Filistin lideri Abbas’a 13 milyon dolarlık saray

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.178
38.363
598
34

Filistin’de inşa edileceği açıklanan devlet başkanlığı sarayı tartışma başlattı.
Filistinli yetkililer, Batı Şeria’nın Ramallah kentinde inşa edilecek sarayın FilistinDevlet Başkanı Mahmud Abbas’ın kişisel mülkiyeti olmayacağını, Filistin Yönetimi’ne ait olarak hizmet vereceğini ve dünya liderlerinin bu sarayda ağırlanacağını ifade etti.

Filistinli yetkililer, 13 milyon dolara mal olacağı resmi olarak açıklanan sarayın inşa masrafının da uluslararası bağışçılar tarafından karşılanacağını söyledi. Filistin Yönetimi’ne bağlı Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Ekonomik Konseyi’nin (PECDAR) internet sitesinde sarayın çizimi yayınlandı.

İKİ HELİKOPTER PİSTİ
Sitede “Devlet Başkanlığı Misafir Sarayı” adıyla anılan konutun 27 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağı belirtildi.

Bu alan içinde idari personel ve güvenlik görevlileri için de bir başka bina yer alacak.

Bunlara ek olarak iki helikopter iniş pisti yapılacak. Ancak Filistin halkının İsrail işgali altındaki zor hayat koşulları ortadayken böyle bir saray yapılmasının büyük tepki çekeceği yorumları yapılıyor.

İsrail basını, bunun Abbas yönetimine tepki olarak Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas’ın güçlenmesine neden olabileceğini yazdıhttp://www.hurriyet.com.tr/dunya/29954311.asp

İnanlımaz birşey ya.Bizdeki cümlelerin aynısını söylemiş.
Nasıl müslümanlar bunlar.Müslümanlık yalnızca kadının kapanması mı ? İsraf en büyük günahlardan değil mi ?Hemde her dinde böyle.Allah'a inanan israf yapmaz.Çoluk çocuk bombalanıp öldürülüyor bunlar saray yapıyor.

Filistin halkı garibanlıktan yıkılıyor, tünellerden geçip ekmek bulabilmeye çalışıyorlardı yalan mı?
Yardımlar gitmiyordu değil mi? Mavi Marmara gemisi ne için yola çıkmıştı, Filistin halkı taşla topaçla savaşmaya çalışıyor bu da mı yalan?
Bebeler, yaşlılar, kadınlar ölüyor bu da mı yalan?
Peki neden halk için değilde dış dünya için yatırım yapılıyor, biri bana bunu mantığıma yatacak şekilde açıklayabilir mi?
Büyük bir devlet imajı diye Başlayan açıklamalar istemiyorum ama, bunu baştan diyeyim.

Bakın bu devletin gücünü gösteren birşeydir, ülkenin prestijini artırır. Devlet liderlerini ağırlamaya elbette böyle bir bina gereklidir. Amerikanın Beyaz Saray'ı var da Filistin'in aşağı kalır yanı ne? Neden tepki çekmiş ki acaba??!?? Onlar da gelişsin, büyük devlet olsun. Filistin'in gelişmesi mi rahatsız etmiş acabaaa bağzı insanlarııı??!

Ayrıca saraya baktım, bizim evimiz bile daha şaşaalı. Abartmışlar.

biri bana bunu mantığıma yatacak şekilde açıklayabilir mi?
inan cok isterdim Mune, ama mantigimiza yatacak kadari birak, aklim hic almiyor yani bildigin "error" sadece sunu diyebilirimki, halkina en iyi hizmeti sunan bir hükümet böyle bir gösterise gerek duymaz.
Halk onu öylede sayar böylede ama bunlarinki resmen bir hastalik ismide : Megalomani yani büyüklük kuruntusu hastaligi.
Bu cogu tarihde gecmis liderlerde bulunan bir hastalikti, yani Cesar`dan tutda, Mussoluni ve Hitlere kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…