Mutfak Dekorasyonu fikirlerinize ihtiyacım var....yorum yapmadan geçmeyin

WomenLove

bir Aşk Krallığı
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
24.020
122
merhaba arkadaşlar......bende mutfağımı yenileme kararı aldım....şimdiye kadar hep çalıştığım için pek ilgilenmedim..

ama şimdi evde oturuyorum ve günümün çoğu mutfakta geçiyor..artı insanları ağırlamayı ,yemek yapmayı çok seven biriyim.....mutafağım ne kadar konforlu olursa o kadar rahat ediyorum..

evim küçük...oturma odama masa koyma imkanım yok....koyabilirim ama çok boğuyor mutfağımda yer var ama çok geniş değil....şuan 4 kişilik bir aile olarak sığıyoruz...

ama misafirim geldiğinde masayı içeri taşımak zorunda kalıyoruz....bu durum beni çok rahatsız ediyor......şimdi imkanımız varken mutfağımızı yaptıralı hemde bir iki değişiklikle güzel bir yemek yeme alanı açmak amacım....

mutfağım antreye bakıyor....antremde 1,5 metre genişliğinde ilk düşüncem şu oldu oradaki portmantomun olduğu yere özel bir portmanto yaptırıp oraya buzdolabımı gömdürmek istiyorum..

böylelikle mutfakta bir alan açılacak, sonra tezgahım L şeklinde ben yaptırırsam döndürtmeyi düşünmüyorum...direk düz 2,5 metre uzunluğunda bir tezgah düşünüyorum...

bende senenin modası olan mebran yani parlak kapaklı dolaplardan yaptıracağım....burada okuduğum kadari ile, koyu renklerde iz sorunu oluyormuş....bende zaten küçük olan mutfağıma
beyaza beyaz olmasını düşündüm....zaten alt katta ufacık bir dolap kalacak fırın ve bulaşık makinamolacak

tezgahıda beyaz istiyorum granit mermer değilde değişik bir tezgah var kaplama gibi ama taş değil adını bilemediğim için bilgi almam zor olacak...

neyse beyaz beyaz olan dolapların yer fayanslarını ne renk yapsam...tezgah duvarını şimdiki doğal taşlardan gri ve lila karışık bir renk gördüm.....

buna dayanarak griimi???mormu?? olsun yer fayans??

birde yeni binalarda mutfaklarda duvarda fayans yok....benimde öyle ama ben fayans döşeteceğim...çünki çocuklar küçük devamlı duvarla çarpıyorlar,lekesi çizilmesi beni delirtti 2 sene olmadan badana isyer hal aldı....duvarlarıda beyaz isitiyorum araya hareket için mor yada lila bordür yaptırmak isiyorum.....

bir iki örnek resim eklemek istiyorumEki Görüntüle 565942

bu tarz mutfak olacak tabi aygaz üstü davlunbaz vs. olacak ....tezgah arkası taşıda bu tarz düşündüm....

Bence ne yaparsanız yapın mutfak duvarlarınızı fayans yaptırmayın inanın çok kötü duruyor onun yerine duvar kağıdı düşünebilirsiniz. Yer karosu için de gri diyebilirim, birçok renkle kombin yapma şansınız olur, mordan bir süre sonra sıkılabilirsiniz. Bir tanıdığımın mutfak yer karoları da griydi, yeni yaptırdı, çok da şık duruyor. Kolaylıklar dilerim.

teşekkür ederim cvpladığınız için......

neden duvarları fayans yapmayın dediniz??? yani ne gibi bir olumsuzluk olabilir???

çocuklar ufak masada orada sürekli lekeli pis duruyor diye düşündüm........duvar kağıdı bende düşündüm ama çocukalr ikiz onu bir şekilde yırtatlar...çok fena yaramaz iki erkek ...

bencede duvarları fayans yaptırmayın hiç hoş durmuyor..kasap gibi oluyor sanki..
duvarları silinebilir boyayla boyarsanız rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
zemini mor yerine bencede gri tonlarında yaptırın..kolay gelsin

evettt arkadaşlar 3 yere gittim bugün öncelikle dekorasyon firmalarına gittim

fayansıcısıydı marangoz du uğraşamam....

öncelikle mat mebran yaptırmayı düşünüyorum.....bir model gördüm çok hoş....en son gelen firmada parlaktan çok şikayet aldık abla parlak olduğundan çok bariz belli dersenki dedi matta olmazmı olsa bile bu kadar göze batmaz dedi...

fayans dan vazgeçtim....2 dekorasyoncuda aynı şeyi söyledi...terleme çok yapar dedi...duvar kağıdıda yağ kokusunu içne çeker koku kalır dendi...güzel boya olur abla dedi..fayans döşemiyoruz dediler kısaca.................aklın yoluda bir dedim. bende....

resimlerini ekleyeceğim....mutfağım küçük diye antreye geçireceğim buzdolabımı portmantoya gömülecek..az sırıtacak ama yemek yeme alanım fazla olsun ben daha rahat edeceğim

bende dolap arıyorum
ben mebran yaptırmak ıstemıyorum
ama cogu yer mebran dıyor
buarad aben parlak mebran yaptırmam lazım ıstedıgım rneklerden oturu
kac lıra fıyat cıkarıyolar?

bende dolap arıyorum

tatlım mat ile parlak arasında fiyat farkı varmış mat 100 tl daha ucuz diye söylediler....

ben tam fiyat almadım bugün gidip konuşacağız her yer ne kadar tutar öğreneceğiz...belki eksilteme yaparız belki daha uygın bir ürün seçeriz.vs. belli bir bütce ayırdık çünki işimizde çok tadilatta var boya badanada var

benım 9-10 metre dolap cıkıyor L bıcımı olacak tezgah vs dahıl 7 bın lıra :S

kızlarrrrr bende 3 yıl oldu evleneli ev almıştık dolayısıyla ailem çeyizmi ankastre aldı... vel hasıl 6 ayda yaza yaptırırz dedik ve sorun çıktı evi sattıkkkk şimdi kiradayızzzzzzzzz... oturduğm ev 85 metre kare bir küçük odada anksterelerim duruyorrrrrrrrrr... derken ev almaya karar verdik eşim 120.000 ancak verebileceğmiz bir ev olsun diyor şimdi oturduğmuz bu evi ev sahibi bu fiyata satyor bunu alsak mutfak yapılacak..... ama başka bir ev daha buldum daha güzelll ama duvarları kartonpiyeri ve banyosu ii değil.... bunları yaptırmak gerek vede anksterelerimi yaptırmam gerek ve bu evde 120.000 tl ama daha büyük 95 metre karecik.....

şimdi kızlar sizce bu oturduğum evi alıp sadece mutfağna para harcasammı daha karlı olurum yoksa

diğerini alıp mutfak duvarlar ve banyoyamı.....
yani banyo ve duvarlar çokkk tutarmıııı fiyat olarakkkkkkkkkk

öncelikle hayırlı olsun cnm...bana sorarsan büyyük evi tercih et derim...sonuçta tadilata girince komple eşyalarını toplayacaksın...en azından büyük evi alırsan hem büyük avantajın olur...hemde şu içi boşkken tadilat yaptırır mis gibi eve geçersin....

bu oturduğun evde sadece mutfak tadilatın varmış....ama diğerindede duvar kartonpiyer çok bişi tutmaz sadece banyon tutar...oda büyüklüğüne göre değişir cnm...
seçeceğin fayanstan kullanacağın dolaba kadar....şuan yaptırırsan eğer kış da dolayısı ile ucuz yapıyor dekorasyıncular....

tabi büyük evi seçince taşınmada nakliye vereceksin..oranın saatlerini üzerinize alacaksınız....en az 3 binde ona gerek....

ama unutma ev birkere alınıyor şansın varken büyük al...gerekirse elden borç alın çııkın derim..

artı büyük eve ankastre derken ne demek istedin????şimdiki evinde kapalı durmuyormu cnm???

bende dolap arıyorum

Mesajınızı görünce hemen cevap yazayım dedim. Parlak membran kapaklarda çizilme ve renk solması çok oluyormuş. Biz geçen sene dolap yaptırdık bütün mobilyacılar membran kapağa yönlendirdi bizi ama sağolsun bir tanıdık vasıtası ile bir firma ile tanıştık dolabımızı çizilmez akrilik lake denilen bir kapak kullanarak yaptılar. Dolabın gövdesi aşağı yukarı heryerde aynı malzeme ile yapılıyor ama iş kapağa gelince farklı. Bence parlak membran yerine, dolap kapaklarınızı çizilmez akrilik lake kapaklardan seçin hem avrupadan geliyormuş. Temizlik yaparken bezle falan sildiğinizde çizilmiyor ve renk solmasına karşı garantisi var ayrıca cam gibi parlıyor. Komşum parlak membran dolap yaptırmıştı 6 ay sonra beyaz kapakların rengi kreme döndü ve silince hemen çiziliyo.

neden mutfaga fayans olmuyormus anlamadim. tavana kadar degil, ama yariya kadar fayns olmasi acaip temizlik sagliyor.
turkiye her konuda avrupaya pek bi ozniyor ama mimari anlamda hic ozenmesin. fransiz balkonu sacmaligi da var yeni binalarda. yakinda banyoya su gideri yapmazlarsa hic sasirmicam yani!
ben avrupada yasiyorum. eviminin bircok seyinden rahatsizim. banyoda, mutfakta duvar kagidi olmasi cok canimi sIkiyor. en guzeli fayans. hic de kasap gibi durmuyor. yeni modeller, cok hos desenler var.

ben de mutfak konusunda sizinle ayni durumdayim. onumuzdeki ay kismetse tasinacagiz. belki hemen degil ama ben de mutfak yaptirmak istiyorum.
eklediginiz resimdeki mutfak tam istedigim gibi. cok begendim. ben duvar kagidi yapmak zorundayim ama siz yapmayin. sectiginiz tasa bayildim. ben de mutfakta mor-beyaz-gri dusunuyordum. yer fayanslarini mor yaptirmayin, ileride bikabilirsiniz. gri veya beyaz yaptirin. olmazsa saati, masa ortusunu, bir iki ufak objeyi mor yaparsiziniz..
allah gonlumuze gore versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…