• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
26.866
49.022
598
merhaba kk nin güzel bayanlari
bugün sizlere bir şey danışmak istiyorum
uzun süredir aklimda bir iş yeri açma fikri var ancak ne üzerine olacağı konusunda kafam karışıktı.
Geçen hafta görümcemin dügünu icin hazirliklar yaparken aklıma birden kina malzemeleri bebek dogum susu malzemeleri after parti baby shower malzemeleri üzerine bir dükkan acmak geldi
diğer alternatiflerim bebek kiyafeti yada çeyizlik havlu nevresim tarzi bir yer açmakti
bu dükkani açabilmek için kosgebe başvurmayı düşünüyorum nasıl ve nereden başvuru yapabilirim ?
allah yürü ya kulum demediği sürece tutarmi tutmazmi bilemeyiz tabi ama en azindan batmadan evime 3 5 kurusda olsa katkida bulunabileceğim hemde kizimi krese baslayana kadar yanimda getirip goturebilirim diye bir isyeri acma fikri oluştu bende
sizce bu kina dugun malzemeleri satan is yeri fikrim saçmami başka bir seyemi yonelmeliyim?
etrafimda ticaretle ugrasan esnaf kimse yok az çok bilgisi olan varsa çok degerli fikirlerinizden ve bilginizden faydalanmak isterim 😘😘😘

Kosgebden kredi almak için önce kursuna katılmalısın.
Çünkü o hemen öyle olmuyor.
Elin yatkınsa zaten bunu instagramdan da yapabilirsin.
O konuda çok rekabet var , farklılık oluşturman şart.
İnşallah her şey gönlünce olur ❤️

Kosgebden kredi almak için önce kursuna katılmalısın.
Çünkü o hemen öyle olmuyor.
Elin yatkınsa zaten bunu instagramdan da yapabilirsin.
O konuda çok rekabet var , farklılık oluşturman şart.
İnşallah her şey gönlünce olur ❤️
peki nereden katilmaliyim?
daha once bir magazada satis danismanligindan baslayip zamanla mudur yardimciligina kadar ilerlemistim yuz yüze satista iyiyim bu konuda kendime güvenim tam ama internetten satisla ilgili suan hic bir fikrim yok nasil takipci edinilir
oraya koyduklari malzemeler nereden nasil temin edilir nerede tutacagim o malzemeleri internetten ticaret ekstra bir bilgi istiyor sanki

Bunlar için boşa kira ödeme derim ( kendi dükkanın yoksa tabi) millet bayağ sosyal medyadan bu işi yapıyor çünkü .
Elinden geliyorsa ev yemekleri tarzı biryer olabilir aklıma gelen .
ev yemegini guzel yaparim bunuda dusundum ilk baslarda ancak her daim temiz olmak zorunda ben oyle bir dukkan acsam aman su tencereyi ocagi sileyimde evime gideyim yapamam sirf insanlarin hakkina girmemek icin hergun o lokantayi 40 larim sanirim

daha once bir magazada satis danismanligindan baslayip zamanla mudur yardimciligina kadar ilerlemistim yuz yüze satista iyiyim bu konuda kendime güvenim tam ama internetten satisla ilgili suan hic bir fikrim yok nasil takipci edinilir
oraya koyduklari malzemeler nereden nasil temin edilir nerede tutacagim o malzemeleri internetten ticaret ekstra bir bilgi istiyor sanki
Kosgebin kendi kursları var.
Hatta bir ara epey araştırmıştım. Elin yatkınsa bence tamamen mutfağa yönelmelisin.
Dükkan açacaksan bence ufak bir dükkan açıp çay-kahve satabilirsin.
Yanına da kendi yaptığın şeyler olur.

ev yemegini guzel yaparim bunuda dusundum ilk baslarda ancak her daim temiz olmak zorunda ben oyle bir dukkan acsam aman su tencereyi ocagi sileyimde evime gideyim yapamam sirf insanlarin hakkina girmemek icin hergun o lokantayi 40 larim sanirim
Tabi orası muhakkak bencede , iş yemek olunca temizlik önemli .

Kosgebin kendi kursları var.
Hatta bir ara epey araştırmıştım. Elin yatkınsa bence tamamen mutfağa yönelmelisin.
Dükkan açacaksan bence ufak bir dükkan açıp çay-kahve satabilirsin.
Yanına da kendi yaptığın şeyler olur.
yemek yapmak benim için bir hobi rahatlama sekli yani bayila bayila yaparim ama az once bir arkadasada dedigim gibi ben oyle bir dukkan acarsam temizleyecegim diye eve gelemem kizim yemek yapmaya zaman ayiracagim kadar buyuk degil oyle bir yerde onu yanimda tutamam yemek isi cok riskli saglik bakanligi her seyi didik didik ediyor

uzun süredir aklimda bir iş yeri açma fikri var ancak ne üzerine olacağı konusunda kafam karışıktı.
Geçen hafta görümcemin dügünu icin hazirliklar yaparken aklıma birden kina malzemeleri bebek dogum susu malzemeleri after parti baby shower malzemeleri üzerine bir dükkan acmak geldi
diğer alternatiflerim bebek kiyafeti yada çeyizlik havlu nevresim tarzi bir yer açmakti
bu dükkani açabilmek için kosgebe başvurmayı düşünüyorum nasıl ve nereden başvuru yapabilirim ?
allah yürü ya kulum demediği sürece tutarmi tutmazmi bilemeyiz tabi ama en azindan batmadan evime 3 5 kurusda olsa katkida bulunabileceğim hemde kizimi krese baslayana kadar yanimda getirip goturebilirim diye bir isyeri acma fikri oluştu bende
sizce bu kina dugun malzemeleri satan is yeri fikrim saçmami başka bir seyemi yonelmeliyim?
etrafimda ticaretle ugrasan esnaf kimse yok az çok bilgisi olan varsa çok degerli fikirlerinizden ve bilginizden faydalanmak isterim 😘😘😘
ilk önce kursa katilacaksiniz sonra belge alıyorsunuz,sonra kurula proje sunuyorsunuz projeniz kabul olursa odeme alirsiniz fakat ilk once siz kendiniz dukkan tutup malzemeleri aliyorsunuz ödemeyi sonra alirsiniz masa sandalye aldiniz misal faturalandirip kosgebe vereceksiniz yani once harcamalari siz yapacaksınız.

bunuda dusundum ancak dukkani actiktan sonra yapmayi dusunmustum cunku sosyla medya ciddi anlamda takipci isteyen bir mecra ve bunu saglayacak ortamim yok acikcasi
kosgebden kredi almak o kadar kolay bi is degil gercekten ama siz bilirsinz

ilk önce kursa katilacaksiniz sonra belge alıyorsunuz,sonra kurula proje sunuyorsunuz projeniz kabul olursa odeme alirsiniz fakat ilk once siz kendiniz dukkan tutup malzemeleri aliyorsunuz ödemeyi sonra alirsiniz masa sandalye aldiniz misal faturalandirip kosgebe vereceksiniz yani once harcamalari siz yapacaksınız.
bunu biliyorum evet suan ayirabilecegim 35 40 bin kadar bir butcem var
basit usül açmayi dusunuyorum öncelikle
bu 35 40 bin kizima gelen takilarin parasi onun gelecegi icin ayirdigim ve birdaha belki bi arada goremeyecegim bu parayi olmayacak hayallerede yatirmak istemiyorum ama izledigim kadariyla bu kina malzemeleri susler falan daimi bir şey gibi geliyor bana

Fikir güzel ama çok var bir de dükkan yerine internetten sipariş olayı çok var o tarz ürünlerde. Arkadaşımın yengesi evinde üretip internetten satıyordu. Devir çok kötü dükkanlar bir bir kapanıyor. Masraf yapmak yerine bunu deneseniz?

kosgebden kredi almak o kadar kolay bi is degil gercekten ama siz bilirsinz
kosgeb vermesede açarim aslinda ama kizima ayirdigim bir butceyi belkide hayal dunyamda gerceklestirdigim bir istek icin hic etmekte istemiyorum ama ya tutarsa bir yerden başlamak gerek sonuçta artik bir başkasinin yanindada calismak istemiyorum aslinda kafam karisik 😊

Fikir güzel ama çok var bir de dükkan yerine internetten sipariş olayı çok var o tarz ürünlerde. Arkadaşımın yengesi evinde üretip internetten satıyordu. Devir çok kötü dükkanlar bir bir kapanıyor. Masraf yapmak yerine bunu deneseniz?
denerim ama nasil takipci bulunur o urunler nerden siparis edilir nasil muhafaza edilir kendim oturup yapip satacak el becerisinde sahip degilim sabirsizim biraz birde evde cimcime var tabi temizlik bile yaptirtmayan

Internette arattığınızda hobi malzemeleri satan pek çok site çıkıyor. Malzemeleri oralardan temin edebilirsiniz. Öncelikle az sipariş verip tasarımlarınızı hazırlayarak paylaşırsınız sayfanızda. Talebe göre çoklu alim yaparsınız. Insanlar bu tarz alışverişleri için daha çok sosyal medyaya yönelmiş durumda sanki. Zamanla işlerinizin durumuna göre dükkân açmanız daha garanti gibi .

Bu isi yapmak istiyorsan çok üst düzeyde yapmalisin. Yani konsept felan olmali.
Yani kusura bakma ama bebek ile öyle dukkanda durmak ile pek bir profesyonel hava yaratilmiyor.

Ve orta ve alt segment zaten instagramdan alis verisini yapiyor. Hani tek sansin üst segmente "party planner" tarzi birsey açmaniz.

Ve böyle belirsizlik içinde çoçugun altinlarini heba etme derim ben. Artik dükkan devri yavastan bitiyor. Yerinde olsam instagram sayfasi açip önce ese dosta yapardim, agiz reklami olsun. Cekilisler yap, takipçini yükselt ve o sekilde bu ise atil.

Yoksa hiç pazar arastirmasi yapmadan, fizibilitesine bakmadan bir dükkan açmak cidden akil kari degil, üzgünüm.

Benim şu an kendi iş yerim var ama eğitim üzerine. İlerde muhakkak kadınlar kahvehanesi açmak istiyorum. Eğer 28 yaş ve altı tanıdığınız varsa iş yerini onun üzerine açın( yaşınızı bilmiyorum). 1 yıl bağkuru devlet ödüyor ve 75.000 kazanca kadar bazı vergilerden muaf oluyorsunuz. Muhasebecim öyle demişti.

Benim şu an kendi iş yerim var ama eğitim üzerine. İlerde muhakkak kadınlar kahvehanesi açmak istiyorum. Eğer 28 yaş ve altı tanıdığınız varsa iş yerini onun üzerine açın( yaşınızı bilmiyorum). 1 yıl bağkuru devlet ödüyor ve 75.000 kazanca kadar bazı vergilerden muaf oluyorsunuz. Muhasebecim öyle demişti.
emekli annemin üzerine açsam onlarada boyle imkanlar var sanki zaten basit usülde de cok fazla vergi odenmiyor sanirim

Back
X