Hamur İşleri Fırında Çıtır Çörekler (Resimli)

M

MeDuSa

Ziyaretçi
Kızlar arkadaşımdan aldım tarifi gerçekten benim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim resimde koyacağım

Öncelikle 2su bardağı yoğurtla 1su bardağı yağı iyice karıştırıyoruz.Sonra içine un ve tuz ilave ediyoruz. Üstüne de 2,5paket kabartma tozumuzu ekliyoruz ve hamuru yoğuruyoruz.Sonra bu hazırladığımız hamur 4saat buzdolabında bekletiliyor.

2su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvı yağ
2,5 paket kabartma tozu
Galeta unu
Aldığı kadar un
Tuz

Hazırladığımız hamura isterseniz kurabiye kalıpları ile şekil verebilirsiniz ben öyle yaptım isterseniz ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp galeta ununa batırıp yağladığımız fırın tepsisine(yada yağlı kağıda) diziyoruz yaklaşık 45dkda pişiyooo

Afiyet olsun!!!!

Buda çörekler buyrunnnnnnnnn

8536.bmp

2,5 paket kabartma tozumu:1shok::1shok::1shok:

harika görünüyo
cok ilgimi cekdi
mutlaka denicem
iyiki ppaylasmissin canim

MmM sevdim ben bunu:KK66:

Galeta unlu olur da güzel olmaz mı..

Ellerine sağlık kuzucuğum.. Deneyeceğim ben de..

Devamını bekleriz :KK66:

cok güzel deyisik görünüyoryerimseniben
eminim tadida citir citirdircokacimcoook
ay bunu denemezsem catlarimyerimseniben
paylastigin icin tesekkürler canimopuyorumnanaktan

hem pratik hem kolay

denemekte fayda var paylaştığın için sağol hayatım

ellerine sağlık

değişik bir tarif..

MmM sevdim ben bunu:KK66:

Galeta unlu olur da güzel olmaz mı..

Ellerine sağlık kuzucuğum.. Deneyeceğim ben de..

Devamını bekleriz :KK66:

cok güzel deyisik görünüyoryerimseniben
eminim tadida citir citirdircokacimcoook
ay bunu denemezsem catlarimyerimseniben
paylastigin icin tesekkürler canimopuyorumnanaktan

hem pratik hem kolay

denemekte fayda var paylaştığın için sağol hayatım

ellerine sağlık

Afiyet olsun kısçelerimmmm opuyorumnanaktan

canim ellerine saglik cok guzel gorunuyor birazdan bende yapicam ama birsey aklima takildi bu tariften kac tane cikiyor cok oluyorsa yarim olcu yaparim ben rejimdeyim oglumla esim yiyicek sadece birde hamura sekil vermek istersek oklavayla acip mi sekil veriyoruz? bende yaptigimda guzel olursa resim koyarim

evet bende cok dedim ama tarifi yazan arkadas cok olmadigini dolapta cok durdugu icin iyice kabardigini yazmis

canim ellerine saglik cok guzel gorunuyor birazdan bende yapicam ama birsey aklima takildi bu tariften kac tane cikiyor cok oluyorsa yarim olcu yaparim ben rejimdeyim oglumla esim yiyicek sadece birde hamura sekil vermek istersek oklavayla acip mi sekil veriyoruz? bende yaptigimda guzel olursa resim koyarim
canım evet çok oluyo bu istersen yarım ölçü yapabilirsinnn
şekil vermek için oklava ile açıp kalıplarla şekil verebilirsin yada yuvarladığında da güzel oluyo ceviz büyüklüğünde gamyoncuiremsu
2,5 paket çok gelmez mi :bbo:
yok cnm bana da öyle geldi ama değil
evet bende cok dedim ama tarifi yazan arkadas cok olmadigini dolapta cok durdugu icin iyice kabardigini yazmis

X