Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Herkese merhaba
Kızım 5 ayını doldurdu 6ıncı ayının ıcınde sayılır :) 8 kg 375 gr..Sabah kahvaltısında tereyag oglen sebze puresındede 1 tatlı kasıgı zeytınyag koyuyorum..Ama bu sekılde hızla kılo alıp obez olmasından korkuyorum...Sabah kı tereyagını azaltsam yada puresıne mı az koysam sızce napabılırım ? Gercı doktoru artık bu aydan sonra az kg alıcagını ayda 1 kg almıcanı soledı..Yoksa dev bebek olur dedı hatta..aMA tereyag da zeka gelısımı ıcın cok faydalı bılıyorum..Bebegımde yemege duskun bıraz kasık gorse acıyo agzını canımın ıcı :) Sız neler tavsıye edıyorsunuz ? Bırde 2ıncı sorum..Sabahları bebeım 7 gıbı kalkıyor ama ben once mama verıorum saat 9-10 gıbı kahvaltı verıyorum..Sızce kalkar kalkmaz kahvaltı mı vermelıyım kahvaltı saatım bıraz gec mı oluyor ?? Fıkırlerınızı acılen beklıorummmm
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
tereyağının zeka geliştirdiğini bilmiyodum. ben hiç koymuyorum bebeğimin kahvaltısına.
Canım tereyağı ben de koyuyorum ama çok minik bir parça. Bir fındık kadar fazlası ağır olur herhalde o kadarcık da aman aman kilo aldırmaz ki. bundan sonra bebeğin daha yavaş kilo alacak doğru. ayda 500gr filan. Kahvaltısını hemen yaptırmıyorum ben de. kalkınca emziriyorum. 9-10 gibi kahvaltı veriyorum hatta onu da ikiye böldüm. önce pekmez, cicibebe, labne, ceviz, kayısı suyu karışımını yediriyorum. sonra oğlum tekrar uyuyor kalkınca da yumurtasını yediriyorum. benim oğlum bir seferde çok fazla yemeyi sevmiyor. o yüzden sık sık azar azar yediriyorum. kilosu da normal şükür. Sütüm oldukça da emziriyorum sık sık. Güle güle büyüt yavrunu.
Masaallah bebısıne
bebeginin yedigi yag ile ilgili sikayeti yoksa dert etme.
Hareketlenince bu kilolari cok araniyor
simdiden obez bebek kaygisi yasamamalisin bence oyle cok asiri kilolu da degil bebegin ustelik..
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
böyle bişey okudum internette;
çocuk, kolesterolü metabolize etmeyi o yaşlarda öğreniyor. Eğer verilmezse, ilerki yaşlarda kolesterol problemiyle karşılaşabilir. Çünkü vücut onunla nasıl başa çıkacağını öğrenmemiştir.
5 aylık kızıma ev ypımı kuşburnu pekmezi versem bişey olur mu acaba içinde şeker olduğundn dolayı?
evet kesınlıkle zeka gelısımı ıcın onerıolar..Sabahları kahvaltısına koyabılırsınız bence..Tskler kızlar yorumlarınız ıcın...:)
5 aylık kızıma ev ypımı kuşburnu pekmezi versem bişey olur mu acaba içinde şeker olduğundn dolayı?
beyza ben kızıma koy tereyagı bıcak ucu ıle ve üzüm pekmezı verıorum 1 tatlı kaşığı kahvaltısına eklıyorum..4 bebek bıskuvısı ve kıbrıt kutusu kadar labne peynır maması ıle karıstırıp verıorum..Yanı versen bı sorun olcanı dusunmuyorumm...Pekmez cok faydalıı 1 tatlı kasıgındanda hıcbısı olmaz..Doktorumuz soledı bana vermemı
Masaallah bebısıne
bebeginin yedigi yag ile ilgili sikayeti yoksa dert etme.
Hareketlenince bu kilolari cok araniyor
simdiden obez bebek kaygisi yasamamalisin bence oyle cok asiri kilolu da degil bebegin ustelik..
ya evet cok kılolu deıl aslında boyuna gore normal de ben ılerde bole yaglı seylerle beslersem kılo aldırırmıyım dıe endıselenıorum sadece :)
sekere bu kadar erken baslamasanız bence cok hos olur..
beyza ben kızıma koy tereyagı bıcak ucu ıle ve üzüm pekmezı verıorum 1 tatlı kaşığı kahvaltısına eklıyorum..4 bebek bıskuvısı ve kıbrıt kutusu kadar labne peynır maması ıle karıstırıp verıorum..Yanı versen bı sorun olcanı dusunmuyorumm...Pekmez cok faydalıı 1 tatlı kasıgındanda hıcbısı olmaz..Doktorumuz soledı bana vermemı
labne peynirin aslinda bir tur yogurt oldugunu biliyormuydunuz?
arada normal peynir de verin bence