Doğuma Hazırlık fikrinizi esirgemeyin lütfen.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kitikafa

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
494
52
643
Merhaba arkadaşlar Allah nasip ederse kısa bir süre sonra bir oğlumuz olacak.Ancak hala isim konusunda kararsız kalıyoruz.Eskiden çok kolay geliyordu ama şimdi hiçbir ismi yakıştıramıyoruz.Ben aklımızdaki isimleri söyleyim sizde fikrinizi söyleyin.1.Mehmet Akif (ünlü şairimizdenm esinlendik) 2.Furkan Baki (Baki dedesinin adı Furkan da babamızın çok sevdiği bir isim)3.Muhammed Enes Sizin daha farklı önerilerinize de açığım.Yorumlarınızı bekliyorum.

yusuf enes !! ıkı ısımlı olarak dusunebılırsın..ama babalarımızın gönlu olsun dersen furkan baki olabılır..
ama bu defa cocugu cagırırken ıkısını kullanmak zorunda kalırsın ve furkan baki bıraz tuhaf oluyo..yusuf enes daha kibar gelıyo hoş gelıyo kulaga..:D
tercıh senın canım ısmıyle yaşar hayırlı olur ınşallah :)

Furkan ismi cok agir geldigi icin tavsiye etmiyorum.akif guzel bir isim.ben enis akif,akif mert,asil akif,akif baki,akif kerem,akif sina,akif taha,omer akif,akif tugra,goktug akif.benim onerilerim bunlr.

ben de ogluma mehmet akif istemistim.
esim mehmet ismini sevmedigi icin vazgectik.
anladigim kadariyla islami bir isim istiyorsunuz. benim oglum icin dusunduklerimden bazilari hamza, yusuf, samil, yahya, furkan, harun, ubeyde, huzeyfe... kimilerini esim istemedi, kimileri cok yakinlarimizin isimleri ve kimilerinin fransizca telafuzu kotu oldugu icin takamadik..
talha ve muaz da sevdigim isimler arasinda. biz oglumuza "imran huseyin" ismini verdik.
ebrar ismine glince anlami cok sahane.. ama kiz ismi degildir "muzekker"dir. sadece turkiyede unisex olarak kullaniliyor "imran" gibi.

Sizin seçtikleriniz arasından Muhammed Enes :)

Taha, Emirhan da benim sevdiklerim :)

sultansena karar verdın mı canım ses cıkmıyo senden :D ömer,yusuf enes,ulaş,gökhan,tunahan..v.s guzel ısımler..
benım oglum olursa yusuf enes koymayı dusunuyorum..tabı eşim de yusuf ısmını cok sevıyo hatta beraber soylemıstık hz.yusuftan etkılenıp.. :) yanına enes eklemeyı duusndum..
karar verdıgınde buraya yazmayı unutma canım ok

hayırlı olsun canım
bebişin doğduğunda haber ver bari
bende son hamileliğimde düşünmüştüm erkek olrsa Muhammed enes koyucaktım ama kısmet değilmiş
anlamı çok hoş Muhammed in anlamı övülmüş Enes in anlamı insan iki ismin anlamı övülmüş insan oluyo:34:

Back