Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
arkadaşlar benim oğlum 5 aylık oldu.son 10 gündür neredeyse hiçbişey içmediği için gıdasız kalmış ve dr ek gıdaya başlıyoruz dedi.bugün bikaç defa şeftali ve kayısı suyu vermeyi denedim içmedi.bebelacın irmiklisini,pirinçlisini,pekmezlisini denedim hepsini reddetti.zaten kaşık almıyo.biberonla denedim gene içmedi.nasıl alıştırcam,bi meyveyi kaç sefer denemeliyim alışması için.yeni başlıyorum yardım edi,n.bu konuda çok eksiğim.napıcam bilmiyorum.zaten kilo almamış,böyle giderse iyice zayıflıycak.ayrıca yoğurdu hazır süttenmi yapayım.yoksa babymixlerde verilebilirmi? çok soru soruyorum ama uzun uzun bilgilendirilmeye ihtiyacım var.cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum..
meyve ve kaşık maması yemediyse belki benim kızm gibi tatlı gıdaları sevmiyordur.
çorba yapmayı dene basit bebek çorbası patates havuç pirinç irmikle
yoğurdu günlük sütle mayala ama yemezse babymiks de deneyebilirsin
ek gıda süreci zor bir süreç ek gıda ile karnını doyurmasını bekleme zamanla alışacaktı
benim kızımın çorbaya alışması 2 ay yoğurda alışması3 ay meyveye alışması 10 ay sürdü muhallebi ve kaşık maması asla yemedi.
her bebk farklıdır bazıları daha kolay alışır
herbebeğin damak tadı farklı bence zaman tanı ona sabırlı ol
biberon mamsını yemiyorsa mamayı değiştir
kolay gelsin
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
canım aynı benim oğlumu tarif ettin. kaşıktan ve biberondan nefret etti yavrum. bu ay 100-200 gr bişey aldı. bi de yedikleri alerji yapıyor. ben de kara kara düşünüyorum napsam diye
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
canım değişik şeyler dene,illaki sevdiği bir şey çıkar içinden.Başka meyvelerden denesen,elma,havuç verebilirsin.Başka marka al,her bebek her markayı yemiyor malesef.Benim oğlum da tatlı şeyleri yemiyor,evde sen hazırla istersen.Yoğurdu kendin mayalasan daha iyi olur,çünkü daha çok küçük.Pastorize sütlerden mayalayabilirsin
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
meyve ve kaşık maması yemediyse belki benim kızm gibi tatlı gıdaları sevmiyordur.
çorba yapmayı dene basit bebek çorbası patates havuç pirinç irmikle
yoğurdu günlük sütle mayala ama yemezse babymiks de deneyebilirsin
ek gıda süreci zor bir süreç ek gıda ile karnını doyurmasını bekleme zamanla alışacaktı
benim kızımın çorbaya alışması 2 ay yoğurda alışması3 ay meyveye alışması 10 ay sürdü muhallebi ve kaşık maması asla yemedi.
her bebk farklıdır bazıları daha kolay alışır
herbebeğin damak tadı farklı bence zaman tanı ona sabırlı ol
biberon mamsını yemiyorsa mamayı değiştir
kolay gelsin
alışması okadar sürüyomu ya offf,çok zormuş.çorba dediğini bi yapayım.yağ koyacakmıyım?
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
canım aynı benim oğlumu tarif ettin. kaşıktan ve biberondan nefret etti yavrum. bu ay 100-200 gr bişey aldı. bi de yedikleri alerji yapıyor. ben de kara kara düşünüyorum napsam diye
neyin alerji yaptığını biliyomusun canım? deneyimli arkadaşlar yazarsa belki bi çözüm buluruz bu iştahsızlığa..
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
canım değişik şeyler dene,illaki sevdiği bir şey çıkar içinden.Başka meyvelerden denesen,elma,havuç verebilirsin.Başka marka al,her bebek her markayı yemiyor malesef.Benim oğlum da tatlı şeyleri yemiyor,evde sen hazırla istersen.Yoğurdu kendin mayalasan daha iyi olur,çünkü daha çok küçük.Pastorize sütlerden mayalayabilirsin
canım biberon maması mlupa kullanıyom.kaşık mamasıda bebelac ve herobaby neredeyse hepsini denedim.evde yapayım ama tarif bilmiyom bebekler için..
eğer yeni ek gıdalara geçiyorsan birden herşeyden vermemelisin
daha ilk defa tattığı bir tat karşısında tepki vermesi çok doğal sabırlı davranmalısın ve bir alıştırma süreci olmalı
öncelikle cam rendede meyve püreleri verebilirsin az az artırak yükseltebilirsin yoğrurt verebilirsin pastörize sütten mayalıyorum ben hala ama yola falan çıkacaksak sade babymix veriyorum
bir ana bir ara öğün şeklinde ve uyku düzenine göre öğün saati belirleyip hergün o dönemde verirsen alıştırman daha kolay olabilir örneğin kahvaltı 11.30 meyve 2.30 gibi çorba 5.30-6 gibi yoğurt tabi bunların saatini ayarlamak senin elinde ama 3 saatte bir beslemeyi öneriyor dr.lar
ama bnların hepsini aynı gün içinde ancak hepsine alıştıktan sonra vermeni tavsiye ederim nacizane
şimdilik meyve yoğurt ve muhllebi verebilirsin bunlara alışınca çorba ve kahvaltıya geçebilirsin ben kahvaltıya başladığımda oğlum 7 aylıktı en son geçtiğim öğündü.
ama sevmedi diye pes etme oyunlar yap mutlaka sevdiği birşey çıkacaktır.
ülker googly pirinç ununu tavsiye ederim
tadı güzel
biberona alıştırmak içinde bol bol su ver biberonla benim oğlumda zor alıştı 6 aylıktı hep emdi ve ben emzirirken hiç su vermedim daha sonra su vermeye başladım ek gıdalara geçince içemiyordu eline su dolu biberon veriyordum döke saça öğrendi
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
ülker googly pirinç ununu tavsiye ederim
tadı güzel
biberona alıştırmak içinde bol bol su ver biberonla benim oğlumda zor alıştı 6 aylıktı hep emdi ve ben emzirirken hiç su vermedim daha sonra su vermeye başladım ek gıdalara geçince içemiyordu eline su dolu biberon veriyordum döke saça öğrendi
biberona alışkın zaten canım.beni emmediği için sütümüde sağıp biberonla veriyodum 2 aydır.ama yetmediği için mama veriyodum.son 15 gündür hiçbişey yemiyodu kilo almamış.su dr verme dedi.vereyimmi diyosun?
eğer mama veriyorsan mutlaka su vermelisin biz ek gıda + mamaya geçer geçmez hala emdiği halde suya başladık heleki yaz sıcaklarında eğer sadece meme emiyorsa artı birşey almıyorsa su vermeyebilirsin ama ek birşey verdiğin anda su vermeni öneririm
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
eğer yeni ek gıdalara geçiyorsan birden herşeyden vermemelisin
daha ilk defa tattığı bir tat karşısında tepki vermesi çok doğal sabırlı davranmalısın ve bir alıştırma süreci olmalı
öncelikle cam rendede meyve püreleri verebilirsin az az artırak yükseltebilirsin yoğrurt verebilirsin pastörize sütten mayalıyorum ben hala ama yola falan çıkacaksak sade babymix veriyorum
bir ana bir ara öğün şeklinde ve uyku düzenine göre öğün saati belirleyip hergün o dönemde verirsen alıştırman daha kolay olabilir örneğin kahvaltı 11.30 meyve 2.30 gibi çorba 5.30-6 gibi yoğurt tabi bunların saatini ayarlamak senin elinde ama 3 saatte bir beslemeyi öneriyor dr.lar
ama bnların hepsini aynı gün içinde ancak hepsine alıştıktan sonra vermeni tavsiye ederim nacizane
şimdilik meyve yoğurt ve muhllebi verebilirsin bunlara alışınca çorba ve kahvaltıya geçebilirsin ben kahvaltıya başladığımda oğlum 7 aylıktı en son geçtiğim öğündü.
ama sevmedi diye pes etme oyunlar yap mutlaka sevdiği birşey çıkacaktır.
meyve olarak sen ne tavsiye edersin.bi de çorbaya sonramı başla diyosun fisfisfis
mevsim meyveleri daima mesela şu dönemde armu ve şeftali verebilirsin bazen biraz ondan biraz diğerinden mix yapabilirsin ama ben genelde tek tek vermeyi tercih ediyorum yani tatları daha kolay algılaması için eğer sevmediyse içine bir adet bebe bisküvisi koyup deneyebilirsin tabi bebe bisküvisini biz ıslatki erisin içinde çünkü senin bebiş daha küçük:)
ben kendi izlediğim metottan yola çıkarak söyledim cnm sonuçta herkesin uyguladığı yöntem genel doğrular çevresinde farklı farklıdır. yani belli saatler de belli yiyecekler ve çok rahat geçirdim o süreci ayrıca önce meyve ve yoğurda alıştı
ardından 3-4 gün geçince 2 şer kaşık sebze çorbası verdim sonrasındaki her gün miktarı artırdım 6.5 aylıkken de 125-150 gr çorba yiyordu içinede o zaman yarım bebek ekmeği ufalıyordum şimdi miktar arttı tabi:)
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
mevsim meyveleri daima mesela şu dönemde armu ve şeftali verebilirsin bazen biraz ondan biraz diğerinden mix yapabilirsin ama ben genelde tek tek vermeyi tercih ediyorum yani tatları daha kolay algılaması için eğer sevmediyse içine bir adet bebe bisküvisi koyup deneyebilirsin tabi bebe bisküvisini biz ıslatki erisin içinde çünkü senin bebiş daha küçük:)
ben kendi izlediğim metottan yola çıkarak söyledim cnm sonuçta herkesin uyguladığı yöntem genel doğrular çevresinde farklı farklıdır. yani belli saatler de belli yiyecekler ve çok rahat geçirdim o süreci ayrıca önce meyve ve yoğurda alıştı
ardından 3-4 gün geçince 2 şer kaşık sebze çorbası verdim sonrasındaki her gün miktarı artırdım 6.5 aylıkken de 125-150 gr çorba yiyordu içinede o zaman yarım bebek ekmeği ufalıyordum şimdi miktar arttı tabi:)
dün şeftali ve kayısı denedim almadı,bugünde armut deneyim evde vardı zaten.yoğurdu hazır süttenmi mayalayım,yoksa açık sütmü alayım.ne kadar vereyim yoğurdu?
ŞükürlerOlsunAllah'ımSana
Kayıtlı Üye
canım bu sürece alıştırmak biraz zorlayabiliyor.bizde başladık ek gıdalara meyve olarak şeftali ve armut veriyorum ama önce ayrı ayrı verilmeli.sonra karıştırabilirsin.ben bazen püre bazende suyunu çıkarıyorum benim kızım biberon almıyor ama bazen meyve suyu tatlı gelince kanıyor alıyor.yoğurt veriyorum birde kendim mayalıyorum günlük pastorize sütten.çorbaya sonra geç bence önce bunlara alıştır.doktorumuz böyle önerdi bize bebekler önce bu tatlara alışırmış.su benim kızımda içmiyor ama zorla ağzına sıkıyorum.şimdi milupanın pirinçli muhallebisine başladık az az olsa peşini bırakmıyorum veriyorum.pes etmemek lazım insan çok üzülüyor evet ama sürekli yaparsan bu süreci alışacaktır.meyveleri ayrı ayrı veriirsen neyi sevdiğini daha kolay ayırt edersin.ben birde çok az muz veriyorum arada fazla değil tabi kabız olur diye.bebekler muzu çok sever derler.azda olsa dene bakalım tadımlık.istersen tarifleride veririm canım benim
Kayıtlı Üye
cnm ben pastorize sütten mayalıyorum.gayet iyi oluyor.önce bir kaç kaşık başlayıp gün geçtikçe arttırıyorsun.gaz problemi falan olabiliyor.alıştırarak başlamak lazım onun için.ben işe başlamadan alıştırayım diye nerdeyse 1 aydır başladım cnm ek gıdalara
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
canım bu sürece alıştırmak biraz zorlayabiliyor.bizde başladık ek gıdalara meyve olarak şeftali ve armut veriyorum ama önce ayrı ayrı verilmeli.sonra karıştırabilirsin.ben bazen püre bazende suyunu çıkarıyorum benim kızım biberon almıyor ama bazen meyve suyu tatlı gelince kanıyor alıyor.yoğurt veriyorum birde kendim mayalıyorum günlük pastorize sütten.çorbaya sonra geç bence önce bunlara alıştır.doktorumuz böyle önerdi bize bebekler önce bu tatlara alışırmış.su benim kızımda içmiyor ama zorla ağzına sıkıyorum.şimdi milupanın pirinçli muhallebisine başladık az az olsa peşini bırakmıyorum veriyorum.pes etmemek lazım insan çok üzülüyor evet ama sürekli yaparsan bu süreci alışacaktır.meyveleri ayrı ayrı veriirsen neyi sevdiğini daha kolay ayırt edersin.ben birde çok az muz veriyorum arada fazla değil tabi kabız olur diye.bebekler muzu çok sever derler.azda olsa dene bakalım tadımlık.istersen tarifleride veririm canım benim
canım tariflerin varsa yaz lütfen.şimdi uyudu uyanınca armut deneyim.evde kavunda var,kabız yaparmı onuda deneyimmi.muz evde yok akşam eşime söylerim onu yarın denerim.miktar ne kadar veriyosun meyvelerde.yoğurt mayalayım birazdan,ayrıca ömrümde ilk kez yoğurt mayalıycam inşallah beceririm
elmada var ama ekşi elma.versem rahatsız olurmu ki.ekşi versem bişey olurmu yani. :uhm:
Kayıtlı Üye
canım kavun verme bence çünkü kavun bizi bile şişirip rahatsz ediyor bebişini çok rahatsız eder.ilk önce ben dilimle başladım yani 1 dilim şeftali gibi sonra gün geçtikçe çoğaldı şimdi ortaboy bir şeftali veriyorum seviyor.ekşi yemiyor benim kızım ben vermiyorum onun için.elmada hazım için zor olan bir meyve olduğu için ilerleyen zamanlarda öneriyorlar.cam rendede geçiriyorum şeftaliyi yada armudu ya püre veriyorum yada süzgeçten geçirip biberonla veriyorum.yoğurduda 1 içimlik paket sütler var ya pınarın onlardan alıyorum küçük cam kavonozum var onun ölçüsünde ısıtıyorum hatta kaynıyor bazen:) sonra parmağımı yakmasa epey sıcakken kavonoza alıyorum içine 1 tatlı kaşığı yoğurdu sütle biraz ezip koyuyorum çok az karıştırıyorum.sonra sallamadan güzelce kapatıyorum.4 saate yakın duruyor.açıyorum oynatmadan biraz dışarda tutuyorum yarım saat bile değil sonra hemen dolaba.sonra hazır.ilk denemelerde benimde hiç olmuyordu çok cıvık oluyordu.ama doktor olsun onunda verebilirsin diyordu.ama şimdi çok şükür
çorbayıda patates,çok az kabak kabak fazla olunca gerçkten tadı çok kötü oluyor,havuç,biraz pirinç haşlıyorum sonra tel süzgeçten geçiriyorum az zeytin yağı koyuyorum.veriyorum.dün birde içine tazefasulye koydum.
muzu tadımlık ver bakalım tepkisi ne olacak.ilkkez yiyor kabız olmasın Allah korusun. birde ilkkez aldıkları için tadları gaz sıkıntısı olabiliyor.
İbrahim Deniz'im
Kayıtlı Üye
canım bu çok normal,alışık olmadığıtatlar rededebilir.bir kaçgün sonra dene.pirinç unu yap içine ceviz koy rendeden geçiripte birazda kayısı koy hazmını kolaylaştırır.seni emmiyorsa sütünü sağ ama pes etme.eğer sütün kesildiyse üzülme.şimdi ki mamalar anne sütüne çok yakın.benim kıza hepsini denedim kabul etmedi.hero baby içiyo.günlük bir fincan yoğur yap yedir.ben üzüm suyunuda vertiyom.sebze çorbaları yap.ben kabak ve patatesli yapıyom.sende dene.kolay gelsin.