fikirlerinizi bekliyorum...

sariyapraklar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
384
95
98
42
hanımlar ogluma sünnet mevlüdü yapmak istiyorum eğlenceli olmayacak evimde akrabalar arasında böyle şeylere bıraz uzagım sormak istediğim ikramlik , gelenlere hediye, ve biraz araştırınca sunnet annelerı beyaz uzun kıyafet gıyer gıbı abıye tarzı öyle mı gıyınmelıyım ve ayrıca ankarada memnun kaldıgınız doktor yada hastane veya devlet hastanesı yapıyor mu? gıbı gıbı cevaplarsanız çok sevinirim

Mevlüt Tarzı olacağı için çok abiye olmaz ama şık bir elbise uzun giyebilirsiniz .
Ikram olarak bizde tavuklu pilav ve tatlı içecek dağıtılmıştı .

Pilav , Tavuk veya Kavurma , Ayran , Tatlı , yapabiliyorsanız sarma
Evet genel olarak artık öyle giyiliyor uzun beyaz kıyafet çokta tatlı oluyor anneler :)
Hediyelikte bütçeye göre değişir, kutu içindeki tesbihlerden alıp üzerine sticker bastırıp yapıştırabilirsiniz :)
Hayırlı uğurlu olsun Allah damatlığını da gösterir inşallah :)

Pilav , Tavuk veya Kavurma , Ayran , Tatlı , yapabiliyorsanız sarma
Evet genel olarak artık öyle giyiliyor uzun beyaz kıyafet çokta tatlı oluyor anneler :)
Hediyelikte bütçeye göre değişir, kutu içindeki tesbihlerden alıp üzerine sticker bastırıp yapıştırabilirsiniz :)
Hayırlı uğurlu olsun Allah damatlığını da gösterir inşallah :)

çok tesekkur ederim

beyaz giymek bana çok hoş gelmiyor anneler sanki ikinci düğünlerini sünnet bahanesiyle yapıyorlarmış gibi geliyor bana ben olsam renkli bir şey giymeyi tercih ederim.

Biraz şık ama abartıya kaçmayan birşey giyin renk ne olurda olsun da aman gözünü seveyim o abartanlara bakmayın ya alt üstü evde yapılacak dua ne gerek var şaşalı şeylere

illa tavuk pılav mı olması gerekıyor mesela kıymalı pide ayran salata tatlı
hediyelikte yasın _i şerif ve tesbıh ve seccade koysam çok mu abartı olur, aslında şu suslu şişelerden veya magnetmı bastırsam karar veremedım sizce

hediyelikte yasın _i şerif ve tesbıh ve seccade koysam çok mu abartı olur, aslında şu suslu şişelerden veya magnetmı bastırsam karar veremedım sizce
hayır tabiki bende bende etli ekmek ayran pilav tercih etmiştim
seccade koymayın bence

Böyle şeylerin bi standartı yok. Mevlüt sonuçta, dini bir anlam önem içeriyor değil mi? Fazla şatafata, israfa kaçmadıktan sonra gönlünüzden geldiği gibi yapın.

Bence misafire hediyeye de gerek yok.

hediyeyi ne gerek var ki?
benim bildiğim çocuğa hediye getirilir.
hani sevinsin gönlü olsun diye.
ufak bir oyuncak , giysi vs
birinci derece akraba taki takar isterse gelene neden hediye verilir?
sırf hatıra olsun diye gereksiz bir suru masraf bana göre. o dağıtılan dolap susleri hep çöp oluyor.
illaki vereceksiniz birer tesbih bile yeterli bana göre:)
etli ekmek - ayran -tatlı veriliyordu benim daha önce katıldığım yerlerde.
benim 2 tane hastaneye gittik , geldik kimsenin haberi dahi olmadi.sevmiyorum böyle şeyleri .
sevene saygı duyuyorum ama gerçekten fazla abarmaya gerek yok.
Allah sağlık , sıhhat versin evladiniza , amaç dua okumak güzel dileklerse diger ayrintilar ona gölge düşürüyor bana göre.
neyle rahat edecekseniz onu giyin
uzun çok rahat sade elbiseler var.mevsimde uygun.
sağlıkla buyutun tekrardan:)

Kıymalı pid+ayran+tatlı yeter.
Salata hem servise zor hem menüde alakasız.
Hediyelik olarak da tek şey seçin bence. Hatıra kalsın maksat.
O magnetleri, şişeleri ben almıyorum, ısrarla verenin de çöpe atıyorum kimse kusura bakmasın. Onlara vereceğiniz para ile bir öğrenciye yardım edin, oğlunuz adına hayır olsun

hediyeyi ne gerek var ki?
benim bildiğim çocuğa hediye getirilir.
hani sevinsin gönlü olsun diye.
ufak bir oyuncak , giysi vs
birinci derece akraba taki takar isterse gelene neden hediye verilir?
sırf hatıra olsun diye gereksiz bir suru masraf bana göre. o dağıtılan dolap susleri hep çöp oluyor.
illaki vereceksiniz birer tesbih bile yeterli bana göre:)
etli ekmek - ayran -tatlı veriliyordu benim daha önce katıldığım yerlerde.
benim 2 tane hastaneye gittik , geldik kimsenin haberi dahi olmadi.sevmiyorum böyle şeyleri .
sevene saygı duyuyorum ama gerçekten fazla abarmaya gerek yok.
Allah sağlık , sıhhat versin evladiniza , amaç dua okumak güzel dileklerse diger ayrintilar ona gölge düşürüyor bana göre.
neyle rahat edecekseniz onu giyin
uzun çok rahat sade elbiseler var.mevsimde uygun.
sağlıkla buyutun tekrardan:)

guzel dilekleriniz için tesekkur ederım...

Merhaba, ben oğlumun sünnet mevlidinde beyaz pantolon üzerine de siyah hafif abiye tarzı bir bluz ve siyah ayakkabı giyinmiştim. İkram olarak da kavurma-pilav, ayran ve tatlı vardı. Hediyelik konusuna gelince bir tek onda biraz abarttım sanırım. Oğlumun resminin olduğu ufak su şişesi, tesbih, küçük cam kavanoz gibi onlara kolonya koyup süslemiştim. Yine oğlumun resminin ve mevlid tarihinin olduğu küçük lokumluk yaptırmıştım (kartondan) onlara da lokum koyup vermiştim. Çocuklara şekilli süslü şekerlerden almıştım.

hanımlar ogluma sünnet mevlüdü yapmak istiyorum eğlenceli olmayacak evimde akrabalar arasında böyle şeylere bıraz uzagım sormak istediğim ikramlik , gelenlere hediye, ve biraz araştırınca sunnet annelerı beyaz uzun kıyafet gıyer gıbı abıye tarzı öyle mı gıyınmelıyım ve ayrıca ankarada memnun kaldıgınız doktor yada hastane veya devlet hastanesı yapıyor mu? gıbı gıbı cevaplarsanız çok sevinirim
Mevlüt olacagi icin abiye tarzı giymeyin derim biz de mevlutte hediye dagitilmaz gelenler getirir ama hediye dagitmak istiyorsaniz kucuk yasin kitaplari,tesbih ve basortu verebilirsiniz.Bunlardan birini.verebilirsiniz.

Yemek olarakta lahmacun.pide.tavuklu pilav.etli pilav.kavurma.tatli verebilirsiniz.

Back
X