ben fransada yasiyorum parise bagli bir bolge...esim bir kac aydir fransanin baska bir bolgesinde calisiyor cuma aksami gelip pazartesi sabah erkenden gidiyor is icin isi orda...evi oraya tasimak istiyor oturdugum ev bizim kira oder gibi kredi oduyor orda kiraya gecip bu evi kiraya vermek istiyor...sorunuma gelirsek tasinacagim yer aramizda 300 km var..benim ailem akrabalarim burda orda sikilmaktan korkuyorum...2 oglum var ama orda oturursam dupleks bahceli bir evde oturacam kendi evim daire cocuklarim daha rahat edecek daha duzgun yerde buyuyecekler esim herzaman yanimda olacak...ama ya orda yapamazsam cocuklarim alisamazsa oglum anneme cok duskun aslinda bende ailemden uzakta olmak istemiyorum nekadarda olsa birbirimize ihtiyacimiz oluyor oglumda burdaki okulundan herseyinden ayrilacak ama ordada herzaman esim yanimda olacak siz yerimde olsaniz hangisini tercih ederdiniz fikirlerinize gercekten ihtiyacim var...
Aynı mahallede türk olmasına gerek yok bence, size yakın yerlerde olsa da olur. haftanın belirli günleri toplanırsınız evlerinizde, dışarıya çıkarsınız kadın kadına, onlarla görüşmediğiniz günlerde evdeki bir takım işleri halledersiniz... Akşamları da eşinizle çocuğunuzla birlikte olursunuz. 2-3 haftada bir ailenizin yanına gider haftasonunu orada geçirirsiniz...ama artik tasinma dusuncesine dahada sicak bakiyorum...oturdugumuz evi satin almistik heryerde kendi emegimiz var esim her bir kosesini ozene bozene yapti...alali 3.5 sene olmustu okadar eziyet cekipte baskasina kiraya vermek biraz uzuyor beni...cok esime soyledim fazla tamirat yapma emek verme yarin birgun olurda tasinirie icinde verdigimiz emekleri dusunup uzulmeyelim...esim giris dolaplarini hepsini kendi yaptirdi banyo tavana kadar fayans ozel banyo dolaplarini cocuk odasinin duvarini kirip boydan boya dolap boyasi yani anlayacaginiz evi aldiktan sonra icini yavas yavas kendimiz yaptik calismasi bir taraftan pisligi bir taraftan...emek kolay degil...kim evime gelse herkes turkiyedeki evleri benzetiyor planina kadar cunku fransada adam gibi planli temiz ev bulmak hayal gibi sans iisi yani....bir yandanda esimin yaninda olmak cocuklarimin bahceli bir evde oynamasi beni daha mutlu edecektir...sadece adapte sorunundan korkuyorum...insan oglu neye alismiyorki....
Hepiniz için birkaç ay zorlu geçer ama sonrası inşallah güzel olur.dogru insan oglu neye alismiyorki...hergun hoppala hoppala gezen biri degilim o konularda cok usengecim ama insanin yakininda birinin var olmasi bile huzur veriyor...mesela karsi komsum fransiz ama 2 arka sokakta turk aile var tanidigim allah korusun bir acil birsey olsa yakinimdakine degil 2 arka sokaktaki tanidigima kosarim...esim oralarda cok turk aile oldugunu soyluyor zaten ayni mahallede olmasi imkansiz ben sadece alisma surecini biran evvel mutlu bir sekilde atlatmak istiyorum...biliyorumki orda hersey sil bastan yasanacak....yeni ev yeni okul yeni kres yeni kurs yeni arkadaslar yeni insanlar belkide cok guzel gececek....
Hepiniz için birkaç ay zorlu geçer ama sonrası inşallah güzel olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?