• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikrinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rebekah mikaelson

Queen
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
220
105
303
Diğer
Selam kızlar bir konuda düşüncelerinizi alacağım çünkü çok bunaldım.benim 1 yıllık ilişkim var çok da güzel gidiyor ve anlaşıyoruz .
ben 30 yaşındayım erkek arkadaşım 28.
şu birkaç aydır ailesi tüm sülalesi neredeyse biliyor benim de annem ve kardeşlerim biliyor.
Ailesi özellikle annesi yaşlarımızdan dolayı biran önce birşeyler olsun istiyor haklı da sonuçta belli bir yaşa geldik ciddi düşünüyoruz.

durumu anneme söylediğimde güzel karşıladı fakat erkek arkadaşımla ikimizde farklı şehirlerdeyiz.anneme tanışıp isteme, söz ,yüzük takmak istiyorlar dediğimde bana hayırlısı olsun çağırırız tanışırız gibisinden konuştu .şuan coronodan dolayı sanırım Evde yaşlı babanem var İstanbul’dan gelecekleri için istemeye biraz zaman geçsin istedi ki corona da hemen bitecek gibi değil ve babama söylemek için durumu .herhangibir olumsuz birşey söylemedi.
Fakat sevgilimin annesi babası erkek arkadaşıma hergün baskı yapıyor isteme çağırma konusunda , bu da ister istemez bana yansıyor.
Fakat ben bu konularda çok fazla konuşabilecek yapıda birisi değilim çekimserim anneme zor söyledim ,
annemden haber bekliyorum tekrar tekrar söyleyemem diye dile getirdim.
Ama sürekli neredeyse her gün erkek arkadaşımın evinde aynı konu açılıyor her gün bu yüzden tartışma çıkıyor.
Kendimi kötü hissediyorum ,yada acaba altın ne kadar isterler yavaştan yapalım diye hızlandırmak istiyorlar erkek arkadaşım da bu durumdan şikayetçi huzuru kalmadı .çünkü o benden haber bekliyor beni üzmek istemiyor ben ailemden bekliyorum .sonuçta bende ailem vermeden etmeden istesem de şunu yapın onu yapın diyemem yada gelin.
En son dün aynı tartışma yaşandı.bayağı üzüldüm çünkü çok üstüne gitmişler , belki ayrılacağız niye baskı yapıyorsunuz demiş onlarda bu yaştan sonra hala ayrılmayı mı düşünüyorsunuz demişler. Sabah sevgilimle konuşurken modum düşüktü sorup durdu biraz konuştuk herşey ailelere bağlı bekliyoruz bazen diye ifade edince ben , yapacak birşey yok aşkım çok da düşünme olacağı varsa olur düşünme sende dedi .
soğudun mu benden diye sordum neden öyle dedi diye soğumadım da daraldım biraz dedi .dün gece de evden kaçıp bikaç gün de olsa yanıma gelmeyi düşünüyordu çünkü masaya dair otursa baskı yapıyorlar ne zaman evleneceksiniz ne zaman gideceğiz diye
Açıkçası bende çok üzülüyorum onun arada kalmasına ama bende ailemden haber bekliyorum babam var annem var .bu arada bu söyleme durumum 1-2 ayda oldu annemlere neredeyse.uzun süredir beklemiyorlar.aynı şeyleri yaşayan var mı aranızda yada nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım .birde erkek arkadaşımın öyle dediğine takıldım yapacak birşey yok bekleyeceğiz anlamında mı dedi yoksa bunaldı olmayacaksa olmaz anlamında mı dedi bilmiyorum , çok bunaldım.
Akşamları konuşurken bu sayfayı bazen sevgilime de okurum onun fikrini de alırım bazen sence erkek mi haklı kız mı diye burayı çok sevdiğimi biliyor .dün çok üzülünce hadi konu aç içini boşalt kızlar yorum yapsın kafan dağılır az dedi bana, dün öyle uyudum açmayacağım dedim, sabah açasım geldi 😔
herkese teşekkürler şimdiden

Daha yolun basinda ufacik seye daralan adam ileride ne yapacak? Daha bunun ev kurmasi var,nikahi var,hepsini gectim omur boyu evlilik yurutmesi var. Var da var yani.
Bir de ailelerinizin “bu yas” “bu yastan sonra” tarzi yorumlari hic hos degil. Ne varmis yaslarinizda,80 mi oldunuz hayirdir?

yasınız genc hanı sankı 55 yasınızdaymıssınız gıbı bu yastan sonra falan :) bunlara gerek yok ınsanlar sızın yasınızda evlenıyor zaten bende 28 de evlendım evlenılmesı en dogru yaslardasınız

eger kendınızı evlılıge hazır hıssedıyorsanız uzatmayın aıle ıcınde adı konsun aıleler de bunu ıstıyorsa sızde hazırsanız adım atın
once tanısılır uzak sehırden gelındıgı ıcın belkı söz de yapılır tamamen tanısmada hazırlıklı da gelebılırler konusmaya anlasmaya gore ... adım atın ve gerısını akısına bırakın bence

hakkınızda hayırlısı olsun

yasınız genc hanı sankı 55 yasınızdaymıssınız gıbı bu yastan sonra falan :) bunlara gerek yok ınsanlar sızın yasınızda evlenıyor zaten bende 28 de evlendım evlenılmesı en dogru yaslardasınız

eger kendınızı evlılıge hazır hıssedıyorsanız uzatmayın aıle ıcınde adı konsun aıleler de bunu ıstıyorsa sızde hazırsanız adım atın
once tanısılır uzak sehırden gelındıgı ıcın belkı söz de yapılır tamamen tanısmada hazırlıklı da gelebılırler konusmaya anlasmaya gore ... adım atın ve gerısını akısına bırakın bence

hakkınızda hayırlısı olsun

Açıkçası kist sorunum oldu 5 yıl önce ve tek yumurtam var anne olmayı cok istiyorum o yüzden biraz korkuyorum.ailesi bunu bilmiyor ama erkek arkadaşım biliyor .bilmiyordan kastım saklamak değil konusu açılmadı .o yüzden bende çok beklemekten yana değilim ama aile mevzuları beni daraltıyor biraz erkek arkadaşım üzüldükçe bende üzülüyorum bir yandan da ailem gelsinler demeden birşey diyemiyorum şuan .teşekkür ederim fikirleriniz için 😊

Ben olsam ben de ucu açık bir şekilde sebepsiz beklemek istemezdim sanırım. Millet korona demeden düğün yapıyor. Önlemler alınarak bir şekilde halledilebilirdi bence. Siz konuşamıyorsanız erkek arkadaşınızın ailesi arasın annenizi. Zaten siz konuşsanız da araması gerek madem baştan arayıp biraz aceleye getirmiş olsun. Aradıklarında da yok bekleyelim demez herhalde anneniz.

Ortada sorun yok ki, siz sorun yaratıyorsunuz. 30 yaşında kadın nasıl çekingen oluyor bende bunları anlamıyorum. Erkek arkadaşınızda hemen daralmaya müsait ikiniz de bir garipsiniz. Annene hemen şimdi git, anne ne zaman gelsinler önce arasınlar mı ne yapsak yaş 30 oldu daha çocuk yapacağım de, bitsin gitsin. Yalnız en en en önemli konu erk ark ailesi nedem 28 yaşında adama 48 yaşında gibi evlilik evlilik diye diretiyorlar ? bunu çöz önce

Pat diye istemeye gelinmez ama bi tanışmaya gelinir 2 ay olmuş annenize söyleyeli. Neden çekiniyorsunuz kocaman kadınsınız. Bu haftasonu erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya gelmek istiyorlar anne söylemiştim zaten daha önceden deyin gelsinler.

Konuyu 2 aydır ailesiyle tanışmak için bekleyen siz olarak açsaydınız niyeti ciddi değil oyalıyor seni gibi yorumlar gelirdi ayrıca.

Açıkçası kist sorunum oldu 5 yıl önce ve tek yumurtam var anne olmayı cok istiyorum o yüzden biraz korkuyorum.ailesi bunu bilmiyor ama erkek arkadaşım biliyor .bilmiyordan kastım saklamak değil konusu açılmadı .o yüzden bende çok beklemekten yana değilim ama aile mevzuları beni daraltıyor biraz erkek arkadaşım üzüldükçe bende üzülüyorum bir yandan da ailem gelsinler demeden birşey diyemiyorum şuan .teşekkür ederim fikirleriniz için 😊
aılesı bılmek zorunda degıl kı bunu erkek arkadasınız bılıyormus bu yeterlı
hıc bır sorun olmamasına ragmen cocuk sahıbı olamayanda var veya erkek arkadasınızdan kaynaklanan bır sorun olup olmayacagını da bılemezsınız kı bu bır sorun degıl benımde tek yumurtam var bu sorun degıl
hatta tam aksıne 1 yumurta olunca dıger yumurta olmayanın yerıne de calısıyor dengelemek ıcın 2 katı calısıyor haberınız olsun :)

bazı aıleler cok baskı yapabılıyorlar hadı hadı dıye ona takılmayın onlara gore de sekıl vermeyın sızın ıcınızden nasıl gelıyorsa oyle davranın cunku evlılıkte aıleler maaalesef cok fazla karısmak ısteyebılırler en bastan buna musaade edersenız oyle de devam eder sız net olun ve once kendı kalbınızı mantıgınızı dınleyın

Annenize önümüzde ki hafta gelmek istiyorlar hem tanışma olur hem söz olur dersiniz gelişmeleri siz yönlendirirsiniz.

keşke ilk başta sen ailene evlilik konusunu söyleseydin.ailen kabul edip tamam bu ay olsun dedikten sonra o ailesine söyleseydi. sizin aile biraz resmi ve sakin onların aile daha sıcakkanlı ve heyecanlı. adam iki aydır yani 60 gündür olumlu ya da olumsuz bir cevap bekliyor. sende annemle konuşamıyorum demişsin ama sen de anneden çekinecek yaşta değilsin. sanki istemiyor gibisin annen de istemiyor gibi seni kırmak asla istemem sadece neşesiz bir haliniz var.bezmiş gibi olur ya insanlar. böyle uçuş uçuş heyecanlı bir konuşma yok evde. hatta konuşma yok. aylar önce söylemişsin bir kere sonra konu kapanmış bir daha açılmamış. çocuk kimdir nerelidir anası babası kimdir hevesli merak etme öğrenme tanımaya çalışma yok ailende. kızım gelin olacak gelinlik düğün güzel konuşmalar yok. çok ama çok ağır ilerliyor. daha bu evlenme değil tanışma ve onda bile tanışılmıyor diğer aileyle. annenin bile tam fikrini bilmiyorsun "sanırım coronadan" demişsin. iki aydır karşı tarafın ailesi benim ailemle tanışmak için beni bekletselerdi ben ayrılırdım. çünkü bekleme sebebim bile belli değil. kestirip atardım çünkü gururum kırılır. erkek arkadaşın haklı. hayırlısı inş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X