• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

firdevs hanım gibi olmak istiyorum..

• Konu Sahibi Konu Sahibi vivet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
V

vivet

Ziyaretçi
senağlamaarkadaşlar izleyen bilir.aşkı memnu dizisindeki firdevs hanım..
işte bahsettiğim bu.kadın başına kötü birşey geldiğinde üzüldüğünü hiç belli etmiyor.hiç renk vermiyor.dikkat edin bencilliğinden bahsetmiyorum.her hareketini tabiki onaylamıyorum fakat olayları öyle bir idare ediyor ki..
ben asla öyle olamıyorum .duygularımı erteleyemiyorum.birisi yanlış birşey söylese bi laf soksa hemen moralim bozuluyor ve bunu belli ediyorum..siz nasılsınız.böyle huyu olup değişen oldumu.anında kızarıyorum sinirden yaa..yaşla alakası olsa 30 yaşındayım.

Firdevs Hanım'ı tanımıyorum ama karakterdeki bazı temel özelliklerin yıllarca değişmeyeceğine inananlardanım..
Sadece zamanla,olaylar karşısında ya bazı özelliklerinizi törpülüyorsunuz ya da katılaşıyorsunuz..Ama maya değişmiyor ne yapsanız da..:delphin:

Firdevs Hanım'ı tanımıyorum ama karakterdeki bazı temel özelliklerin yıllarca değişmeyeceğine inananlardanım..
Sadece zamanla,olaylar karşısında ya bazı özelliklerinizi törpülüyorsunuz ya da katılaşıyorsunuz..Ama maya değişmiyor ne yapsanız da..:delphin:

aynen size katılıyorum törpülendim ve zaman içersinde katılaştım :sm_confused:bu halimdende memnunum

peki birisi size istemediğiniz bişey söyleyinca napıyorsunuz.duygularınızı nasıl saklıyorsunuz?

peki birisi size istemediğiniz bişey söyleyinca napıyorsunuz.duygularınızı nasıl saklıyorsunuz?

Duygularımı neden saklayım ki?
Sıradan bir durumda bozulduğum birşey varsa karşımdaki bunu bilir, bilmesi de lazım.
---------------------
Firdevs Hanım karakteriyle bazı şeyleri karıştırıyorsun bence.
Orda kişisel çıkarları için ortalığı idare eden yani soğukkanlılıkla ve yaş_hayat tecrübesiyle olayları kendi lehine çevirmeye çalışan bir kadın tiplemesi var ki, belki de mecbur kalınca ya da istenince çoğu insan aynı şeyi yapabilir bence..

Bence senin sormak istediğin başka şey.

16 yıllık evliyim bu süre bana az da olsa politik olmayı öğretti ve insanları değiştiremiyeceğimi
bu gerçeği kabul ettim böyle yani

evet politik olma konusunda başarısızım.demek istediğim buydu aslında.tabiki insanları değiştiremeyeceğim bunu bildiğiim için kendimi değiştirmek istiyorum.sevmiyorum bu huyumu ben..renk vermek istemiyorum.neden insanlar anlasınlar ki.

ne kadar güleryuzlu, sıcak ve toleranslı olursan insanlar tepene cıkmayı kendılerınde hak görüo sanırım.... bencil olmak en guzeli bu hayattaki insanlara.... o zaman el ustunde tutuluosun... umarım en kısa zamanda bunu becerebılırım

karşınızdaki kişilere karşı bir planınız varsa firdevs hanım gibi belli etmemek doğru.ama birileri sizin canınızı yakıyor ürkütüyor ise neden belli etmiyesinizki insanız belli etmek en doğrusu bence.bende 30 yaşındayım bundan 3-5 sene önce takmıştım kafama böyle davranmayı birisi vardı beni sürekli iğneliyordu kızdırıyordu değişmek istedim sahte mimikler sahte edalar falan sonra dedim kendi kendime ben kişiliğimi sevmediğim bir insan için neden değiştiriyorum.bende onun benim için durduğu konumu değiştirdim hayatımdan çıkardım yani az görüyorum gördüğümdede pek oralı olmuyorum cevap bile vermiyorum ona

şerefsizin teki o kadın be. nesine özeniyosunuz :sinifsinif:

¤ decemBer ¤;12962363 .!.:
şerefsizin teki o kadın be. nesine özeniyosunuz :sinifsinif:

seyretmiyorum ama kocayı boynuzluyormuş galiba :roflol:
aman uzak olsun kişiliği...

yok yok kızı kocasını boynuzluyor hemde yeğeniyle kaydirigubbakcemile3

işte bahsettiğim bu.kadın başına kötü birşey geldiğinde üzüldüğünü hiç belli etmiyor.hiç renk vermiyor.dikkat edin bencilliğinden bahsetmiyorum.her hareketini tabiki onaylamıyorum fakat olayları öyle bir idare ediyor ki..
ben asla öyle olamıyorum .duygularımı erteleyemiyorum.birisi yanlış birşey söylese bi laf soksa hemen moralim bozuluyor ve bunu belli ediyorum..siz nasılsınız.böyle huyu olup değişen oldumu.anında kızarıyorum sinirden yaa..yaşla alakası olsa 30 yaşındayım.[/QU

etraf firdevs hanım gibi gerçek duygularını saklayan yapay sahte "mış" gibi yapan insanlarla dolu zaten. olduğun gibi kalmaya çalış bence. Bırak insanlar içinde ne varsa bilsin.son zamanlarda özel olan bulunmayan o

ben asla öyle olamıyorum .duygularımı erteleyemiyorum.birisi yanlış birşey söylese bi laf soksa hemen moralim bozuluyor ve bunu belli ediyorum..siz nasılsınız.böyle huyu olup değişen oldumu.anında kızarıyorum sinirden yaa..yaşla alakası olsa 30 yaşındayım.
fridevs hanıma benzediğimi söyleyemem :) ama bu bahsettiklerinizi çok güzel yaşadığımı söyleyebilirim.. yani öyle ki hayat, peşpeşe darbeleri aldıkça sizi üzdükçe olaylar çevreniz vs yavaş yavaş kendinizi bulmaya başlyorsunuz... yapı değişmez neysen o sun diye birşey kesinlikle yok. öyle de bir değiştim ki ben! bir klip, film, şarkı için uymasa bile empati yapan ağlayan biriydim önceden ki saymıyorum bana söylenen her hangi bir lafta ne kadar etkilendiğimi neler yaşadığımı. ama şükürler olsun ki genç yaşta kendimi buldum. bedenim 25 ruhum 45 yaşında sanki. o kadar güçlüyüm ki artık sarsılmamak adına savunma mekanizmaları oluşturdum.. bünyemi şartlandırdım beni herşey ve herkes yanıltabilir kırabilir üzebilir sıkabilir bu yüzden çok güveniyorum kendime ama başkalarına asla! bencillikse bu bencilim ama değilim sadece herşeyin üstesinden gelebileceğimin kolay kolay yıkalamayacağımı biliyorum. laf söyleyen varsa bana ona daha güzelini söylebileceğimi ve bunu iyi de yaptığımı biliyorum. belki yanlış yapıyorum. ama inanın o kadar iyi hissediyorum ki...

zaman içinde olaylara bakış açınız olayların karşısındakı duruşunu değişiyor
zamanla olur ama kişiliğin değişmez herkesin olaylar karşısındaki tavrı farklıdır
herkes ister sogukkanlı olayım ama yapı meselesi işte

fridevs hanıma benzediğimi söyleyemem :) ama bu bahsettiklerinizi çok güzel yaşadığımı söyleyebilirim.. yani öyle ki hayat, peşpeşe darbeleri aldıkça sizi üzdükçe olaylar çevreniz vs yavaş yavaş kendinizi bulmaya başlyorsunuz... yapı değişmez neysen o sun diye birşey kesinlikle yok. öyle de bir değiştim ki ben! bir klip, film, şarkı için uymasa bile empati yapan ağlayan biriydim önceden ki saymıyorum bana söylenen her hangi bir lafta ne kadar etkilendiğimi neler yaşadığımı. ama şükürler olsun ki genç yaşta kendimi buldum. bedenim 25 ruhum 45 yaşında sanki. o kadar güçlüyüm ki artık sarsılmamak adına savunma mekanizmaları oluşturdum.. bünyemi şartlandırdım beni herşey ve herkes yanıltabilir kırabilir üzebilir sıkabilir bu yüzden çok güveniyorum kendime ama başkalarına asla! bencillikse bu bencilim ama değilim sadece herşeyin üstesinden gelebileceğimin kolay kolay yıkalamayacağımı biliyorum. laf söyleyen varsa bana ona daha güzelini söylebileceğimi ve bunu iyi de yaptığımı biliyorum. belki yanlış yapıyorum. ama inanın o kadar iyi hissediyorum ki...

iyi hissediyorsan sorun yok bence...çünkü artık herkes kendini düşünüyor..

Adamın biri sahilde yürürken bir taşın altına sıkışmış bi akrep görmüş. Akrep taşın altında debelendikçe sıkışıyor sıkıştıkça debeleniyormuş. Adam bakmışki müdahale etmese akrep ölecek. Uzatmış elini kurtarmak için akrep bir hamlede adamı sokmuş. Adam bir daha uzatmış elini akrep yine sokmuş. Adam elini 3. kez uzatınca onu uzaktan izleyen başka biri "kardeşim ne yapıyorsun delimisin, akrep seni sokup duruyor işte neden kurtarmaya çalışıyorsun?" demiş. Diğer adam " o akrep, onun fıtratında var sokmak onu değiştiremem, benim fıtratımda da her durumda zor durumda olana yardım etmek var. o akrep diye ben doğamı değiştiremem. o yapması gerekeni yapar. ben doğru bildiğimi yaparım, o akrep diye değişemem". demiş.

tabiki bu yalnızca bi kıssa-hisse hikayesi herkes ne alırsa alır. sizi sokan akrebe elinizi uzatın demiyorum tabiiki ama biz kendimiz olsak kimseyi umursamadan

Son düzenleme:
şöyle yapmaya çalışıyorum ben üzülmemek için...herkesi sevmeye çalışıyorum.herkese haddini bildireyim diye bir derdim yok. kendime güveniyorum. ama değişmeden olduğum gibi tüm iyi niyetimle yaklaşıyorum insanlara. ama öğrendiğim şey kimseye güvenmeden, herkesten herşeyi bekleyerek yaklaşmak insanlara. kimseden hiçbirşey , hiçbir karşılık beklemeden ne istiyorsam onu yapmak. artık hayal kırıklığına uğramıyorum, insanlar beni şaşırtamıyo. bu yüzden de üzülmüyorum ama insanları dünyayı seviyorum. sevgimi anlayıp alanlar hep yanınbaşımda zaten. beni mutsuz edenlerdende Allah yolunuzu açık etsin deyip uzaklaşıyorum.

karakter istensede değiştirilemez..
her karakterin kendine has güzelligi ve özelliği oldugunu düşünüyorum..
kimseye benzemeyin,kendiniz gibi olarak yaşayın.

Back