• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlere ihtiyacım var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi zkc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zkc

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
30
4
18
Ankara
merhaba hanımlar,
sürekli sizleri takıpteyım ama çok sıkıntım olmadıkça yazmıyorum...neyse sorunuma gelelim.
ben bır kamu kurumunda işçi statüsünde (7 yıldır) çalışıyorum eşimde memur.(10 yıldır)(ankara)
yani ikimizin düzenli geliri var. aylık yaklaşık en az 5000 tl elimize geçiyor.
kredisiz 1 evimiz var onda oturuyoruz ve 1 de orta sınıf arabamız var.
ufak tefek borçlarımız dışında borcumuz yok ama birikmişimizde yok şuan.
ikimizde işlerimizden memmun değiliz. özellikle ben.
hani ayaklarım gerı gerı gidiyor resmen.öyle bir yöneticiyle çalışıyorumki illallah ediyorum.
yer değiştirme demeyın ıkımızde yapamadık
eşimde yoğun bır yerde iş çok ama yapılan haksızlıklar ve yoğunluk onu bıktırmış durumda...
ikimiz istifa etsek ne yapabiliriz.
her türlü fikre açığım.
aklıma gelenler organık tarım yapmak. dükkan açmak ama nasıl? yada ne üzerine?
resim yetenegım yağlı boya resım yapıp satmak mı?
biliyorum çok kızıyorsunuz bize ama bazen insan sadece huzur istiyor :(((

merhaba hanımlar,
sürekli sizleri takıpteyım ama çok sıkıntım olmadıkça yazmıyorum...neyse sorunuma gelelim.
ben bır kamu kurumunda işçi statüsünde (7 yıldır) çalışıyorum eşimde memur.(10 yıldır)(ankara)
yani ikimizin düzenli geliri var. aylık yaklaşık en az 5000 tl elimize geçiyor.
kredisiz 1 evimiz var onda oturuyoruz ve 1 de orta sınıf arabamız var.
ufak tefek borçlarımız dışında borcumuz yok ama birikmişimizde yok şuan.
ikimizde işlerimizden memmun değiliz. özellikle ben.
hani ayaklarım gerı gerı gidiyor resmen.öyle bir yöneticiyle çalışıyorumki illallah ediyorum.
yer değiştirme demeyın ıkımızde yapamadık
eşimde yoğun bır yerde iş çok ama yapılan haksızlıklar ve yoğunluk onu bıktırmış durumda...
ikimiz istifa etsek ne yapabiliriz.
her türlü fikre açığım.
aklıma gelenler organık tarım yapmak. dükkan açmak ama nasıl? yada ne üzerine?
resim yetenegım yağlı boya resım yapıp satmak mı?
biliyorum çok kızıyorsunuz bize ama bazen insan sadece huzur istiyor :KK43:((
Bu devirde is yeri açmak kolay değil esnaf kızı olarak söylüyorum. Is yeri actiniz diyelim birikim var mı yok demişsiniz.

Dükkan parası. Dükkana alınacak malzeme.vergi levhası. Ruhsatı. Her ay düzenli muhasebe tutma işi. Vergi ödemeleri. Eğer bir iş yeri kazanırsınız ilk başta doğru düzgün kazanç beklemeyin cebinizden yemek zorundasınız bu süre 6 ayıda bulabilir 1 seneyide. Çevre edinmeniz gerek.

Ileride eleman alırsanız elemanın maaşı. Sigortası. Yemeği vs var.Siz para kazanmazsaniz bile elemanın parasini odemek zorundasın. Esnaflikta işlerin duruldugu zamanlar olur mesela 2 ay iyi satış yaparsın 2 ay siftahi bile yapamazsın o yüzden iyi düşünün eliniz de mesleğiniz de varmış ona göre dikkatli davranın.

• Beğen
Reactions: zkc
Tarim icin hem arsa hem de bilgi ve arac gerec (traktor motokultur vs) gerek. Bilginiz ve bu araclari alacak paraniz varsa neden olmasin. Ben de hobi olarak organik tarimla ugrasiyorum ama 100metrekare tarlam bile gunde en az 2 saat vaktimi aliyor, uretimim de yuzlerce kilo degil yani...

• Beğen
Reactions: zkc
of kızlar haklısınız bırıkmıs yok tarla yok belkı yakın yerlerde icar gıbı düşünmüştüm.
aslında ne yapacağımı bılemeden açtım ıste baslıgı

Back