Fok You!

Roportajında ; o zaman deride giymeyin diyor. Oyle kucuk beyinli ki ikisinin üretimi için gidilen yolu kıyaslıyor.
Bu kampanyayı başlatan kişinin rekabetten kaynaklı açtığından söz etti ve birşey yapamayacaklarından. !!!

10 yil oncesine kadar okudugumda sok olmustum bir dergide vardi gorunce cok uzulmustum analari yavrularini soguktan korumak icin ne zorluklarla buyutuyor sonrada boyle gaddar cani insanlar para icin olduruyor para kazanmak icin normal insanlar bile o vahseti yapiyr yazik allahindan bulsunlar

Fok derisinden kıyafet üreten Türk işadamı Hatem Yavuz’un, Namibya’da avlanacak 1 milyon fokun tüm haklarını aldığı ortaya çıktı.Fok katliamının durdurulması için Yavuz’a baskı yapan uluslararası hayvan hakları dernekleri, 14 milyon dolar ödeyip fokları kurtarmaya çalışıyor. Ama yeterli para toplanamıyor.GÜNEY Afrika ülkesi Namibya’da devlet izniyle bu yıl 95 bin foku avlayacak Türk şirketi, uluslararası hayvan haklarını koruma dernekleri ile karşı karşıya kaldı. Avustralya’da yaşayan derici bir ailenin oğlu olan Hatem Yavuz, CİTES sözleşmesi dahilinde öldürülecek fokları avlamaması için hayvan hakları derneklerinin kendisine 14 milyon dolar teklif ettiklerini, ama ödeme yapmadıklarını iddia etti. Avustralya’da yaşayan ve Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde de deri üretim tesisleri sahibi olan Hatem Yavuz, Namibya’da 2019 yılına kadar avlanılmasına izin verilen yaklaşık 1 milyon fokun tüm haklarını elinde bulunduruyor. Afrika’nın güneybatısında bulunan Namibya’da, hükümetin bu yıl avlanmasına izin verdiği 95 bin fokun da tek alıcısı olan Türk işadamı Hatem Yavuz, avlanan hayvanların derilerini işleyerek dünyaca ünlü markalara satıyor.

Böyle katlediliyor

Foklar, derilerine zarar gelmesin diye geçmişi Vikinglere dayanan "Hakapik" isimli ucu sivri balta ile vuruluyor. Avcı, bu darbeden sonra eliyle hayvanın yarılan başından içeri parmağını sokup beyninin dağıldığından emin oluyor. Avcılar tüfek kullanmak zorunda kalırsa, derisi kurşunla delinen fokların satış değeri düşüyor.

Bunları üretip Gucci ve Prada’ya satıyorHatem Yavuz’un kendi adına 1975 yılında kurduğu şirket, deri, kürk ve yün ticareti yapıyor. Sloganı "Deri bizim işimizdir" olan firmanın merkezi Avustralya’da. Şirketin ayrıca Türkiye, Rusya ve Güney Afrika’da tesisleri var. Yavuz Grup’un işlediği deriler Gucci, Prada ve Versace gibi ünlü modaevleri tarafından kullanılıyor.

bu haber 2009 da yapılmış arkadaşlar.
2019 da kadar 1 milyon fokun hakları bu adamdaymış..

Böyle insanlar yarın öbür gün Allah ın karşısına nasıl çıkacak bilmiyorum.
Para bu kadar mi önemli bu kadar mi kör etti gözlerini bunun için yüz binlerce fokun canını almak niye..
İnsanları hiçbir zaman anlamadım ve bugün farkettim ki hiçbir zaman da anlayamayacagım..

Kampanya 19 kasımda başlamış umarım yeterli katılım sağlanır.
Destekleriniz için teşekkür ederim dostlarım ben mutlu oldum.
henüz imza atmayan arkadaşlardan da imza bekliyorum :)

Foklar için yıllardır bir sürü kampanyaya katıldım
Milyonlarca imza toplandı
Maalesef başarılı olunamadı
Aynı sorun Rusya daki tilki çiftliklerinde de var
Foklar kadar sesleri duyulmadı
Hayvanları kafeslerde besleyip, anüsten elektrik vererek öldürüyorlar ve meşhuuuuurrrrr tilki kürkü ticareti yapılıyor, hani şu bizim Laleli'de tanesi 250 dolardan satılan tilki kürkleri ....
Allah topunu kahretsin nerde varsa....

İmzalayalım, tepki gösterelim bunlar çok güzel hareketler. Ancak asıl tepkiyi bu adama pazar payı sağlayan, kürkleriyle ortamlarda salınan vicdansız insanlar hak etmiyor mu? Bir insan, orijinal kürkü nasıl utanmadan taşır?

iyi geceler hanımlar..

Konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum bölüm kurallarını okudum ama sanıyorum şuan illegal bir şey yapmıyorum.
Bana bir mail gelmiş fok katliamıyla ilgili.. açıklamayı okuyunca dehşete kapıldım ve çok üzüldüm. Eğer 40.000 imza toplanmazsa 200.000 bebek fok un katledileceginden bahsediyordu.
İmza attım arkadaşlarla da paylaşmak istedim fakat facebook hesabım bile yok o yüzden aklıma kk geldi.
Yeni üye değilim zaten fake hiç değilim. Umarım kampanya için link vermek yasak değildir.
Neden bdv ye açtın derseniz bu konu bana gerçekten dert oldu.. ayrıca diğer bölümler hakkında fazla bilgim yok açıkçası.

Henüz 24.513 imza var.
İmzalarınızı bekliyorum..

www.change.org/p/hatem-yavuz-hatem-yavuz-200-000-foku-annesinden-kopar%C4%B1p-katledecek-fokyou?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=190141&alert_id=UybzGKygcp_PqqLl1RqomaeIsMsiskd8%2Bmupk2xBICi%2BH1LQxVcIA4%3D

telefondan giriyorum ve bir saattir uğraşıyorum bu konu için. Umarım link açılır becerebildim mi bilmiyorum ve umarım tepki görmem :)

Tekrar iyi geceler hanımlar ..
doğru yerdesinde acımasız editökrler başka yere taşır şimdi.. vicdan yokki kimsede bende açtım bu konuyu hemen başka yere attılar.. böyle konuları en çok okunan yerlerde bırakmaları lazım..

iyi geceler hanımlar..

Konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum bölüm kurallarını okudum ama sanıyorum şuan illegal bir şey yapmıyorum.
Bana bir mail gelmiş fok katliamıyla ilgili.. açıklamayı okuyunca dehşete kapıldım ve çok üzüldüm. Eğer 40.000 imza toplanmazsa 200.000 bebek fok un katledileceginden bahsediyordu.
İmza attım arkadaşlarla da paylaşmak istedim fakat facebook hesabım bile yok o yüzden aklıma kk geldi.
Yeni üye değilim zaten fake hiç değilim. Umarım kampanya için link vermek yasak değildir.
Neden bdv ye açtın derseniz bu konu bana gerçekten dert oldu.. ayrıca diğer bölümler hakkında fazla bilgim yok açıkçası.

Henüz 24.513 imza var.
İmzalarınızı bekliyorum..

www.change.org/p/hatem-yavuz-hatem-yavuz-200-000-foku-annesinden-kopar%C4%B1p-katledecek-fokyou?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=190141&alert_id=UybzGKygcp_PqqLl1RqomaeIsMsiskd8%2Bmupk2xBICi%2BH1LQxVcIA4%3D

telefondan giriyorum ve bir saattir uğraşıyorum bu konu için. Umarım link açılır becerebildim mi bilmiyorum ve umarım tepki görmem :)

Tekrar iyi geceler hanımlar ..
allah belasını versin bu insanımsı varlığın

Konu lütfen taşınmasın bir kereliğine bir istisna yapılsın.eğer burda görmeseydim, başka yere taşınsaydı imzalayamayacaktım.Lütfen.

Hesabın yeni üye gibi…Eylül 2014 giriş olarak.
O zaman ikinci üyelik misin?​
Ne önemi var?

Hesabın yeni üye gibi…Eylül 2014 giriş olarak.
O zaman ikinci üyelik misi
Ne önemi var?​

Hayır ilk üyeliğim yalan söyleyen biri değilim zaten neden ikinci üyeliğim olsun ki fake de değilim demiştim.

Ayrıca neyin ne önemi var dediniz ben anlamadım? Üyeliğimin mi yoksa iki yüz bin bebek fokun mu?

Fok you? Derkennn??yani başlık Saçma geldiama kampanya manidar

Canım başlık benim fikrim değildi kampanyanin adı fok you. Çünkü hatem yavuz kendisine hayvanseverlerden gelen tepkilere karşılık fok you diye marka oluşturuyor yani dalga geçiyor.

Hayvanseverler de buna tepki olarak kampanyanın adını fok youolarak belirliyorlar bildiğim kadarıyla :)

imzaladım bunu ve daha bircok kotu olaylara karsi imza hareketlerini, ama cozum oluyor mu bu imzalar gercekten merak ediyorum

Haklısınız
Ama kendi adıma konuşmam gerekirse gücüm yettiği kadar imza bağış kampanyalarına katılmaya çalışıyorum
Çünkü vicdanım rahat oluyor ben elimden geleni yaptım diyebiliyorum
Belki ben bu kampanyayi görüp imzalamazsam o fokların kanı bana da buluşacak
Yani ben kendimce buna inanıyorum..

Ha dediğim gibi belki bu kampanya hiçbir işe yaramaz ama ben elimden geleni yaptım diyebilirim

Bir imza bizim için hiçbir şey değiştirmez ama iki yüz bin fok için çok şey değiştirebilir..

İmzaladım inşallah işe yarar da kurtulabilir hayvanlar...
Yazık ama gerçekten yazık hayvancıklara...

X