- 17 Kasım 2016
- 1.231
- 2.343
- 133
- Konu Sahibi Yemyesilbirdeniz
Beni kan tutuyor ve doktor fobim var. Eminim kimlerde ne hikayeler vardır bu konuda. İlk bayıldığımda 5 yaşında idim. Ailede de hep aman sen görme aman sen duyma kötü oluyorsun diye yetiştirilince, içinden çıkılmaz bir hal aldı bu konu. Öyle bir psikolojik boyuta geldi ki, azıcık kanlı bir hikayesini anlatsın biri bayılıyorum. Kulak deldirilip bayılır mı insan yahu. İşte o benim. Bunun neresi dert derseniz, 5 yıllık evliyim. Bir dış gebeliğim var iğne ile sonlandırılan. Sonra gebe kalamadım. Poliplerim vardı hep bu doktor fobisi İle erteledim operasyonu. Ve sonuç zaman kaybından başka bir şey olmadı. Eylül ayında birde hesapta olmayan bir kist çıkınca operasyon geçirdim. Doktor biraz süre verdi, yine sonuç yok. Aksi gibi eşim İle de ayrıyız. Haftaya hsg var. Sonuca göre de aşılama, tüp bebek yol alırız dedi doktor. Ama ben çok korkuyorum. Hem süreçten, hem doğumdan. Fobiler arasında bir tek kan/doktor fobisi genetik diye okumuştum, ne yapmak lazım bilmiyorum. Benim gibi olup bu süreçleri yaşayan, Doğum yapan ya da bu fobiyi aşabilen var mı? Psikolojik destek alsam faydası olur mu acaba? Kardeşim doktor, benim doktor fobim var komedi... şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkürler...