Kına Gecesi fikriniz lazım;-)

gamziya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
653
1
96
39
Sivas
29 Ocakta sadece kadınlar arasında olacak bir kına gecesi hazırlıyorum.60-70 kişilik olacak ve ben de hoş bir cafe tuttum.Sadece kadınlar arasında olacağı için kadın çalgıcı tuttum 2 kişi çalıp oynayıp eğlendiriyorlar.İçecek yiyecek olarak çerez kuru pasta ve meyve suyu var ekstra bir şey yok.anneme kına mumları yaptırdım 40 adet kadar, ben de kına avuç güllerini yapacağım yine 40 adet kadar, bir de yine değişik olarak hediye kınalıklar aldık.yani kısacası kına gecesi bu şekilde sürecek.Daha da çok abartmak istemiyorum.Bu şekilde kına gecesi nasıl olur sizce?
Bir de bir soru daha?:> Araştırdım baya ve artık kına gecesinde gelinin kız arkadaşları falan da bindallı giyiyorlarmış.benim arkadaşlarım giymezler ama ben şöyle düşündüm gelen 2 kadın çalgıcıya kırmızı bindallı giydirsem nasıl olur?ben de mürdüm rengi ya da krem bindallı giymeyi düşünüyorum...

fikirlerinizi bekliyorum.ya da düşündüğüm organizasyon nasıl, onu da yorumlarsanız çok sevinirim.Arada sıkışıp kaldım

bence cerez , pasta cok az... börek vs gibide olabilir.. sonucta sadece 70-80 kisi... meyve olabilir..
calgici kadinlarada bindal giydirmek acikcasi bana cok mantiksiz geldi... hata tuaf bile diyebilirim? niye giydiriyorsunki.. sadece sen giysende yeter.. ne biliyim tuaf acikcasi.. ben beyenmedim.. ama simdiden hayirli olsun iyi eglenceler dilerim sana

çalgıcı kadınlara bindallı giydirmek tuhaf geldi demek!benimde bu konu hakkında düşüncelerinize ihtiyacım var.teşekkürler cevap için
Değişik olur diye düşünmüştüm:>

çalgıcı kadınlara bindallı giydirmek tuhaf geldi demek!benimde bu konu hakkında düşüncelerinize ihtiyacım var.teşekkürler cevap için
Değişik olur diye düşünmüştüm:>

degisik olur hemde cok degisik :S !... gercekten bana cok tuaf geldi.. böyle brisey asla yapmazdim.. sen gecenin yildizi olarak bindali giysen bütün gözler üzerinde olur ve bu yeterlidir bence.. daha 1-2 kisininde bindal giymesi gereksiz bana göre..

Kına gecelerini araştırdım.günümüzde artık daha da eskiye özlem duyularak gelin,arkadaşları,işte orada çalışanlar,kapıda çikolata tutacak olanlar falan...artık onlarada bindallı giydiriliyor.yani organizasyon firmaları bu şekilde çalışıyor artık.kına gecesi geleneklerimiz arasında ve bunu daha da gelenekselleştirmek amacıyla bu şekilde çalışıyorlarmış.ama en şatafatlı bindallı da geline giydiriliyor.bu şekilde olunca da gelinin özelliği de kaybolmuyor.Ben herkese bindallı giydiremem haliyle.Ama o gece çalgıcılara giydirirsem hoşluk olabilir diye düşündüm.ama işte dediğim gibi çok da karar veremedim sana baya tuhaf geldi anlaşılan.anneme söylediğimde ona da tuhaf geldi...valla sanırım vazgeçicem bu fikirden herkese tuhaf gelirse:44:

cnm hepsini gayet gzl düşünmüşsün
kına mumlarını nasıl yaptınız merak ettim. resim ekleyebilirmisin?
birde çalgıcılara bindallı giydirmeye gelince onlarla bir konuş
giyerlermi diye.bence tek kendin giy bindallıyı ama yinede tercih senin

biz ortadakilerden yapalım dedik.tülü biraz daha kısa olmalı,yoksa bi de ortalığı yakmayalı.yani aslında olmazsa olmaz değiller ama kına yakılırken dağıtılan mumlara bir değişiklik katmış olduk böylelikle.

Son düzenleme:
ikramların gayet güzel, kına gecesinde daha fazlası olmaz yanii,
Benim kına gecemde sadece çerez ve meyve suyu ikram ettik,
Çerez keseleri aldık büyük boy, birde meyve suyu...

Kızın arkadaşlarınında bindallı giydiğini ilk kez senden duydum !!!
Ama çalgıcıları giydirmen güzel olur, farklılık kadar.

Ama çokta masraf yapma çünkü gerek yok.
Organizasyon güzel çok beğendim, herşey istediğin gibi olsun :))

Çook teşekkür ederim cevabın için.Beğenmen beni çok mutlu etti inan ki.
Vereceğim hediyeleri kendim hazırladığım için çok masrafa girmiyorum.Kadınlara kiralayacağım bindallı da 2si birden 70tlye mal olacak bana.Çalgıcılara bindallı giydirme fikrini beğendin için sevindim...

mesela yakın arkadaşlarına vaktin varsa tüm gelen misafirlere hatıra şans bileklikleri yapabilirsin.Ben uygun olursam sadece arkadaşlarım için yapıcam.

mesela yakın arkadaşlarına vaktin varsa tüm gelen misafirlere hatıra şans bileklikleri yapabilirsin.Ben uygun olursam sadece arkadaşlarım için yapıcam.

Evet onu da düşündüm.Bir tanıdığım Kollarının tamamına boncuklu bilekliklerden taktı,sonra da gece sonunda arkadaşlarına gelen misafirlere teker teker çıkartarak teşekkür edip hatıra olarak o bilekliklerini dağıttı.Öok hoş olmuştu o da gerçekten.Ben de kına avuç güllerini dağıtmayı düşündüm.
Sağol fikir için:90:

bu fikirde güzel
bunu bende düşünebilirim
hani şu nazar boncuklu fln oluyor onlardan mı
daha önce almıştım ama daha uygun fiyatlı olanlarıda var sanırım.
nerelerden bulabilirim bunları

bu arada mumlarda güzel olmuş kına mumları özelmi satılıyor.
pasta mumu gibi bişiymi aldınız cnm

şu bildiğin pasta mumları vardır ya renklilerden,işte onlardan alıp kırmızı tül ile yarıya kadar kapladık ve beyaz ya da kırmızı kurdeleler ile bağlayıp fiyonk yaptık.istersen ayrı yeten kurdeleyi bağladığın yere süs takabilirsin.
Bileklikler de istediğin gibi olabilir.benim arkadaş rengarenk takmıştı,ama o birde hint kıyafeti giymişti o yüzden rengarenk bileklikler yakışmıştı kıyafetine.sen de dilediğin gibi bileklikler takabilirsin.sonrada kına sonunda teşekkür amaçlı misafirlerinle vedalaşıp kollarına taktığın bilekliklerden dağıtırsın. çok hoş oluyor ve yine değişik bir fikir.
nerden ucuza bulabilirsin bilmiyorum hiç.Kendin de yapabilirsin.Ama şu japon pazarı tarzı yerlere bakıver.toplu çok alınca belki daha uyguna verirler.

Son düzenleme:
benim kina gecemdede tum bekar arkadaslarim baslarina duvak seklinde (ustunkoru tutturulmus) kizmizi tul takmislardi.Bende dahil :) Bindalliyi sadece kina yakilirken giydim sonra cikardim.Kirmizi elbise giymistim hepimizin kafasinada kocaman kirmizi tuller vardi.Hos ve espirili olmustu.Bir arastir istersen sanirim bir dizide de boyle olmus.

Evet canım bi de bu var,kırmızı tüllü duvak şeklinde taçlar.Aslında uyguna bulursam alırım 10 tane.sağol hatırladım sayende.

Şu çalgıcılara bindallı giydirme fikrine ne diyorsunuz arkadaşlar??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…