fikrinize ihtiyacım var

ziraat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
360
14
35
merhabalar bir konuda fikrinize ihtiyacım var,
ben 27 yaşındayım üniversiteden bir hocam var 42 yaşında çok sevdiğim değer verdiğim biridir. Bekar, sevimli, şevkatli,duyarlı ve ilgili birisi tanışıklığımız uzun zaman öncesine dayanıyor yani 4-5 sene gibi eski. Sürekli bana karşı bir koruyucu hali var ve beni her konuda yönlendiriyor bu tavrı hoşuma gidiyor.
yaklaşık 6 aydır vakit buldukça beni yemeğe, kahvaltıya davet ediyor, gezilere davet ediyor, sıksık mesajlar gönderiyor bunlar benim kafamı karıştırıyor birçok öğrencisini tanıyorum ama kimseye sizede böylemi davranıyor diye soramıyorum ama benim farklı bir yerim olduğunu hissettiriyor bana ve gerçekten kafam karışıyor ben ona karşı ne hissettiğime karar veremiyorum boş umutlar içinde olmak istemiyorum, onun bana olan ilgisinin basit bir öğrenci- hoca ilgisimi yoksa kadın-erkek çekimi mi ,iligisimi olduğunu nasıl anlıyabilirim şimdiden fikirleriniz için teşekkürler CADIARZUCADIARZU

Birçok öğrenci yetişkinde olsa küçükte olsa hocasının ilgisinden hoşlanır, hatta bu ilgi onun başını döndürür aşık olduğunu zanneder... Duygularınızı iyi tartmalısınız. Kendinizi okulunuz bitmiş hayata atılmış ve o insanla birlikte gibi hissedince; şimdiki hazzı uyandırıyormu sizde buna dikkat edin. çünkü şu anda bir çok öğrenci içinden seçilmek size büyük bir ayrıcalık gibi geliyordur ve içten içe minnet duyuyorsunuzdur. Önemli olan sonrası...

ben öğrencisiyle evlenen çok öğrenci duydum hem çevrem den hem ailemden :) yönlendirmek için söylemiyorum ama, ilgisinin yönünü sen tayin edebilirsin ancak..

olgun erkek ne de olsa, tüm kadınları cezbeder.. şahsi fikrim ise sanki belirli bi süre sonra (örneğin 10 sene) erkek de yaşlandıkça kadının ilgisi azalıcakmış gibi.. çünkü hoca-öğrenci ilişkilerinde malum yaş farkı epey oluyor, sizinki de 15 yaş.. sanırım ben olsam ilişkinin eksenini kadın-erkek'e çekmezdim.. zaten senin halinden de çok aşıkmışsın gibi durmuyo, adam ilgileniyomuş senle ama tabi belli olmas, ilgi insanı çeker vallahi :)

anladigim kadariyla senin ilgin sadece hocan ve büyügün oldugu icin..ve anlamak istiyorsun neden özel davraniyor bana diye...
bence canim yeni tanistigin bir adamdan SIKlikla bahset yaninda,hani ilgin varmis gibi..tepkisini ölc bakalim,sana sogursa,eskisi gibi ilgilenmezse yada bir abiden cok asabi,sert davranirsa o zaman sana ilgisinin ne boyutta oldugunu belki anlayabilirsin...bilmemki aklimada baska bisey gelmiyor

hepinize yorumlarınız için çookkk teşekkür ederim. Ben şu an mezun durumdayım belki doktora yapıcam daha evvel birileriyle birlikte oldum ama adına aşk diyebilirmiyim bilmiyorum evet benim ilşgim bir erkeğe olan ilgi aşktan ziyade bir büyüğüme, saygı duyduğum birine olan hayranlık, ilgi ama yinede aklım karışıyor hoca-öğrenci ilişkimizin bozulmasını istemiyorum. Bu arada başka birisiyle ilgilendiğim varsayımıyla bahsetmek iyi fikir :)

canım peki bu davetlere eşlik ediyormusun???
boş umutlar içinde olmak istemiyorum..demişsin,demek ki sende birşeyler hissediyorsun,öylemi???[/B
peki sana olan ilgisini itiraf etse,nasıl karşılarsın???

canım peki bu davetlere eşlik ediyormusun???
boş umutlar içinde olmak istemiyorum..demişsin,demek ki sende birşeyler hissediyorsun,öylemi???[/B
peki sana olan ilgisini itiraf etse,nasıl karşılarsın???

Her davetine olmasada evet davetini kabul ediyorum. Ben hoca-öğrenci ilişkimiz bozulsun istemiyorum ve kendimi tarttığımda ona karşı bişeyler hissediyormuyum diye :1closedeyes: bişey hissetmiyorum ama böyle devam ederse yanlış düşünebilirim düşünmek istemiyorum ayrıca dedimya emin değilim onun bna karşı duygusal birşey hissedip hissetmediğinden.
Bana ilgisini itiraf etmesi en büyük korkum çünkü ne diyeceğimi bilemem

her davete katılmanız hocanızın düşüncelerini değiştirmez mi sizin için :uhm:
aklınıza neden böyle bir şüphe geçti ki topic açıyorsun :nazar:

hocan sana karşı ne hissediyor bilmiyorum ama bence sana ilgisi olsa bile ben uzak dur derim çünkü 15 yaş fark bence çok fazla ve aranızda sorunlar yaratır
bu nedenle sadece hoca öğrenci ilişkisi olarak ilişkini gör
bu benim düşüncem tabiifisfisfis

her davete katılmanız hocanızın düşüncelerini değiştirmez mi sizin için :uhm:
aklınıza neden böyle bir şüphe geçti ki topic açıyorsun :nazar:

her davetine gitmiyorum zaten ama ne demek istediğinizi anlamadım ne yönde değiştirir ?

27 yasındayım diyorsunuz

1. bence bir erkegin size hangi duygularla yaklaştıgını sizden daha iyi kavrayabilecek kimse yok.

2. sadece sizden olgun sizi yönlendiriyor falan filan diye birinden etkilenecek yaşı geçmişsiniz, böyle şeyler genelde lise yıllarında oluyor en azından ben hep öylesine şahit oldum. siz kendinizi yönlendirebilecek olgunlukta değil misiniz?

3. bir şey hissetmediginizi söylüyorsunuz ama size karşı böyle bir ilgisi olabileceginden de bahsediyosunuz. madem bir şey hissetmiyorsunuz, belli bir mesafe koymanız gerekmez mi? yani ben olsam hiç bir şey hissetmediğim bi adamın bana bu şekilde yaklaşmasına izin vermem ne olursa olsun. herkese karşı aynı olması bile değiştirmez bu durumu, herkese karşı öyle olabilir ama bana karşı olamaz.

Bence yerini yapıyor hocan.
Seni ölçüyor tartıyor, zemin hazırlıyor
Hissetmişsin ki kafanda soru işaretleri oluşmuş.
Ve bir kadın mutlaka hisseder.
Bence de başka birinden bi bahset bakalım ne tepki verecek (yazmayı da unutma)
Sonrada böyle bişey gerçeten varsa ve birgün sana bunu söyleme cesaretinde bulunursa ne yaparsın kararın ne olur. Bunu şimdiden düşün ki ona göre zemin hazırla.
İstemiyorsan kendini uzaklaştır, İstiyorsan bu yönde yoluna devam et... Karar senin şekerim.

Hocanın sana olan ilgisnin ne yönde olduğuna ancak sen karar verebilirsin. Ve 27 yaş bunun için uygun bir yaş. Bunu sen en iyi hissedersin. Ama bu tür durumlar çok da garip değil. Benim de bir hocam bana özel ilgi gösterirdi. Çünkü birlikte çok güzel sohbetlerimiz paylaşımlarımız olurdu. 2001de mezun oldum. Ve hala görüşür seminer tiyatro sergi gibi etkinliklere katılırız. Hatta geçen yıl nikah şahidim oldu. Eşimle de çok iyi anlaşıyorlar. Dostluğundan asla vazgeçemeyeceğim biridir. Üniv yıllarında bazan dostum, bazen ağabeyim, bazen de babam oldu. Ama çevreden yanlış anlayan çok kişi oldu. Ama biz dostluğumuzdan çok emindik, ve umursamadık...

Bu konuyu çözümlemek için diğer arkadaşların dediği gibi numaralara grek yok, ikiniz de olgun insanlarsınız. Bence neler düşündüğünü açık açık söyleyebilirsin. Duygusal anlamda birşey hissetmediğini ama dostluğunu kaybetmek istemeyeceğini söyleyebilirsin. Zaten düşündüğün gibi bişey olduğunu da pek sanmıyorum...

Umarım olaylar seni zor durumda bırakmayacak şekilde sonuçlanır, herşey gönlünce olsun....

kesinlikle bi öğrenci olarak gördüğünden değildir..çünkü bu şekilde bi yaskınlaşma olmaz bence...sana bi kadın gözüyle bakmaya başladığı için seninle vakit geçirmek yanyana olmak istiyodur bence!!

bence o sana açılmadan sen birşey belli etme derim
hakkında hayırlısı
olur inş.

Arkadaşlar hepinize tüm yorumlarınız için çooookkkkkkk teşekkür ederim. 27 yaşımdayım ve benimde ilişkilerim oldu birinin bana ne için yakınlaştığını anlayabilecek yetideyim ama belki bu insanın bana bir ilişkiye başlamak istermiş gibi yaklaşmasını istemeyişimden yada nasıl , ne düşüneceğimi bilemeyişimden kafam karışıyor. Benim için önemli bir insan eminim ki hayatımda sürekli bulunmasını isteyediğim bir kişi bunun bozulmasını istemiyorum. Son zamanlardaki davranışlarının öğrenci hoca ilişkisi dışına kaydığını düşündüğüm için fikir istedim sizlerden hepinize çook teşekkürler gelişmelerden sizide haberdar ederim

X