Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım bu çok normal,alışık olmadığıtatlar rededebilir.bir kaçgün sonra dene.pirinç unu yap içine ceviz koy rendeden geçiripte birazda kayısı koy hazmını kolaylaştırır.seni emmiyorsa sütünü sağ ama pes etme.eğer sütün kesildiyse üzülme.şimdi ki mamalar anne sütüne çok yakın.benim kıza hepsini denedim kabul etmedi.hero baby içiyo.günlük bir fincan yoğur yap yedir.ben üzüm suyunuda vertiyom.sebze çorbaları yap.ben kabak ve patatesli yapıyom.sende dene.kolay gelsin.
canım önceden mama yemede sorun çıkarıyormuydu?yoksa bu aralarmı reddediyor mamayıda?acaba dişmi çıkaracak?iştahsızlık oluyormuş bu dönemde?elbette alışacak cnm canını sıkma ama zorluyorlar işte
neyin alerji yaptığını biliyomusun canım? deneyimli arkadaşlar yazarsa belki bi çözüm buluruz bu iştahsızlığa..
valla bende ilk ek gıdalara geçtiğimde (daha önce hiç suvermiyordum ama ben mamada vermemiştim biberonla)benimkide almadı
ama biberonla dene alışsın ,benimki 1 haftada alıştı
Selamlar,
Biz ek gıdalara geçeli 1.5 ay falan oldu... Doktorumuzun bizi ek gıdalar konusundaki yönlendirmesini yazayım ben...
Temel kural ısrarcı değil, kararlı ve sakin olmak... Bebeğin yeni verdiğin gıdayı reddediyorsa, sakın inatlaşma o gıdayı 1 hafta sonra tekrar dene... Emzikle oyun yaparak veya zorlayarak verme... Çünkü şuandaki yeme alışkanlıkları ileriki dönemdeki yeme düzeninizin temelini oluşturacaktır. Öncelikle bebeğin açken denemelisin ek gıdayı...
Biz önce milupa sütlü pirinçli muhallebi ile başladık... İlk gün öğlen öğününde sadece 1 kaşık muhallebi ve 30cc su ile hazırlandı. İstesede fazlasını vermeyeceksin, karnını mama veya anne sütüyle doyuracak dedi, ikinci gün 60, üçüncü gün 90, dördüncü gün 120 ve 5.gün 150cc'ye ulaştık... Kaşıkla yedi benim oğlum, sen dene kaşıkla olmadı sulandır, zamanla koyulaştırırsın, bebeğin hazır olduğunda anlarsın zaten... Daha sonra meyvaya geçtik, ikindi öğünü olarak 1/4 şeftali, 1/2 şeftali, 3/4 şeftali ve tam şeftali... bu süreçte muhallebi öğlen verildi ki hazım sıkıntısı olup olmadığını gözlemlemek için... Meyvadan sonra yoğurta geçildi... 25 cc, 50cc, 75cc, ve 100cc olarak 4 günde, yoğurdu pastörize sütten kendimiz mayaladık, ilk maya olarak hazır süt kullandık, daha sonra mayalanan yoğurttan aldık devam ettik... Sonra çorba'ya başladık vs vs vs...
İlk başlarda meyvayı seven oğlum, 1 ay geçince meyvayı reddetti, neler denedik, neler kayısı, şeftali,armut, elma, muz, üzüm, karpuz, kavun, mürdüm eriği... Yemedi... Şuan hipp'in tahılla karışık şeftali muz'u var onu yiyor... Deneyerek bulacaksın... Ben bir yandan denerken bir yandan da meyvadaki c vitaminini alsın diye, çorbasına son 10dk'da attığım yeşillikler ve domatesle birlikte bir de elma rendeleyip atıyordum... Domates'e geçiş ayrı bir süreç, çorbaya normal sebzelerle başladıktan daha sonra domates ekleniyor...
Biraz uzun yazdım... Kaptırıp yazmaya da devam ediyordum da, tam olarak öğrenmek istediklerini sorarsan daha faydalı olabiliriz diye düşünüyorum ondan "molaaaa" dedim :)))
ne güzel azar azar alıştırmışsın canım. benim oğlum keinlikle yemiyor. kaşıktan ve biberondan nefret ediyor. zorla veriyorum ağzına. çıngırağını yalamak içi ağzını açtığında zorla tıkıyorum. ne versem vereyim tiksiniyor. bugün şeftalisine şeker attım onu bile tükürdü tiksinerek. ben napıcam. akşam eline erik verdim dakikalarca kemirdi tiksinmeden. ama ucundan koparıp ağzına verince tksindi. halbuki yalayıp tadını almıştı. ne yapmalıyım ben?
Selamlar,
Biz ek gıdalara geçeli 1.5 ay falan oldu... Doktorumuzun bizi ek gıdalar konusundaki yönlendirmesini yazayım ben...
Temel kural ısrarcı değil, kararlı ve sakin olmak... Bebeğin yeni verdiğin gıdayı reddediyorsa, sakın inatlaşma o gıdayı 1 hafta sonra tekrar dene... Emzikle oyun yaparak veya zorlayarak verme... Çünkü şuandaki yeme alışkanlıkları ileriki dönemdeki yeme düzeninizin temelini oluşturacaktır. Öncelikle bebeğin açken denemelisin ek gıdayı...
Biz önce milupa sütlü pirinçli muhallebi ile başladık... İlk gün öğlen öğününde sadece 1 kaşık muhallebi ve 30cc su ile hazırlandı. İstesede fazlasını vermeyeceksin (alerji riskine karşı), karnını mama veya anne sütüyle doyuracak dedi, ikinci gün 60, üçüncü gün 90, dördüncü gün 120 ve 5.gün 150cc'ye ulaştık... Kaşıkla yedi benim oğlum, sen dene kaşıkla olmadı sulandır, zamanla koyulaştırırsın, bebeğin hazır olduğunda anlarsın zaten... Daha sonra meyvaya geçtik, ikindi öğünü olarak 1/4 şeftali, 1/2 şeftali, 3/4 şeftali ve tam şeftali... bu süreçte muhallebi öğlen verildi ki hazım sıkıntısı olup olmadığını gözlemlemek için... Meyvadan sonra yoğurta geçildi... 25 cc, 50cc, 75cc, ve 100cc olarak 4 günde, yoğurdu pastörize sütten kendimiz mayaladık, ilk maya olarak hazır süt kullandık, daha sonra mayalanan yoğurttan aldık devam ettik... Sonra çorba'ya başladık vs vs vs...
İlk başlarda meyvayı seven oğlum, 1 ay geçince meyvayı reddetti, neler denedik, neler kayısı, şeftali,armut, elma, muz, üzüm, karpuz, kavun, mürdüm eriği... Yemedi... Şuan hipp'in tahılla karışık şeftali muz'u var onu yiyor... Deneyerek bulacaksın... Ben bir yandan denerken bir yandan da meyvadaki c vitaminini alsın diye, çorbasına son 10dk'da attığım yeşillikler ve domatesle birlikte bir de elma rendeleyip atıyordum... Domates'e geçiş ayrı bir süreç, çorbaya normal sebzelerle başladıktan daha sonra domates ekleniyor...
Biraz uzun yazdım... Kaptırıp yazmaya da devam ediyordum da, tam olarak öğrenmek istediklerini sorarsan daha faydalı olabiliriz diye düşünüyorum ondan "molaaaa" dedim :)))
sütlü pirinçliyi muhallebi olarak yemedi bende sulandırıp biberona koydum 25 cc falan içti ama kaşığa alıştırmam lazım.dün yoğurdu seninde dediğin gibi balkonda yedirdim,bizde yemek yerken yedi.ama yoğurdum çok sert olmadı becemedim galiba. ayrıca 3 gündür denediğim meyveler şeftali,kayısı,armut,üzüm.bunları hep reddetti.bugünde karpuz vercem,muz da azıcık yoğurduna ezip katcam belki öyle yer.çok açık açık yazmışsın,çok sağol.dedimya ben bu konuda biraz eksiğim ve öğrenmeye ihtiyacım var.lütfen aklına gelen herşeyi yaz,teşekkürler.. opuyorumnanaktan
Yoğurdunda bence bir problem yok, bizimkilerde cıvığa yakın oluyor... Biz bile dış mekanda; bahçede ya da balkonda yerken daha keyifle yiyoruz yemeğimizi, bebek içinde etkiliyor bence... Kış için henüz bir çözümüm yok :)) Doktorumuzun bize verdiği bir yazı vardı, ona bi bakayım, bulursam yazayım sana...