• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize çok ihtiyacım var 💔🙏

soralbeysu

Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaslar merhabalar,
Bebek konusunu evlenince İlkbirkaç yıl düşünmedik sonrasında ise olmayınca doktor aşındırmaya başladık ilk 1 yıl gittğimiz doktor yaşınız genç 1 yıl deneyin dedi bazı tahliller yaptı 1 yıl denedik olmadı..
Sonrasında farklı doktorlardan amh ler rahim filmleri spermipgramlar kan pıhtılaşmalarına bakıldı herşey olması gerektiği gibi amh 1.70 lerdeydi bu bahsettiklerim 2 yıl önce yaşım 29

Olmamaya devam edince tüp bebeğe karar verdik süreç içinde geçen yıl histereskopi olmam gerektiğini öğrendim dönemsel olarak ara kanamalar ağrılarım oluyordu bunu her doktor yumurtlama kanamasına bağlamıştı aslında durum o değilmiş rahime yapışık poliplerim varmış.. sonrasında histereskopi oldum ve opu işlemim gerçekleşti toplam 7 yumurtadan 3 boş çıktı bu beklenen bir durum değildi benim yaşım için 1 gelişim ilerlemesi kalan 3 adet ise 2 adet 5. Gün 5 aa 1 adet 5. Gün 4aa olarak donduruldu ve ilk transferimi histereskopiden ortalama 4 ay sonra oldum.. çift transferden teki tuttu 8 haftada aniden düştü.. ara verdim ve tekrar transferim oldu arkada kalan tek 5aa embriyom vardı o ise kimyasal olarak sonuçlandı..

Size danışmak istedğim şu embriyo oluşuyor fakat tabi bu tamamen benim tahminim sağlıklı yumurta olmuyor ve onca iğneye rağmen sadece 7 yumurta olup 3 boştu. ben bugüne kadar ovulasyon testi veya herhangi bir kür vs kullanmadım sürekli tıp ve doktorlara güvenerek yoluma devam ettim bu yıl ovulasyon testi kullanıp şu meşhur bal çörek otu incir bişeyler birşeyler işte denemeyi düşünüyorum fakat bir yanım bunun saçma olduğunu söylüyor sizce tıp dışında olan yöntemle 1 sene denemeli miyim yoksa hiç bu işle uğraşmamalı mıyım. Bugüne kadar nedense bir kere bile ovulasyon da denemedim aktarlardan herhangi bir şeyde almadım hiçte inancım olmadı açıkçası ama artık yaşadığım 2 olumsuz tecrübeden dolayı yumurtamın kalitesiz olduğunu düşünmeye başladım sizce ne yapmalıyım? Fikirlerinizi bekliyorum başıma işte açmak istemiyorum açıkçası kist vs gibi....

Arkadaslar merhabalar,
Bebek konusunu evlenince İlkbirkaç yıl düşünmedik sonrasında ise olmayınca doktor aşındırmaya başladık ilk 1 yıl gittğimiz doktor yaşınız genç 1 yıl deneyin dedi bazı tahliller yaptı 1 yıl denedik olmadı..
Sonrasında farklı doktorlardan amh ler rahim filmleri spermipgramlar kan pıhtılaşmalarına bakıldı herşey olması gerektiği gibi amh 1.70 lerdeydi bu bahsettiklerim 2 yıl önce yaşım 29

Olmamaya devam edince tüp bebeğe karar verdik süreç içinde geçen yıl histereskopi olmam gerektiğini öğrendim dönemsel olarak ara kanamalar ağrılarım oluyordu bunu her doktor yumurtlama kanamasına bağlamıştı aslında durum o değilmiş rahime yapışık poliplerim varmış.. sonrasında histereskopi oldum ve opu işlemim gerçekleşti toplam 7 yumurtadan 3 boş çıktı bu beklenen bir durum değildi benim yaşım için 1 gelişim ilerlemesi kalan 3 adet ise 2 adet 5. Gün 5 aa 1 adet 5. Gün 4aa olarak donduruldu ve ilk transferimi histereskopiden ortalama 4 ay sonra oldum.. çift transferden teki tuttu 8 haftada aniden düştü.. ara verdim ve tekrar transferim oldu arkada kalan tek 5aa embriyom vardı o ise kimyasal olarak sonuçlandı..

Size danışmak istedğim şu embriyo oluşuyor fakat tabi bu tamamen benim tahminim sağlıklı yumurta olmuyor ve onca iğneye rağmen sadece 7 yumurta olup 3 boştu. ben bugüne kadar ovulasyon testi veya herhangi bir kür vs kullanmadım sürekli tıp ve doktorlara güvenerek yoluma devam ettim bu yıl ovulasyon testi kullanıp şu meşhur bal çörek otu incir bişeyler birşeyler işte denemeyi düşünüyorum fakat bir yanım bunun saçma olduğunu söylüyor sizce tıp dışında olan yöntemle 1 sene denemeli miyim yoksa hiç bu işle uğraşmamalı mıyım. Bugüne kadar nedense bir kere bile ovulasyon da denemedim aktarlardan herhangi bir şeyde almadım hiçte inancım olmadı açıkçası ama artık yaşadığım 2 olumsuz tecrübeden dolayı yumurtamın kalitesiz olduğunu düşünmeye başladım sizce ne yapmalıyım? Fikirlerinizi bekliyorum başıma işte açmak istemiyorum açıkçası kist vs gibi....
Canım öncelikle geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum benimde amh düşğklüpüm vardı neyse hiç vitamin vs kullanmadan bir doktora gittik neyse gittiğimiz gün zaten hemen tüp bebeğe başlattık adam vitamine falan inanmıyor neyse 7 olgun yumurta toplandı sadece 3 döllenme ve 3 tane kaliteli 5.gün embriyo su senin gibi bir kere çift bir kere tek transfer oldum hep aynı yöntemle sonuç iki transferde kimyasal aklıma yumurta kalitesizliği geldi ama yaşım daha genç yumurta sayımda yaşıma göre orta halli çıktı neyse ben yoğun bir araştırmaya girdim bir doktor buldum yaşadığım şehirde biraz vitamin kullandırdı ardından tedaviye başladık ve yumurta toplama aşamasımdada glutatyın serum ve folik asit serumları bağlattı iki kez aynı zamanda bn bu süreçte Q10 ımpry Omega 3 ve d vitamini aldım benim bu kez tam 11 yumurtam toplanmıştı şoka girdik ve doktorum riske atmamak için eşime sperm DNA testi yaptırmamı istemişti ama ben yaptırmamıştım (bu sperm testinden hariç sperm testi normaldi ) yaptırmadığımı duyunca spermleride her ihtimale karşı mikroçip ile seçelim dedi hemen kabul ettik ve ilk denememde 7 yumurtadan sadece 3 tanesi döllenirken şimdi 11 yumurtadan 7 tane döllenmişti ve biz şok 5.güne 5 tane embriyo geldi bu arada genetik test ve pıhtılaşma testi yapıldı temiz çıktı birde cd56 bağışıklık testi yaptırdım ve rahmimde yoğun derecede katil hücre çıktı doktor bunu görünce büyük ihtimal kimyasal sebebin bu hücreler dedi çünkü benim kimyasallarım değişikti değerim normal seyrederken birden ani bir kasılma sonrası bebeklerimi kaybettim yani vücut attı o yüzden pgt yaptırmadım arkadaşımın pgt li embriyosu bile kimyasal oldu yani hiç bir şeyin garantisi yok dibende nasip olursa üç hafta sonra yeniden transfer olacağım bu kez bağışıklık için serumlar kullanacağım ne olur ne biter ben anne olur muyum bilmiyorum ama sana önerim tamm yumurta kalitesi önemli bunun için takviye al ama lütfen bağışıklık testi yaptır ve eşinin sperm DNA hasarına baktır çok öpüyorum umarım 2025 te hepimiz anne olurız 🐣🐣

Arkadaslar merhabalar,

canım ben hiç kür falan kullanmadım bende senin gibi hiç kürlü şeyler cazip gelmiyor bana. Ama tabi ki ben beslenmeme tüp bebekten önceden hep dikkat ediyordum. Sağlıklı şeyler yiyorum hep karbonhidrat çok nadir tüketiyorum. Yani açıkçası her şeyi yiyordum ama hamurlu şeylerden uzak durdum hep. Benim amh değerim 1.5 opudan önce. 11 yumurta toplandı 8 döllendi ve hepsi 5.güne gitti. Bilmiyorum bir etkenmi ama ben hiç sigarada kullanmadım hayatımda. Birde canım bu işlerde hastane, doktor, laboratuvar çok önemli. Her şeyi kendine yükleme. Burda okuduğum kadarıyla ilaç dozu bile yumurta kalitesini etkiliyormuş. Bide her seferinde yumurta kalitesi aynı olacak diye bir şey yok her ay değişiyor. Eşinin sperm durumu nasıldı peki ?

cansuC cansuC hepsini dikkate alacağım sadece biraz ara verdim şuan kimyasal gebelik hala rahmimde ilaçlarımı bıraktım br an önce atılmasını bekliyorum sonrasında ruh sağlığıma göre ilerleyeceğim inşallah 2025 hepimize şans getirsin bu tüp bebek formu bomboş kalsın 🙏🪻🫠

sepide sepide şansı kısır karısı olması 😅 aldım adamı 25 oldu 35 hala bekliyor yazık 😁
Gerçekten şu halde bile güldürüyorsun ya 😂 Allahım tez zamanda seninde yüzünü güldürsün İnşAllah♥️♥️ sonuçta sen her yapılması gerekeni yapmışsın transfer öncesi. Eğer doktorun içine sinmiyorsa yada laboratuvar, istersen iyice araştırdıktan sonra başka yer denemeyi düşünsen 🥹. Ama bana kalırsa kürler mürler hiç girme o toplara canım. Vitamin tamam

Arkadaslar merhabalar,

Ben 4 yıl uğraştım tüp bebekle. 8 kez deneme yaptım. Benimki de 3 düşük 3 kimyasal sonra 8nci yılim da ikizlerime doğum yaptım. Yani ben genetik ayristirmali embriyo bile koydurdum düştü görünür de birşey yoktu ama vakit zaman ben hacemat oldum hiç bırakmadım zaten tüp bebekten önce de olurdum. Kur olarak sadece soğan kürü ve zencefil zerdeçal sarımsak limon kürü var vücudu arındırmak bağışıklığı desteklemek için onu yaptım bir de hayıt kullandım düşük yaptığım için hem vücut temizliği hem de rahim temizligi olarak tabiki doktora da gittim histereskopi de oldum 2 kez. Kullandığım zamanlar faydasını gördüm yalan yok. İnsallah hayırlı zamanda olur hersey nasip eğer nasibinizde tüp bebek var ise öyle ya da böyle bu şekilde olacak yumurta rezerv meselesinde zaman kaybetmeyin bence. Ben bile yaşım gencken sonuna kadar gidip bırakmak istedim.

Sonucunuz icin uzgunum malesef. Bence minik bir ara verip sizin icin yepyeni bir doktorla yola cikabilirsiniz. Ben de sizin gibi oyle kurlere vs cok inanci olan biri degilim denemeye de cekinirim kas yaparken goz cikarmak olmasin diye. Ama burada bunlardan faydalanan da cok insan gordum. Amh degeriniz de dusuk degil asla belki su an sifirdan opu olsaniz bambaska bir sayi olabilir kalite veya doluluk orani olarak. Bir de actigim baslikta da konusmustuk sizinle diye hatirliyorum bu konuyu, deneyeceginiz seferde pgt baktirirsaniz belki icinize daha cok siner. Pgtli embriyo da tutmayabiliyor tabiki ama yuzdesi daha fazla deniyor tutma oraninin. Belki iciniz daha rahat transfer olursunuz :)

Arkadaslar merhabalar,

Başka bir başlık altında yazmıştım. Ordan kopyala yapıştır yapıyorum. Zira o günleri hatırlamakta zorlanıyorum. Emin ol seninde bu zor günleri unutacağın zamanlar gelecek. Sadece etkisi var mı inanmıyorum diye sormuşsun ya. Daha önceki ilk 2 opumda hiç birsey kullanmamistim 11 -12 tane yumurta toplaniyordu. Aşağıdaki yaptıklarımdan sonra son opuda resmen iki katına çıktı. Ama hangisi işe yaradı bilmem. Bitkisel ürünler mi tıbbi vitaminler mi bilemiyorum.

merhaba, bilmelisin ki yalnız değilsin. 3 opu , 5 transfer geçiren biri olarak yazıyorum, çok zor ve uzun bir süreç tüp bebek tedavisi. allah yardımcın olsun, dirayetini arttırsın inşaallah. sakın pes etme. teslim ol, elinden gelenin en iyisini yaptığına emin ol ve takdiri rabbine bırak. bu konuda aciziz. sen bir şeyleri yanlış yaptığın için değil rabbim ol demediği için olmuyor.

kendini suçlama ve sakın ola da benden bu kadar yumurta çıkıyor , eşimin şu kadar spermi var diye üzülme. unutma ki ihtiyacımız olan sadece 1 er adet kaliteli sperm ve yumurta. fazlasına gerek yok.

3 yıl içerisinde o kadar çok şey yaptım ki. burdan ne okuduysam kimden ne duyduysam hepsini denedim. biz sperm sayısı nedeniyle başladığımız bu yolda bir de kalite problemiyle karşılaştık. o yüzden son opu öncesi yaklaşık olarak 3-4 ay boyunca kaliteyi arttırabilmek için yaptıklarımı hatırladığım kadarıyla paylaşmak istedim seninle.

-sigara hiç kullanmadığımız için o bizim artımız oldu
-kolayı aşırı tüketirdim, sıfıra indi
-türk kahvesi, nescafe haftada 1
-bol yeşillikli mutfak tarzına geçtim
-düzenli balık tükettim
-paketli gıda hiç yok
-fasfood yemek sıfır
-karın bölgeme oksijeni arttırıp yumurtalara bol ve temiz kan gitmesi için masaj yaptım.
-2 litreden az su içmemeye özen gösterdim
-hergün kuru incir yedim 1-2 tane (prolaktin değeriniz önemli burda. eğer yüksekse yemeyiniz)
-saf arı sütü,
-polen
-aktarın hazırlamış olduğu özel karışım (bay bayan için ayrı. içine özellikle nar, kırmızı pancar, hayıt otu ve üzüm çekirdeği ekstraktı koymasını istedim. gerisini ona bıraktım. birçok şey vardı ama aklımda kalanlardan keçibonuzu pekmezinin içine saf bal ceviz fındık yaban mersini falan katmıştı)
-hergün 1 çay bardağı nar suyu
-yine her gün taze sıkılmış havuç ve portakal suyu. içerisine bir kaç damla zeytin yağı, çörek otu yağı ve bal koydum
-bununla birlikte tabiki takviye vitaminlerde kullandık.
-2 şer kutu argifertil bitirdik. bay bayan ayrı hapları. ki kocaman terlik gibi. içmesi o kadar zorki .öğüre öğüre içmiştim
-2 kutu yine eşim proxeed plus içti
-2 şer kutu felixon şase kullandık yine bay bayan ayrı. bununda tadı kötüydü. hergün sıktığım portakal ve havuç suyunun içine katarak içtik
-1 kutu yine eşim ımprly kullandı.
-hergün 1 avuç çerez tükettik

herşeyden öte son opu da kendime bir söz vermiştim. sürece asla müdahale etmeyecek, teslim olacaktım. doktor ne derse harfiyen uyacak asla ama asla yönlendirmeyecektim.
tüm bunların sonunda 25 tane yumurtam toplandı, 17 tanesi dolu çıktı. bunlardan 6 tanesi 5.güne gitti.
2 tane genetik teste gönderdik. anamoli çıktı. moraller yerle bir. hüsran gözyaşı,dünya başıma yıkılmış onca emek , çaba, ilaç, tedavi , para.. hepsini bir kenara bıraktık. devam dedik. elimizden ne geliyorsa hepsini yapıp takdiri Allaha bıraktık.

hemen 2 tane daha gönderdik çok şükür onlar sağlam geldi. 1 tanesi yüklendi ve 12 haftalık gebeyim
şuan klinikte 1 tane genetiği sağlam, 2 tanesinin ne durumda olduğunu bilmediğimiz 3 embryomuz var.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun. her daim dua ederken tanıdığım tanımadığım bildiğim bilmediğim bu uğurda emek veren el açıp çocuk isteyen gözyaşı döken kim varsa rabbim herkesin yardımcı ol diye dua ettim hep. etmeye de devam ediyorum. allah işinizi kolaylaştırsın, hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü razı etsin.

Başka bir başlık altında yazmıştım. Ordan kopyala yapıştır yapıyorum. Zira o günleri hatırlamakta zorlanıyorum. Emin ol seninde bu zor günleri unutacağın zamanlar gelecek. Sadece etkisi var mı inanmıyorum diye sormuşsun ya. Daha önceki ilk 2 opumda hiç birsey kullanmamistim 11 -12 tane yumurta toplaniyordu. Aşağıdaki yaptıklarımdan sonra son opuda resmen iki katına çıktı. Ama hangisi işe yaradı bilmem. Bitkisel ürünler mi tıbbi vitaminler mi bilemiyorum.

merhaba, bilmelisin ki yalnız değilsin. 3 opu , 5 transfer geçiren biri olarak yazıyorum, çok zor ve uzun bir süreç tüp bebek tedavisi. allah yardımcın olsun, dirayetini arttırsın inşaallah. sakın pes etme. teslim ol, elinden gelenin en iyisini yaptığına emin ol ve takdiri rabbine bırak. bu konuda aciziz. sen bir şeyleri yanlış yaptığın için değil rabbim ol demediği için olmuyor.

kendini suçlama ve sakın ola da benden bu kadar yumurta çıkıyor , eşimin şu kadar spermi var diye üzülme. unutma ki ihtiyacımız olan sadece 1 er adet kaliteli sperm ve yumurta. fazlasına gerek yok.

3 yıl içerisinde o kadar çok şey yaptım ki. burdan ne okuduysam kimden ne duyduysam hepsini denedim. biz sperm sayısı nedeniyle başladığımız bu yolda bir de kalite problemiyle karşılaştık. o yüzden son opu öncesi yaklaşık olarak 3-4 ay boyunca kaliteyi arttırabilmek için yaptıklarımı hatırladığım kadarıyla paylaşmak istedim seninle.

-sigara hiç kullanmadığımız için o bizim artımız oldu
-kolayı aşırı tüketirdim, sıfıra indi
-türk kahvesi, nescafe haftada 1
-bol yeşillikli mutfak tarzına geçtim
-düzenli balık tükettim
-paketli gıda hiç yok
-fasfood yemek sıfır
-karın bölgeme oksijeni arttırıp yumurtalara bol ve temiz kan gitmesi için masaj yaptım.
-2 litreden az su içmemeye özen gösterdim
-hergün kuru incir yedim 1-2 tane (prolaktin değeriniz önemli burda. eğer yüksekse yemeyiniz)
-saf arı sütü,
-polen
-aktarın hazırlamış olduğu özel karışım (bay bayan için ayrı. içine özellikle nar, kırmızı pancar, hayıt otu ve üzüm çekirdeği ekstraktı koymasını istedim. gerisini ona bıraktım. birçok şey vardı ama aklımda kalanlardan keçibonuzu pekmezinin içine saf bal ceviz fındık yaban mersini falan katmıştı)
-hergün 1 çay bardağı nar suyu
-yine her gün taze sıkılmış havuç ve portakal suyu. içerisine bir kaç damla zeytin yağı, çörek otu yağı ve bal koydum
-bununla birlikte tabiki takviye vitaminlerde kullandık.
-2 şer kutu argifertil bitirdik. bay bayan ayrı hapları. ki kocaman terlik gibi. içmesi o kadar zorki .öğüre öğüre içmiştim
-2 kutu yine eşim proxeed plus içti
-2 şer kutu felixon şase kullandık yine bay bayan ayrı. bununda tadı kötüydü. hergün sıktığım portakal ve havuç suyunun içine katarak içtik
-1 kutu yine eşim ımprly kullandı.
-hergün 1 avuç çerez tükettik

herşeyden öte son opu da kendime bir söz vermiştim. sürece asla müdahale etmeyecek, teslim olacaktım. doktor ne derse harfiyen uyacak asla ama asla yönlendirmeyecektim.
tüm bunların sonunda 25 tane yumurtam toplandı, 17 tanesi dolu çıktı. bunlardan 6 tanesi 5.güne gitti.
2 tane genetik teste gönderdik. anamoli çıktı. moraller yerle bir. hüsran gözyaşı,dünya başıma yıkılmış onca emek , çaba, ilaç, tedavi , para.. hepsini bir kenara bıraktık. devam dedik. elimizden ne geliyorsa hepsini yapıp takdiri Allaha bıraktık.

hemen 2 tane daha gönderdik çok şükür onlar sağlam geldi. 1 tanesi yüklendi ve 12 haftalık gebeyim
şuan klinikte 1 tane genetiği sağlam, 2 tanesinin ne durumda olduğunu bilmediğimiz 3 embryomuz var.

Rabbim herkesin yardımcısı olsun. her daim dua ederken tanıdığım tanımadığım bildiğim bilmediğim bu uğurda emek veren el açıp çocuk isteyen gözyaşı döken kim varsa rabbim herkesin yardımcı ol diye dua ettim hep. etmeye de devam ediyorum. allah işinizi kolaylaştırsın, hakkınızda hayırlı olana gönlünüzü razı etsin.
Bunlar opu içindi. Transfer hazırlığı içinse
-Yine her gün nar suyu içtim (rahmin kalinlasmasini sagliyor)
-matarex plus
-magnomega
-elenetal 1 (gebelik olunca 2 ye geçtim, emzirme döneminde de 3 aldim)

Zorluyorum kendimi hatırlamak için ama yok sadece bunlar geldi aklıma.

soralbeysu soralbeysu merhabalar, belki ufak bir ara iyi olabilir gibi ama amh düşüklüğünde biraz dikkatli olmak da gerekebilir. Farklı bir klinikle görüşme yaparak durum değerlendirmesi ve yeni bir plan yapabilirsiniz belki. Ben de sizin gibi endometriozis hastasıydım. Bir başka blogda yazmıştım, direk ilaç veya kür önerisi değil ama ben pozitifliğin gücüne inanıyorum. Bu nedenle buraya da eklemek istedim. Herşey gönlünüzce olsun 🙏🏻 yavrularına iyi birer anne baba olacak her isteyene Allahım evlat versin 🙏🏻

Diğer blogdan alıntım;
Yazdığınız tüm mesajları sonuna kadar okudum. Sizleri çok çok iyi anlıyorum. Benzer süreçlerden geçtim. 36 yaşında ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldım. Ama ne yazık ki 10.hafada kalbi durdu ve gebeliği sonlandırdık. Çok umutluydum ilkinde olunca sonra da olur dedim. Ama sonra kaç deneme kaç ameliyat oldum bilmiyorum. AMH aşır düşüktü yok denecek kadar ama her yumurta toplamada 3-4 çıkıyordu. Çıkıyordu ama döllenen başarılı embriyo az oluyordu. Dondurulmuş embriyo transferi yok taze embriyo transferi…. İğneden korkan ben artık iğneyi en yakın arkadaşım dostum seçmiştim. Tüp bebek olayını kimseyle ama kimseyle konuşmadım. Soranlara “büyük konuşmayayım ama istemiyorum” diyordum. Biliyorsunuz milletin ağzı çok gevşek, tüp bebek denesenize, olmuyor mu, ahh vahhh gibi saçma sapan şeyler. O yüzden bu sürece başladığımızda eşime dedim ki kesinlikle kimseye söylemeyeceğiz. Sanırım yaptığımız en doğru kararlardan biriydi. İnsanda gereksiz bir stres oluşturuyor “toplum” “ilgili (!) çevre”. Son denememizden önce çok güzel bir tatil yaptım. Öncesinde uzun süreli pozitif diyetine başladım. Hayatımdan negatifleri çıkardım. Çıkaramadığım negatiflerin iyi yönlerini görmeye çalıştım. Bir nevi polyanna gibi takıldım. Transfer anında da yüzüme gülücük kondurdum. İçinden iyiyim iyi olacağım diyerek yüzümdeki gülümseme ile embriyolarımı vücuduma aldım ve pozitif diyetimden ödün vermeden sürece devam ettim. Transfer sonrası yaklaşık 10.gün kanamam olunca tamam bitti artık dedim, çünkü 38 yaşımı doldurup 39’a başlamak üzereydim. Üzülerek eşime kanamam olduğunu ve yine tutmadığını söyledim. Evet yıkıldım evet çok üzüldüm ama inanılmaz bir güç vardı üzerimde yine pozitifliğe devam edip dondurma yemeye gidelim mi deniştim eşime. Birkaç gün sonra vücudumda gariplikler olmaya başladı göğüslerde hassaslık, bel ağrısı, .. Hızlı hamilelik testi aldım çift çizgiyi görünce şok oldum. Ama dedim dur dedim. Hemen sevinme dedim. Eşime de sakin sakin durumu anlattım, heveslenme ama bir umut dedim. Ertesi gün zaten kan testi vardı ve gittik. O iki üç gün üst üste sonuçları görmek için beklediğim süre sanki geçmiyordu, zaman inadına ilerlemiyordu. Gebelik haberini aldığımda da mutlu oldum ama hep şu “ama” yakamdaydı. Şimdi ne olacak, nasıl ilerlenecek. Bitecek mi devam mı edecek. Deli sorularla geçirdim hamileliğimi. Öz annem bile iki yatak almayalım bu yaştaki ikizler riskli oluyormuş doğduktan sonra bakarız dedi. Evet ikizlere hamileydim. Kaygılarla geçen hamilelik sonrasında sağlıcakla aldım kuvağıma yavrularımı. Şimdi de zaman zaman yorulunca ofladıktan sonra töbe töbe şükürler olsun Allahıma diyorum. Her zaman dualarımda isteyen, iyi anne baba olacak herkese Allahım evlat versin diye dua ediyorum. Biraz uzun yazdım hikayemi sizinle paylaşmak istedim sizi üzmek için değil, tüm kararlıklara rağmen tünelin sonunda ışık olabileceğini göstermek istedim. Umudunuzu lütfen kaybetmeyin 🙏🏻 hep kendinize olacak diyin, önce kendiniz buna inanın. Ve lütfen bundan sonraki denemelerinizi en azından kimseye söylemeden sadece siz ve eşiniz bilerek gerçekleştirin. Önce iç huzurunuzu dengenizi sağlayın. Vücudunuzun hazır olduğunda denemeyi yapın. Hepinize bu duyguyu tatması için duacıyım, inşallah olacak! Sevgiyle, umutla kalın ❤️

Back
X