• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler fikirlerinize ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU1

Ziyaretçi
35. haftada doğum yaptım ben. nefes problemi yaşadı bebeğim 15 gün kadar hastanede kaldı. bu yüzden de biberona alıştı ve emmedi uzun süre. tabii sütüm azaldı. ama bu arada mamaya da alıştı. şimdi emebiliyo ama. sütüm az kalıyo. iki gündür emsin sütümü artırsın diye mama vermiyorum pek. ama tüm gün uyanık. uyumuyo bebeğim. bugün tam 10 saat uyanık kaldı daha 2 aylık. anne sütü varmek istiyorum ama durum bu. işin içinden çıkamıyorum. sizce ne yapabilirim.

canım benim bebeğim beni emmedi ve mamayla büyüdü ama doktorumuz her zaman. azda olsa emzirebildiğin kadar emzir gerisini mamayla takviye et dedi .Yani bebeğin 50cc mama yiyor diyelim bunun nekadarı sütse geri kalanı mamayla tamamlayacaksın.Sütünün az olduğunu bile bile sırf emsin diye bebeği aç bırakma.Doktorlarda bunu söylüyor canım.Bunun içinde üzülme anne sütü bebekler için çok iyi tabi ama olmayınca yapacak birşey yok.Sağlıklı olsunda gerisi zaten hallolur

BİR BİLGİM YOK BU KONU HAKKINDA AMA BEBEĞİNE SAĞSALİM KAVUŞMANA ÇÇOK SEVİNDİM ...:nazar:
35. haftada doğum yaptım ben. nefes problemi yaşadı bebeğim 15 gün kadar hastanede kaldı. bu yüzden de biberona alıştı ve emmedi uzun süre. tabii sütüm azaldı. ama bu arada mamaya da alıştı. şimdi emebiliyo ama. sütüm az kalıyo. iki gündür emsin sütümü artırsın diye mama vermiyorum pek. ama tüm gün uyanık. uyumuyo bebeğim. bugün tam 10 saat uyanık kaldı daha 2 aylık. anne sütü varmek istiyorum ama durum bu. işin içinden çıkamıyorum. sizce ne yapabilirim.

ısırgan otu ve alkolsüz malt içecekleriyle sütünü arttrabilirsin.bebeğim 26 haftalık doğdu ve ben 1 sene sağıp biberonla verdim.bol bol ısırgan otu cayı iç.denenmiştir doktorlar da tavsiye eder üstelik.kolay gelsin sağlıkla büyüsün.

tatlım merhaba,bence mamayıda ver ama miktarını azalt,süt yapan gıdaları çok tüket,emzirme aralığını sıklastır,mamadan doymayınca sütüe daha fazla yönelecek.aman diyeyim emzirmeden vazgecme,bizde sütün kurur derler kalmaz yani......bilgin vardır ama bana yeşillik,bulgur işi,balık,mısır güzel süt yaptı,altı ay hiç bişey vermedim kızıma,şimdide tosuncuk 8 aylık,emmeyede hala çok düşkün,daha küçük seninki alışır tatlım her fırsatta emzir sıkça...kolay gelsin.....

canım aynı sorunları bende yaşadım oğlum 35 haftalıkken dünyaya geldi vede emmedi yani 3 gün aç açına bekledi. eve gidince bir güzel banyo yaptım göğüslerime masaj yaptım sonra sütüm geldi sakın mama verme 1 kutu mama 1 damla süte bile eşdeğer değil sanki oğluma kötülük yapmış gibi oluyordum vicdansız anne gibi ama yendim aç kalınca mecbur kaldı emmeye vede 2 yaşına kadar emdi bence sende aynı yap sütüm yok diye bir şey yok ben inanmıyorum süt emzirdikçe gelir canım silindirler hareket eder hem çocuğuın hastalıklara karşı dirençli olur onu sıkıştır bir şekilde emir allah uzun ömürlü etsin yavrunu.

benim oğlumda erken doğdu biberona alıştı sütüm var ama o çok az emiyor bende sağıp biberonla veriyorum humana still çayı işe yarıyor süt arttırmak için tavsiye ederim

Back