamandan ne kadar süre önce folik asit kullandınız.ya da folik asit kullananlar varmı?

ben kullanıyorum.2 hafta oldu başlayalı.doktora filan gitmedim.arkadaşım bebek düşündüğünde başlamıştı.ona doktor vermişti.onun kullandığından aldım başladım.internette 1 ay önce başlayın diye yazıyor her tarafta.özellikle yumurtlama günüden bir ay önce başlamak lazımmış.eğer başka bir sorunun yoksa doktora gitmene bunun için gerek yok bence. folic plus diye bir hap benimki.günde 3 defa içiyorum.

doktora gitmeden sağlık ocağındaki doktora başvurarak yada eczaneden alarak başlanmalı zaten hamile kalınca uzmana gidiliyor ve dozunda ayarlamalar yapılıyor arkadaşlar.

kızlar dr banada vermişti son düşükten sonra. ben bir kaç gun kullandım bıraktım düşüklerimin nedeni için bazı testler yapıldı bazıları içinde hala bekliyorum acaba tekrar başlasammı. dr folik asit folbiol diye bi ilaç vermişti bana..yoksa test sonuçlarımın hepsi belli olsun ondan sonramı başlasam sizce ne yapmalıyım.

Son düzenleme:
kızlar dr banada vermişti son düşükten sonra. ben bir kaç gun kullandım bıraktım düşüklerimin nedeni için bazı testler yapıldı bazıları içinde hala bekliyorum acaba tekrar başlasammı. dr folik asit folbiol diye bi ilaç vermişti bana..yoksa test sonuçlarımın hepsi belli olsun ondan sonramı başlasam sizce ne yapmalıyım.

bence iç cnm nasılsa bir zararı yok.bende folbiol kullanıorum bende bir düşük yaptım..ondn öncede 3 ay içmiştim halada içiorum düşün yani nerdeyse 5 aydır hergün içiorum..

esra83 bir yararını görüyormusun içtiğinde kilo falan aldınmi bazıları kilo yaptığını söylüyor doğrumu acaba doğruysa benim açımdan çok iyi çünkü çok zayıfım sırf bunu için kullanabilirim yani..

3 ay öncesinde başlaman lazım canım
folik asidin bi zararı yok benim teyzem 3 sene anne olmaya çalıştı 3 sene kullandı bişey olmadı

esra83 bir yararını görüyormusun içtiğinde kilo falan aldınmi bazıları kilo yaptığını söylüyor doğrumu acaba doğruysa benim açımdan çok iyi çünkü çok zayıfım sırf bunu için kullanabilirim yani..

Soruyu esra arkadaşımıza sormuşsun ama bende cevap vereyim
Bende kilo alma gibi bişey olmadı
kullanmaya başladıktan 7 ay sonra anne adayı oldum ve hiç kilo almadım
Ziraa aynı şekilde etrafımda kullananlarda böyle bişey dememişti
Sanmıyorum yani kilo yapacağını :1no2:

X