Kekler - Pastalar Fndıklı Armutlu Kek (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
bayılarak yediğimiz bir kek

yok

3-4 adet sert armut
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Çay kaşığı tarçın
İri çekilmiş ceviz içi yada fındık

Bir kasenin içinde yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpıyoruz.
Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırmaya devam ediyoruz.
Borcam ya da kek kalıbını margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpiyoruz. Hamuru kalıba boşaltıyoruz.
Armutların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğruyoruz.Armut dilimlerini gelişigüzel kekimizin üzerine koyuyoruz ve bir kısmını da kekin içine doğru gömüyoruz. Kek hamurumuzun üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 185-190 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 40-45 dk.)

Afiyet olsun :):)

Son düzenleme:
img2281e.jpg

kenardaki oyuk eşimin marifetidir, ben fotograf makinesini getirene kadar kendisi tarafından yenilmiştir opuyorumnanaktan

değişik bi tat ellerinize sağlık...daha önce hiç yemedim ama çok değişik geldi bi gün denerim belki sağolun..

vayy tucem yine döktürmüşsün. sende ne marifetler varmış ya...
çok güzel görünüyor.
ellerine sağlık...

cok guzel gorunuyor canim deniycem....sanirim bu kek cok yumusak bir kivamda olmuyor dimi biraz kitir oluyor yani...

ellerine saglik denicem birgün insallah
teşekkürler tatlım a.s.
cok guzel gorunuyor canim deniycem....sanirim bu kek cok yumusak bir kivamda olmuyor dimi biraz kitir oluyor yani...

canım kekin üst kısmı kıtır biraz, özellikle de kenar kısımlarını eşim çok seviyor hafif kıtırlığından dolayı ama alt kısmı çok güzel kabarıyor, pofuduk pofuduk bir kek oluyor opuyorumnanaktan

ben bu tucenin yaptığı herşeye bayılıyom ,birde yapınca benide çagırsa beraber yesek olmazmı??
ayyy ne kadar muhteşem görünüyo tuceeeeeeeeezemuszemus
ellerine kollarına sağlık tucem...Şeniz

ben bu tucenin yaptığı herşeye bayılıyom ,birde yapınca benide çagırsa beraber yesek olmazmı??
ayyy ne kadar muhteşem görünüyo tuceeeeeeeeezemuszemus
ellerine kollarına sağlık tucem...Şeniz
ay canım ne demek, gel beraber yiyelimopuyorumnanaktan, seve seve yaparım ben :kedi:kaydirigubbakcemile3
ay sütüm yok bitirdim bugün yoksa kalkip simdi yapasim geldi birden ya

incitanem çok lezzetli oluyor, denerseniz foto bekliyorum opuyorumnanaktan

hani bize hani:umursamaz:

ilk defa duydum armutlu kekiikaydirigubbakcemile3

de dur not alayım deneyim bakimmkaydirigubbakcemile

tatlışım ellerine sağlık a.s. yine yapmışın yapacağını valla. armutlu hamur işi hiç yememiştim merak ettim şimdi.

X