Ekmekler Pideler Firinda Baharatli Kruton-Resimli

incitanemtuana

EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
25.344
26
41
ben genelde elimde bayat ekmek yada tost ekmegi kaldimi
küp küp dograyip

tavada az zeytinyagiyla kizartiyodum
ve corbalarda kullaniyodum
gecende bunu nette gördüm ve hemen denedim
cokta lezziz oldu tavsiye ederim
corba ve salatalar icin cok lezzetli
hemde bayat ekmeklerimizi degerlendirmis oluruz canlarim
buarada tadi okadar güzel ve kitir kitir ki ben cips niyetine bile tükettim :)

orjinal tarifide ekliyorum canlarim
Çorbalarınıza veya salatalarınıza ekleyebileceğiniz lezzetli krutonlar, üstelik bunlar baharatla pişirildiler.
Malzemeler:
- 6 su bardağı dolusu küp küp doğranmış ekmek (Yaklaşık 1 tam ekmek ediyor.)
- 2.5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1.5 çay kaşığı kuru maydonoz (Artık bizde de satılıyor; ama hijyeni konusunda şüphelerim var.)
- İstediğiniz baharatlar (örneğin: mercanköşk)

bayat ekmek yada tost ekmegi
zeytin yagi
tereyagi
tuz
kuru maydanoz
ve damak tadiniza göre baharatlar kullanabilirsiniz
ben nane ve pulbiberde kullandim

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisini folyo ile kaplayın bir kenara bırakın. Küçük bir kasede, tuzu ve diğer tüm baharatları karıştırın. Tereyağı ufak bir tencerede eritin; eridikten sonra içine zeytinyağı da koyun. Yağı, ekmek küplerinin üzerine serpiştirin. Her bir ekmek küpünün yağlanmasını sağlayın. (Sakın yağı bir anda boca etmeyin.)
Ekmek küplerini folyo ile yaladığınız fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırına verin ve 10-20 dakika kadar pişirin. Ardından her 5 dakikada bir, tahta bir spatula ile karıştırabilirsiniz ki her tarafları kızarsın. Fırında pişirme zamanı, hem ekmeğin çeşidine, hem de kestiğiniz küplerin büyüklüğüne göre değişecektir. Krutonlarınız hafifçe kahverengileçmeye başladığında, olmuşlar demektir. Toplam pişme süresi 15-20 dakikadır.
Fırından çıkardıktan sonra, üzerine 2 yemek kaşığı parmesan peyniri de serpebilirsiniz.

Son düzenleme:
cnm bnm..annemde yapar bunu bayılırım tarhana ve mercımekle harıka gıdıyor..paylaŞım ıÇın teŞekkÜrler balım..

bu akşam bu tarifinizi denedim vee tek kelime ile muhteşem oldu.eşim bayıldı.ben domates çorbasının yanında servis yaptım.aslında başka yemek de yapmıştım ama eşim o kadar çok beğendi ki sadece çorba yeterdi diğerini yapmana gerek yokmuş dedi.çok basit bir tarifle hayatımda almadığım iltifatı aldım valla.sağolun var olun.çook teşekkürler...

canim ya
begendiyseniz ne mutlu bana
cok sevindim inanki
yorumunuda eklemis olman mutlu etti beni
affiyet bal seker olsun

ben tost ekmeğinin bayatlamasına izin vermeden kruton yapayıyordum ama baharatlısını hiç denemedim
hemen deneyeceğim
paylaşımın için teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…