Deniz Ürünleri Fırında kaşarlı alabalık-resimli

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
40
Eskişehir
balık lokantalarında yediklerinizden ayırt edemeyeceğiniz bir lezzet hem pratik hem ev yapımı :)

kişi sayısına göre alabalık
tereyag
kaşar peyniri

balıklarımızı güzelce yıkayıp sularını süzdürüyoruz.
kiremitimiz varsa kiremitimizi yoksa bir bocamı yağlıyoruz.
alabalıgımızı yerleştiriyoruz.
üzerine tuz atıp küp küp tereyaglarımızı üzerine yerleştiriyor ve fırına veriyoruz.
balıgımız piştikten sonra fırından çıkartmadan 5 dk önce üzerine kaşarmızı ekleyip tekrar fırınlıyoruz.
vee afiyetle yiyoruz.basit ama çok lezzetli bir tarif.balıkla çok arası olmayan ben bile bayıla bayıla yedim :)

Son düzenleme:
30042011724.jpg

30042011726.jpg

balıklarımızı güzelce yıkayıp sularını süzdürüyoruz.
kiremitimiz varsa kiremitimizi yoksa bir bocamı yağlıyoruz.
alabalıgımızı yerleştiriyoruz.
üzerine tuz atıp küp küp tereyaglarımızı üzerine yerleştiriyor ve fırına veriyoruz.
balıgımız piştikten sonra fırından çıkartmadan 5 dk önce üzerine kaşarmızı ekleyip tekrar fırınlıyoruz.
vee afiyetle yiyoruz.basit ama çok lezzetli bir tarif.balıkla çok arası olmayan ben bile bayıla bayıla yedim :)
eline sağlık canım ben bayılırım balığa şunu sorcam sana kiremitte yaparken kiremitleri telin üzerinemi yoksa tepsi içinde falanmı atıyosun fırına ben hiç kiremit kullanmadımda ama uzun bir zamandır aklımda yani bende alacam

eline sağlık canım ben bayılırım balığa şunu sorcam sana kiremitte yaparken kiremitleri telin üzerinemi yoksa tepsi içinde falanmı atıyosun fırına ben hiç kiremit kullanmadımda ama uzun bir zamandır aklımda yani bende alacam

hiç farketmiyor canım.ister tele koy istersen tepsiye.fırına dayanıklı bu kaplar ve içinde herşey çok lezzetli oluyor :56:

ben ki balikla aram yoktur
ama denizlide özel bir restoran var
ilk orda tatmistim bu lezzeti
ve tadina doyum olmamisti
simdi sayende cesaret alip evdede denicem insaAllah zira denizliye gidemeyeli cok oldu :)
ben malesef borcamda yapicam umarim en az okadar lezzetli olur
ellerine saglik canim

ben ki balikla aram yoktur
ama denizlide özel bir restoran var
ilk orda tatmistim bu lezzeti
ve tadina doyum olmamisti
simdi sayende cesaret alip evdede denicem insaAllah zira denizliye gidemeyeli cok oldu :)
ben malesef borcamda yapicam umarim en az okadar lezzetli olur
ellerine saglik canim

teşekkür ederim canım :16: borcamda da lezzetli oluyor.kalabalık misafir geldiğinde onda da denedim.senin tariflerini de takip ediyorum harikalar yaratıyorsun eminim buda güzel olur :16:

balığı çok severım ama hiç alabalık yemedım :)

balıkçılarda var mıdır hiç görmedım de denemek istiyorum havalar cok ısınmadan :)

ellerinize sağlık

Back
X