• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir vermenizi rica ediyorum.

brezeeydn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
19
10
1
35
Merhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..

Belli ki onun beyni güzelce yıkanmış borç bitince zıplatalım yukardakileri demişler . Vazgeçecek gibi de değillerdir sen düşün banane dediğine göre .

Alt katın tapusunu size versinler siz oraya gecın . Üstü vermek istiyorsa kiraya versin tek bir kadına . Sonuçta sizde iki kadınsınız tepenıze erkek gelmesi iyi olmaz rahatsız olabilirsiniz

Sakın evi satıp parayı paylaşıp kendınızı rezil etmeyın kira da annenizle . kendı hakkını isterse satsın ama şuan kredi faizleri çok yüksek yeni bi ev almanız size yıllara mâl olabilir . Yerınızden kıpırdamayın .

Son düzenleme:
Merhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..
Mecbur ayrılıp minik de olsa bir ev alacaksınız. Diğer türlü kafaya koymuşlar satacaklar evi. Tekrar borca girmeniz gerekecek ama kafanız da rahat olacak. Araya mesafe koyarsınız inşallah bu sefer.

Kardeşinizin hakkını alacak durumunuz yoksa: evi satın, parayı bölüşün.

Dublex evee 2 ayrı tapu cikarabilecek misiniz peki çünkü kullanılan saatler ortak sizin katinizda ayrı bir abonelik yok galiba saatler alt katta yazmissiniz ayrı ayrı tapu çıkarmak isterseniz sıkıntı çıkabilir.

Bir de gelinden dinlemek lazım neden çıkmak istiyor. Burda herkese aileye yakın yaşama diyen biziz. Kusura bakmayın da kardeşiniz ömrü boyunca o evde oturmak zorunda değil daha iyisini de isteyebikir. Eşi yakın oturma istemeyebilir. Sayaclara başka çözüm ararsınız gerekirse. Belediye de dubleks 2 ye bölünüp iki daire olabiliyor mu ona bakarsanız. Biraz da çözüm odaklı olmak lazım. Kendi açınızdan bakip direk kavga çıkarmışsınız . Ben sizi haklı falan bulamadim. Kardeşinizin bir ailesi var sürekli size göre yaşayamaz. Ortak duzgun çözüm arayın kavga edeceginize

Üstüne koyup yedi ev alma imkanı varsa sana bir daire alsınlar üst kat onların olsun. Payını satma ama. Daireye daire olsun.

Dublex evee 2 ayrı tapu cikarabilecek misiniz peki çünkü kullanılan saatler ortak sizin katinizda ayrı bir abonelik yok galiba saatler alt katta yazmissiniz ayrı ayrı tapu çıkarmak isterseniz sıkıntı çıkabilir.
Yok şöyle tapuyu bolusucez. Ortak tapu olacak. Ana evet abonelik için iki ayrı tapu ne yazık ki imar affı olmadan olmuyormuş.

Yok şöyle tapuyu bolusucez. Ortak tapu olacak. Ana evet abonelik için iki ayrı tapu ne yazık ki imar affı olmadan olmuyormuş.
Kredinin yarısını öderken umarım banka yoluna aciklama yazmissinzdir x ayın bilmem kaçıncı kredisi gibi açıklama yoksa krediyi sadece ben ödedim der geçer.

Evin ederi iyiyse satın gitsin derim.

Üstüne koyup yedi ev alma imkanı varsa sana bir daire alsınlar üst kat onların olsun. Payını satma ama. Daireye daire olsun.
Onuda soyledim. Yook onları kabul etmiyorlar, biz kiraya cikcakmisiz ilerde parası olunca bize ev alirlarmis. Veya bu evi satcakmisiz..kendilerini kurnaz sanıyorlar. Benim ev alçak durumum olsa sanki bunlarla oturcaktim. Kredi faizleri çok yüksek. Ve hiç o kadar birikmisimiz zaten yok çünkü inanın birikemiyor yaşam savaşı vermekten bu ekonomiden.

Kredinin yarısını öderken umarım banka yoluna aciklama yazmissinzdir x ayın bilmem kaçıncı kredisi gibi açıklama yoksa krediyi sadece ben ödedim der geçer.

Evin ederi iyiyse satın gitsin derim.
Ev şuan 3 milyon ancak eder. Bu paraya inanın 1.5 milyona 1+1 bile yok Bursa'da.

siz kaç yaşındasınız evlilik fikriniz var mı ? Evlenınce annenizi alacaklar mı ? Kolayca kiraya gidin demiş erkek kardesınız ama o kadın ne olacak siz evlenince

Bir de gelinden dinlemek lazım neden çıkmak istiyor. Burda herkese aileye yakın yaşama diyen biziz. Kusura bakmayın da kardeşiniz ömrü boyunca o evde oturmak zorunda değil daha iyisini de isteyebikir. Eşi yakın oturma istemeyebilir. Sayaclara başka çözüm ararsınız gerekirse. Belediye de dubleks 2 ye bölünüp iki daire olabiliyor mu ona bakarsanız. Biraz da çözüm odaklı olmak lazım. Kendi açınızdan bakip direk kavga çıkarmışsınız . Ben sizi haklı falan bulamadim. Kardeşinizin bir ailesi var sürekli size göre yaşayamaz. Ortak duzgun çözüm arayın kavga edeceginize
Yok zaten kimse oturmak istemeyebilir bu konuda sıkıntı yok. Ama kusura bakmasın karda 10 yıldır bu evdeyiz bütün aidatları faturaları ev erzaklarini benim annem alıp ödüyor. Bedavaya yaşıyorlar. Böyle aile afedersiniz asla bulamazdi gelin hanım. Kaynata yok, kaynana yok görümce yok, kocayı zaten oyuncak etmiş pisirik ötesi. Karışan ses çıkaran yok. İnanın benim annem babam çok sessiz insanlardı, babam kanser olup öldü 54 yaşında ve bu evde.birkere bile yukarı çıkıp merak bile etmeyecek kadar insan değillerdi. Yani o kadar çok şey var ki tabii sizler bunları bilmediğiniz için objektif bakıp yorum yapmanız normal iki taraftan dinleyebilmek..kimse kimseyle yaşamaya meraklı değil. Ama benim parasını odedigim esit şartlarda hak sahibi olduğum hicbirseye kimse kafasına göre plan yapamaz. Evliyse evli..bana sormadı kimse evlenirken.paralari varsa çıksın ev alsınlar. Ya da hissesini satsın tapu ayrılınca..bende onlara göre yaşayamam sonuçta.

siz kaç yaşındasınız evlilik fikriniz var mı ? Evlenınce annenizi alacaklar mı ? Kolayca kiraya gidin demiş erkek kardesınız ama o kadın ne olacak siz evlenince
35 yaşım. Evlilik düşünmüyorum açıkçası. Ben annemi bunlarin eline bırakmayı asla düşünmüyorum ki annemin ihtiyacı yok kendisi emekli zaten annem 53 yaşında gencte..çok şükür herşeyin farkında..

dediğim gibi iki taraflı bakmak istedim. Dediğiniz gibi gelin böyle bir insan da olabilir. Kendine yazık elbet birgun ettiği çıkar karşısına ama dediğim gibi kavga etmek yerine hakkınızı yedirmeden çözüm bulmaya çalışın. Böyle bir sürü ev var dubleksi bölüp aradan kiraya verenler. Onlar nasıl hallediyo sayaç işlerini acaba. Onun bilgisini yapan birinden bulursanız versin kiraya nereye gidiyorsa gitsin. Ama evinizi bence de satmayin

Yada oranın kirasına ihtiyacı yoksa size satış yapsın kredi öder gibi kardeşinize ödemeye devam edin tek tapu olarak sizde kalsın ev . Öyle de para gelecek böyle de en azından siz rahat olursunuz
Bunu konuştuk peşin istiyor kendisi. Kolaylık sağlama gibi dusuncesi yok. Maalesef.

Konu sahibi, bu zamanda iyi yapmışsınız ev almışsınız fakat büyük ihtimal kredi bitene kadar iki aile çile çekmişsiniz.

Zor bir durum. Sizin için de Gelin için de.. Ama sizi çok kavgacı buldum. Daha sakin olup çözüm bulmalısınıź.

Ekonomik anlamda zorlanıyorsanız. Bırakın kardeşiniz size ev bulsun onu alsın siz de evi ona devredin.

Zaten tapu kardeşiniz de siz de belki ilk evim kredisi çekebilirsiniz Onların koyacağı paranın üzerine koyup daha iyi bir yer alırsınız.

35 yaşım. Evlilik düşünmüyorum açıkçası. Ben annemi bunlarin eline bırakmayı asla düşünmüyorum ki annemin ihtiyacı yok kendisi emekli zaten annem 53 yaşında gencte..çok şükür herşeyin farkında..
Nankörler bunlarla iş yapılmaz falan diyorsunuz ama karşıya da hak vermeniz gerekir .Gelininiz çocuk ister onun ıcın oda ister aiesi gelsin kalsın misafirine oda açabilsin ister
Yaşımız gençken daha iyisini alabılırız düşüncesine girmelerini nankörlük olarak görmedim bi gün böyle olacağını sizde gayet iyi biliyormuşsunuzdur . İki odaya sıgamayacaklarını .
Siz anladığım kadarıyla pısırık dediğiniz kardesınize çok guvenmıssınız .

E şimdi gelinle de aranız iyi değilse size iyilik yapması için bi gerekçesi yok demektir .

Evliyse evli..bana sormadı kimse evlenirken.paralari varsa çıksın ev alsınlar. Ya da hissesini satsın tapu ayrılınca..bende onlara göre yaşayamam sonuçta.

Tamam zaten hissemi satıcam yada kiraya vericem demiş Onlarda size göre yaşamak zorunda değiller aynı düşüncedesiniz . o zaman sorun ne ?

Back