Fırındaki koku nasıl gider?

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
Merhabalar fırında en son poşette et pişirmiştim sonra üstünü açtım 10 dk oyle pişti o zaman buhar yapmış buhardan su damlacıkları et tepsisine geri düşünce baya yağ patlamıştı çıkardım yemeği. Bugün yine bişey yapıcakken fırını çalıştırdım ve aşırı derecede duman ve yanık kokusu oldu. Baktığımda hala yağ damladığını gördüm, fırını kapadım soğuyuncada az prilli nemli bezle sildim baya yanını üstünü sonra yine çalıştırdım bu defa koku azdı ama yine vardı damla göremedim. Haftaya misafirlerim var ve fırında baya yapıcağım yemek var lütfen yardım edermisiniz nası geçer bu koku ve yağ nasıl temizlenmeli?
Yanlardan falan temizleniyoda esas fırının üst tarafında yani ızgara kısmında var o nası temizlenir ?

Sirke karbonat ikilisini deneyebilirsiniz. Ya da fis fis var a 101 de satiliyor 7 tl gibi bir fiyati var ocak firin temizleyici cok iyi bir yag cozucu tavsiye ederim.

Fisi cekmeyi unutma ama bi defa ben dut dut otturdum fırını ödüm kopmustu.

Benim fırınımda da koku var konuyu takip edeyim :)
Karbonat bitmiş evde yoksa sirkeyle karıştırıp deneyecektim bi deneyin isterseniz

Peki ustunu napcaz ya buhar yapip tekrar inen yer yani asil sorun orasi.. sirkeyle deneyecegim cif yag sokucude var aslinda ama koku kalirmi firini calistirinca? Birde domol firin temizlemesi var o nasil?

Kimyasalları denemeyin derim.Malum yemek,kek vs.. pişecek

Sirke +karbonat muhteşem bir ikili.

Hemen a101 e gidip highenic diye bi urun var onu alin.firinin heryerine sprey seklinde sıkın ve sonra da gordugunuz mukemmel sonucu burdan anlatin

Yağ çözücü ile temizliyorum ben öyle fazla kirlenince.ama temiz bezle hem ıslak hem kuru 6 7 defa siliyor,o günü de mümkün olduğunca fırın kapağını açık bırakıyorum.

Domol fırın temizleyici ile temizleyin. Yağ yapıştığı için ısınınca erir ve o kokuyu hep yapar. Tamamen temiz olması lazım.

Ayy bende bugün fırın temizledim.
En nefret ettiğim alan..
Siyah lekeler kalmış pek çıkmadı ama yoruldum artık.
Telleri de makineye attım.
Artık temizlerse..
bende sirke+karbonat deneyeyim bakayım.

Limonla sirkeyi tepsiye koy biraz da su 150 derecede çalıştır biraz bekle hem kirler eriyor hem kötü koku gidiyor ben yağ çöz vb. kimyasal kullanmıştım berbat koku oluyordu bı sayede kurtuldum

Cok sagolun, simdi domol sıktım heryerine , fan hariç diyo kutu üstünde ondan oraya sıkmadım, tepsilere ve telede cif yağ sökücü sıktım böyle bi 3-4 saat dursun sonra iyice bi silcem bikaç tur umarım geçer yağlar komple yoksa çalıştırdığımda yine kokucak yanık gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…