merhaba arkadaşlar......bende mutfağımı yenileme kararı aldım....şimdiye kadar hep çalıştığım için pek ilgilenmedim..
ama şimdi evde oturuyorum ve günümün çoğu mutfakta geçiyor..artı insanları ağırlamayı ,yemek yapmayı çok seven biriyim.....mutafağım ne kadar konforlu olursa o kadar rahat ediyorum..
evim küçük...oturma odama masa koyma imkanım yok....koyabilirim ama çok boğuyor mutfağımda yer var ama çok geniş değil....şuan 4 kişilik bir aile olarak sığıyoruz...
ama misafirim geldiğinde masayı içeri taşımak zorunda kalıyoruz....bu durum beni çok rahatsız ediyor......şimdi imkanımız varken mutfağımızı yaptıralı hemde bir iki değişiklikle güzel bir yemek yeme alanı açmak amacım....
mutfağım antreye bakıyor....antremde 1,5 metre genişliğinde ilk düşüncem şu oldu oradaki portmantomun olduğu yere özel bir portmanto yaptırıp oraya buzdolabımı gömdürmek istiyorum..
böylelikle mutfakta bir alan açılacak, sonra tezgahım L şeklinde ben yaptırırsam döndürtmeyi düşünmüyorum...direk düz 2,5 metre uzunluğunda bir tezgah düşünüyorum...
bende senenin modası olan mebran yani parlak kapaklı dolaplardan yaptıracağım....burada okuduğum kadari ile, koyu renklerde iz sorunu oluyormuş....bende zaten küçük olan mutfağıma
beyaza beyaz olmasını düşündüm....zaten alt katta ufacık bir dolap kalacak fırın ve bulaşık makinamolacak
tezgahıda beyaz istiyorum granit mermer değilde değişik bir tezgah var kaplama gibi ama taş değil adını bilemediğim için bilgi almam zor olacak...
neyse beyaz beyaz olan dolapların yer fayanslarını ne renk yapsam...tezgah duvarını şimdiki doğal taşlardan gri ve lila karışık bir renk gördüm.....
buna dayanarak griimi???mormu?? olsun yer fayans??
birde yeni binalarda mutfaklarda duvarda fayans yok....benimde öyle ama ben fayans döşeteceğim...çünki çocuklar küçük devamlı duvarla çarpıyorlar,lekesi çizilmesi beni delirtti 2 sene olmadan badana isyer hal aldı....duvarlarıda beyaz isitiyorum araya hareket için mor yada lila bordür yaptırmak isiyorum.....
bir iki örnek resim eklemek istiyorum
Eki Görüntüle 565942
bu tarz mutfak olacak tabi aygaz üstü davlunbaz vs. olacak ....tezgah arkası taşıda bu tarz düşündüm....