benim doktorum, hastalığımı teşhis eden kişi istanbul şafak hastanesindeki Mustafa Lütfü TANVERDİ idi.
bu hastalığı küçüklüğümden bu yana çekiyordum. küçükken ailem doktora götürürdü, karın ağrısı şikayetiyle giderdik. mideme ellerini bastırıp hızla çekerlerdi. ağlaya ağlaya bi hal olurdum. tahliller yapılır, bir sonuca varamazlar, en sonunda psikolojik nedenlerden dolayı bu ağrıyı yaşıyor, dersleri yoğundur deyip gönderirlerdi.
hatta 10 yaşındayken belkı de nedensiz olarak apandist ameliyatı da oldum. en son 3yıl kadar önce Lütfü Bey'e muayene oldum ve diğer doktorlar gibi yüksek doz ağrı kesici vermeden önce 1 hafta durumumu takip etti, gen testi yaptırdık ve fmf teşhisi konuldu. kolşisine başladık. çok şükür şimdi ilaçlarımı düzenli kullanırsam yılda bir kere ancak atak geçiriyorum. özellikle temmuz ayında çok sıcaklarda eklem yerleri şişmesi, ayak bileklerimde şişme yaşıyorum, o birkaç gün zorluyor beni.
şu an hamileyim, hamile arkadaşlar için de ilaç kullanımımı söyleyeyim. ilk zamanlar kullanmamıştım. 3. aydan sonraydı sanırım, önce günde 1 tane ile, sonra günde 2 tane ile ilaç kullanmaya devam ediyorum. hamileliğimde sadece 1 defa atak geçirdim. şiddetli mide ağrım oldu. sırtıma da vurdu ağrı. hamile olduğum için kas gevşetici ilaç ve serum verilemedi. kortizonlu ağrı kesici sadece dermanım oldu. 2 günde de iyileştim. çok şükür farklı bir sorun olmadı hamileliğimde.
allah hepimizin yardımcısı olsun inşallh..