Mutfak Püf Noktaları fırında köfte patates tarifi bilen var mı?

ayça_27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
340
3
arkadaşlar yemeğe misafirilerim gelecek bu tarifi denemeyi düşünüyorum bilen var mı?yardımcı olursanız sevinirim.

Kendi tarifimi yazayım, beğenirsen yaparsın. Patatesleri doğra yuvarlak yada yarım ay şeklinde. Sonra çok hafif kızart. Biraz çiğ kalacak. Sonra yumurta koymadan köfte yap. Tepsiye önce patatesleri diz. Üstüne köfteler konacak. En üste soğan, domates ve biber koy. İstemediğini çıkarabilirsin. Ben böyle seviyorum. Sonra sıcak suda salçalı, pulbiberli sos yap. İstersen nane, kekikte sosa koy. Tepsinin üzerine dök. Önceden ısıtılmış fırında pişir. Ilık oldu mu daha iyi oluyor. Sos daha kıvamlı hale gelmiş oluyor. Bir de yemeğin üstüne sıcakken maydanoz gezdirebilirsin.
Malzemeleri sorararsan köfte için; ben el kararı karar veriyorum.

canım patates köfte yap azcık yağda kızart onları sonra fırın tepsisine boşalt üstüne salçalı sos yap dök biber falnda at üstünee snra koy fırına pişsin

canım patates köfte yap azcık yağda kızart onları sonra fırın tepsisine boşalt üstüne salçalı sos yap dök biber falnda at üstünee snra koy fırına pişsin

bende bu şekilde yapıyorumm biraz kızartılıpta yapılırsa daha lezzetli oluyor,çiğden pek hoşuma gitmiyor benim..

Ben de değişik bir şey önereyim o zaman beğenirmisiniz bilmem ama gelecek kişi sayısına göre mesela 4 kişi gelicek diyelim iki tane büyük patatesi (veya orta boy)yanlamasına kesip ortasına köfteyi koycak şekilde oy.Köftelerine de istediğin şekli ver.Köfte ve patatesleri kızart.Her patatesin ortasına köfteyi koy salçalı sosunu döküp fırına ver biraz patates oturtmaya benziyor ama değişiklik olsun diye söyledim.ıstersen kişi başına 2 tane düşücek şekilde de ayarlayabilirsiniz..

Ben de değişik bir şey önereyim o zaman beğenirmisiniz bilmem ama gelecek kişi sayısına göre mesela 4 kişi gelicek diyelim iki tane büyük patatesi (veya orta boy)yanlamasına kesip ortasına köfteyi koycak şekilde oy.Köftelerine de istediğin şekli ver.Köfte ve patatesleri kızart.Her patatesin ortasına köfteyi koy salçalı sosunu döküp fırına ver biraz patates oturtmaya benziyor ama değişiklik olsun diye söyledim.İstersen kişi başına 2 tane düşücek şekilde de ayarlayabilirsiniz..

buda farklı bi yöntem denemek gerek tşklr canım...

X