Gebeliğe Hazırlık Folik asit alımı ve faydaları yardım lütfen 😔😔😔😔

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Narenciyecicegim

Gün gelecek yarınlar dünleri unutturacak SABRET🌸
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
626
627
103
Merhaba bayanlar kafama takılan şeyler var lütfen yardım edin. Gebelik istiyorum bu yüzden folik asit kullanıyorum. Folik asit alımı down sendromunu engeller mi? Down sendromu çocuğun gelişimini etkileyen Bi şeymi. Lütfen cevap yazın? 🤔

Merhaba bayanlar kafama takılan şeyler var lütfen yardım edin. Gebelik istiyorum bu yüzden folik asit kullanıyorum. Folik asit alımı down sendromunu engeller mi? Down sendromu çocuğun gelişimini etkileyen Bi şeymi. Lütfen cevap yazın? 🤔
??

Folik asit omurilik gelişimi ile ilgiliydi diye hatırlıyorum. Down sendromunu engellemez diye biliyorum.

Down sendorumu kromozomla ilgili bir durum,gebelik planlarken icilen folik asit ile bir ilgisi yok ki?

Daha hamile kalmadan olumsuzlukları düşünmeye başlamışsın canım. Pozitif ol lütfen folik asit omurga beyin ve sinir gelişimindeki hasarları önlemek için kullanılır.

Bu aralar çok duygusalım. Çok yalnız hissediyorum kendimi eşim hemşire ama ona sorupta böyle şeylerle onu da üzmek istemiyorum çatlatma iğnesi yapıldı bu ay hayırlısı olsun inşallah. Folik asit kullanıyorum ama bu konu kafama takıldı kaç gündür 😔
Ohoo daha hamile kalmadan bu ne hız ?? Daha çok yolun var biliyorsun değilmi kendini şimdiden yormaya başlamıssın..

Daha hamile kalmadan olumsuzlukları düşünmeye başlamışsın canım. Pozitif ol lütfen folik asit omurga beyin ve sinir gelişimindeki hasarları önlemek için kullanılır.
Çok sağol canım benim yani folik asit bu dediklerimi önlüyor diyorsun

Bu aralar çok duygusalım. Çok yalnız hissediyorum kendimi eşim hemşire ama ona sorupta böyle şeylerle onu da üzmek istemiyorum çatlatma iğnesi yapıldı bu ay hayırlısı olsun inşallah. Folik asit kullanıyorum ama bu konu kafama takıldı kaç gündür 😔
Down çaressi yok canım ona gelene kadar bi ton şey çıkacak önüne bu stresle çok üzülürsün diyim kendini topla..

Down çaressi yok canım ona gelene kadar bi ton şey çıkacak önüne bu stresle çok üzülürsün diyim kendini topla..
Haklısın canım. İkimizin de ailesi memlekette yaşıyorlar bulunduğumuz şehirde kimse yok sürekli evdeyim kafama bin bir türlü şey geliyor

Benimde kafamı karıştirdiz valaa🤔down sendromlu bebek getirmek bizim elimizdeki..🤔🤔🤔
İkili test üçlü dörtlü bi araştır istersen..down bebeğin ilk oluşumunda oluyor zaten..12 haftadan sonra bu testleri yaptryosun ve öğreniyosun gerisi sana kalmış..

Beyin gelişimi için doktorlar öneriyor planlı gebelikte arkadaşlarım down sendromuda buna bağlı değilmi acaba

Beyin gelişimi için doktorlar öneriyor planlı gebelikte arkadaşlarım down sendromuda buna bağlı değilmi acaba
Okuduğum Bi çok yerde down sendromunu riskini de azaltıyor diye yazıyordu. Sonuçta folik asitin bi çok şeye faydası var

Back