• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fibromiyalji sendromu(yumuşak doku romatizması)

eskisehirli70

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
1
0
36
Konya
Arkadaşlar bu hastalıkla karşılaşan var mı?yani kendinde ve ya yakın çevresinde. Teşhisi zor bir hastalık. Öldürmeyip süründüren hayatınızı zehir eden bir hastalık.

"Evde hep egzersiz yapıyoruz..!!" demeyin.. yapmıyoruz.. bir gün yapıyorsak iki gün vazgeçiyoruz.. Düzenli egzersiz şart..!!!!!!

Nöral terapi, manuel terapi elektro terapi kaplıca ve çamur tedavisi aklınıza hangi tedavi seçeneği geliyorsa hepsini denedim.. Antidepresanlar.. vs.. ilaçlar..

Kendimi bir tek yazlıkta yüzdüğüm için iyi hissediyordum.. ee hava sıcak güneş kum deniz.. ya kış..?? İşte ölüm fermanım yine yazılıyor.. dediğim her kış..!!! Ama bu kış.. iki kere atak yaşadım.. diğer zamanlar ise yok denecek kadar az bir ağrı.. neden mi.??

Çünkü her gün fitness e gidiyorum.. ve salonda saunası var.. haftanın 3 günü saunaya giriyorum.. Ben İstanbul Çapa da oturuyorum.. aylık bu merkeze sadece 50 TL ödüyorum.. eminim ki çevrenizde bütçenize uygun bir spor merkezi vardır.. aynı zamanda belediyelerin spor kompleksleri de bu konuda destek vermekteler..!!!

Durmayın sevgili arkadaşlarım..!!! Bir hafta sonra ben bugüne kadar neden duruyormuşum..?? diyeceksiniz..!!! Ataklar geldiğinde kendinizi kasmayın.. derin nefes alıp gerinme egzersizleri yapın.. burundan nefes alıp tutun ve yavaş yavaş ağızdan nefes verin.. Nefes teknikleri konusunda videolar internette mevcut.. yoga videoları da size yardımcı olacaktır..!!! Ve sigara içiyorsanız derhal bırakın.. Oksijenin en uç sinir noktalarına ulaşması ancak sigaraya elveda derseniz gerçekleşecektir..!!

Doktorum bana ağrılarınla yaşamayı öğrenmelisin.. demişti.. Tamamiyle yok olmayacak.. biz % 40 oranında azaltmaya çalışacağız.. açıkçası ben şimdi ağrıları % 20 oranında hissediyorum.. hatta bazen daha da hafiflediği gün oluyor.. Bildiğim, spordan dönüşte evde işlerimi çok rahat, zorlanmadan yapabildiğim..!!!

Siz hala ne duruyorsunuz..Hemen çevrenizde spor merkezlerini araştırın.. hatta hastalığınızı anlatın.. ve indirim yapmalarını sağlayın eğer çok yüksek ücret belirlemişlerse..!! Kendi mantığım pilatesin bizi daha da zorlayacağı yönünde.. fitness daha uygun diye düşünüyorum.. yürüme bandında ilk zamanlar 10 dk.. ardından bisiklet çevirme kasları güçlendirici aletlerle çalışma.. kros..vs yaaa dedim ya harika bir şey harika..!! :)

Bakalım ilk kim kayıt yaptıracak bir merkeze..!! :))))
Elimde baston olmadan dışarı çıkamıyordum.. artık dimdik ayaktayım..!!!!

aklınıza gelecek bütün yöntemleri denedim çevre değişikliğinde fayda gördüm ben kendim ve bütün bu tuhaf hastalığı çeken herkes için dua ediyorum ALLAHTAN ümit kesilmez

Back