teşekkür ederim cevabın için allah razı olsuncanım hakkında hayırlısı olsunn düsüklerin için inan cok üzüldüm allahım inş.birdaha göstermesin sonucta sen hamile kalan bi insansın tabikide bir kadın her ay yumurtası olucak diye kayde yok bence sen dinlen hem bedenne hemde zihnen sonrası allah kerim
hayır fsh değil yumurta sayısıcanım ben anlamadım fsh 6 mı aslında fshın yüksekliği sorun yüksek olması rezerv azlığı ama düşük olmasının sorun olduğunu duymamıştım benimki fsh 12 ve bana tüp bebek değiler fsh yüksek diye ama sana neden dedi anlamdım inan
rabbim yardımcın olsun inş
kızlar meraba;
benim sorunum şu yaklaşık 2,5 sene içersinde 3 düşük yasadım
üçünde de aynı problemi yasadım idrarda ve kan kanda gebelik var fakat ultrasonda
kese yok arkasından düşük ikisi kendiliğiinden düştü 3.kürtaj
benim tüm testlerim yappıldı çok şükür hepsi temiz
bir tek mthfr c 677 heterozigotum.çok dr gezdim hepsi farklı şeyler söyledi
en son 2 gün öce gittiğim dr benden sadece gizli kan şekeri testini istedi
adetimin 18.günü yumurta rezervime baktı normali 8 ve üstü yumurta olması dedi
benim 6 çıktı şimdi sonuç şu;
gizli kan şekerinde problem çıkmazsa vakit kaybetmeden tüp bebek dedi.
inan o günden beri uyuyamıyorum desem yeri var çok şaşkın ve üzgünüm
bu güne kadar çok dr gezdim hiçbir dr yumurta rezervin kötü demedi korkularım ve endişelerim var yapı itibariyle özellikle düşüklerden sonra heycanlı bir insan oldum
inanın çok korkuyorum tüp bebek olursa şansım olur mu bilmiyorum
kızlar bana görüşlerinizi yazın ne olur[/QUOTE
BENİMDE İKİ DÜŞÜKTEN SONRA ÇOCUĞUM OLDU.İKİSİNDEDE PROBLEMİM ÇÖZÜLEMEDİ.SON HAMİLE KALIŞIMDA DOKTORUM BANA BABYPRİN VERDİ.YANINDA ELEVİT DİYE BİR İLAÇ VE PROGESTERAN VERDİ.VE SONUNDA ÇOCUĞUMU KUCAĞIMA ALABİLDİM.BELKİ SENDE BU İLAÇLARDAN KULLANSAN HAMİLELİĞİN DEVAM EDEBİLİR.TÜR BEBEĞE BİRAZ ERKEN DERİM. BU İLAÇLARDA TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDEDE KULANILIYORMUŞ DEMİŞTİ DOKTORUM. DOKTORUN DANIŞ İSTERSEN.İNŞALLAH ALLAH SANADA BİR ÇOCUK NASİP EDER.
peki düşüklerinde kese gözükmüşmüydükızlar meraba;
benim sorunum şu yaklaşık 2,5 sene içersinde 3 düşük yasadım
üçünde de aynı problemi yasadım idrarda ve kan kanda gebelik var fakat ultrasonda
kese yok arkasından düşük ikisi kendiliğiinden düştü 3.kürtaj
benim tüm testlerim yappıldı çok şükür hepsi temiz
bir tek mthfr c 677 heterozigotum.çok dr gezdim hepsi farklı şeyler söyledi
en son 2 gün öce gittiğim dr benden sadece gizli kan şekeri testini istedi
adetimin 18.günü yumurta rezervime baktı normali 8 ve üstü yumurta olması dedi
benim 6 çıktı şimdi sonuç şu;
gizli kan şekerinde problem çıkmazsa vakit kaybetmeden tüp bebek dedi.
inan o günden beri uyuyamıyorum desem yeri var çok şaşkın ve üzgünüm
bu güne kadar çok dr gezdim hiçbir dr yumurta rezervin kötü demedi korkularım ve endişelerim var yapı itibariyle özellikle düşüklerden sonra heycanlı bir insan oldum
inanın çok korkuyorum tüp bebek olursa şansım olur mu bilmiyorum
kızlar bana görüşlerinizi yazın ne olur[/QUOTE
BENİMDE İKİ DÜŞÜKTEN SONRA ÇOCUĞUM OLDU.İKİSİNDEDE PROBLEMİM ÇÖZÜLEMEDİ.SON HAMİLE KALIŞIMDA DOKTORUM BANA BABYPRİN VERDİ.YANINDA ELEVİT DİYE BİR İLAÇ VE PROGESTERAN VERDİ.VE SONUNDA ÇOCUĞUMU KUCAĞIMA ALABİLDİM.BELKİ SENDE BU İLAÇLARDAN KULLANSAN HAMİLELİĞİN DEVAM EDEBİLİR.TÜR BEBEĞE BİRAZ ERKEN DERİM. BU İLAÇLARDA TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDEDE KULANILIYORMUŞ DEMİŞTİ DOKTORUM. DOKTORUN DANIŞ İSTERSEN.İNŞALLAH ALLAH SANADA BİR ÇOCUK NASİP EDER.
yorumun ve desteğin için teşekkür ederim........
doğru söylüyorsun arkadasım da dediğim gibi çok dr gezdimgeçmiş olsun yazdıklarından çıkardığım sonuç ne derece doğrudur bilemiyorum mthfr c 677 heterizigot çıktı demişsin bu senin kanında pıhtılaşma olduğu anlamına gelir çünkü bende de var ve 27.haftada bu sebeple erken doğum yapmıştım büyük bi ihtimalle düşüklerin sonucu tek buna bağlı olmamakla beraber sebep olabilir ama kese oluşmamasına veya boş gebelik oluşmasına engelmidir bunu proflar cevep verebilir sende zaten bi sürü doktora gitmişsin ..yumurta rezervinin az olması tedaviyle geçebilir doktorun hemen neden tüp bebek dedi anlamadım eğer ki tüplerinde bi sıkıntı veya kist yoksa bence hemen tüp bebeğe geçme hem çok maddiyatlı hemde çok stresli bence bu olumsuzlukları bitkisel tedavilerlede bi kaç ay içinde aşabilirsin...mthfr c 677 heterizigot hamile kaldığında bunlar içinde iğneler var gebelik oluştuğundan itibaren vuruluyorsun bence riskli gebelikler uzmanına görünmende fayda var bunlar sadece benim fikrim son karar elbette senin inşallah herşey gönlünce olur çok geçmiş olsun.
doğru söylüyorsun arkadasım da dediğim gibi çok dr gezdim
bende kararsız ve saskınım blmiyorum açıkcası
yumurta rezervinin iyi olması için tedavi şekli nedir
peki düşüklerinde kese gözükmüşmüydü
yorumun ve desteğin için teşekkür ederim........[/QUOT
slm
evet. ama kısa sürede, böyle kan gitmemiş beslenmemiş gibi gözüküyordu.ilkini doktor sonlandırdı.ikincisindede zaten kanamam çok vardı kuru bir fasulya gibi göründü.ve aldırdım.bence hamile kalmak istediğin dönemde baby prın diye bir ilaç var.kanın akıcılığını sağlıyor.istersen burdan sana o ilacı yollayabilirim.
canım hakkında hayırlısı neyse o olur işallah sık tekrarlayan düşükler için genetik hocaları ile görüşmek lazım. ankarada bu konuda volkan baltacı öneriliyor. ufuk üniversitesi genetik anabilim dalı başkanı ben farklı bir konu içindi ama yinede çok faydasını gördüm.bu arada tüp bebek hakkında hiçbir bilgim yok desem yeri var
ne olur yardım edin
cnm yorumun için teşekkürler kaçıncı haftalarda düşük yapıyordunmerhaba canim oncelikle gecmis olsun bende 7 yil icinde 5 dusuk yaptim gitmedigim dr arastirmadigim sey kalmadi artik ama hicbir sey cikmadi sonuc hep normaldi kromozom analizi de dahil butun tahlillerimiz yapildi.Ben de pko hastasiydim hamile kalabilmemk icinde ustelik birde tedavide goruyordum klomen ted gonal f igne ted falan yani soylemek istedigim bana senin gittigin dr un dedigi pek mantikli gelmedi.Zaten bir sonuca ulasilmista senin o sonuca gorede hamile kalindigi zaman igne yada duruma gore aspirin tedavisi uygulandigini biliyorum.Benim en son gittigim dr hersey normal eninde sonunda olacak ama birde soyle dene dedi ve aspirin,progesteron,multivitamin,folik asit birarada hamilelikten once kullanmaya basladim Allah'a sukur ayni ay hamile kaldim ve uc ay daha ayni ilaclara devam ettim daha onceki hamileliklerimdede kullanmistim ama hamilekaldiktan sonraydi onlar.Ama ayni zamanda da bitkisel seylerde kullandim hamile kalmadan onceki uc ay hayit tohumu,papatya,civanpercemi bide adacayiydi galiba hepsi birarada aktar gramajlarini ayarlayip vermisti ve cook etkili olduguna inaniyorum Allah'in izniyle cunku benim hamile kalma suremde bayagi uzundu.Detayli anlattim kusura bakma cunku nerde dusuk yapmis birini gorsem kendi yasadiklarim gozumun onune geliyor ve tecrubelerimi hemen paylasmak istiyorum.Bu arada Allah'a sukurler olsunki su anda 35 haftalik hamileyim Rabbim butun isteyenlere nasip etsin insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?