Bende amelİyat oldum canım Çok oldu hatırlamıyorum.fİbrokİstİk anomİm dİ galİba senİn kİ hakkında bİ yorum yaptımı doktor...benİm de canım Çok sıkılmıŞtı Önce.allaha ŞÜkÜr İİyİyİm Şİmdİ İz kaldı kÜÇÜlme yok..Çukur kalmadı..benİmkİde anca o kadardı herhalde
bende 2004 yılında fibroadenomdan ameliyat olmuştum canım. herhangi bir şekil bozukluğu olmadı. sadece doktorum ameliyattan hemen sonra sütyenimi mutlaka takmamı ve çıkarmamamı söylemişti. ama düzenli takamadım ne yazıkki ancak deformasyonda olmadı. benim kitlemde 2 cm.in üzerindeydi. ameliyat izim bile çok hafifledi artık. gözle görmek çok zor. doktorum bir merhem varmişti emliyat yerine sürmem için izin tamamen kaybolmasında onunda etkisi oldu.
çok sağol cnm peki genel mi lokal mi anestezi mi oldun?? ve ne kadar sürede iyileştin
Doktorum lokal anestezi yaptı cnm. çok basşt bir ameliyat aslında. ancak ilk gün ağrın çok oluyo zaten ağrı kesici falan veriyo doktor. ilk bir iki haftada zor geçiyo. hareket kısıtlılığın oluyor. özellikle kolunu oynatırken zorlanıyosun. sonrasında geçiyo canım. unutuyosun bile.
ben de tam 1 yıl önce oldum bu ameliyatı. yalnız canım sana önerim geciktirme. ben 4 yıl bekledim ve en sonunda tesadüfen farkedildi kistim tehlike sınırına gelmiş. benim de lokelle yapıldı ve an be an hatırlıyorum.iğneyle uyuşturuyor doktor iğne hiç acıtmıyor. 5 dk sonra fln uyuşuyor. küçük bir kesik atıyolar ordan giriyorlar. benim kapsülleşme yapmış o yüzden biraz uzun sürdü ve 2 kez kesti doktor. kapsülü alamadı lazerle kesti. o yüzden yaram biraz geç kapandı.dokular bozulmuş ordaki hatta yeşile yakın bir akıntı gibi bişey olmuştu o zaman sorduğumda öğrendim. batikon bir merhem ve cataflam verecektir çok büyük ihtimal. baticonu dediği gibi atlamadan sürersen etkisini çok iyi görüceksin.
bunları aklın karışsın ya da kork diye yazmadım canım. ben ihmal ettim ve şu an anlıyorum ki fazla üzüntü bunun olmasına sebep oldu. çook fazla stres yaşadım ailevi. o yüzden sakın kendini hiçbirşey için üzme ve kistini ihmal etme. çok da kolay bi ameliyat. ki ben zor olan şekliyle olmuştum. 2 kez kesip çok içinde uğraştıkları halde ne iz kaldı ne sarkma. çok korkmuştum sarkma olucak şekli bozulucak diye ama allaha şükür hiç bir şey yok. iz de hiç belli değil sadece ben biliyorum nerde olduğunu. sana acil şifalar dilerim. kolayca atlatırsın umarım:)
bu arada alındıktan sonra yenileri çıktı mı sizde? doktorlar bunlar göğüste birden fazla olabilr diyorlar
bende çıktı canım. ne yazıkki bünyeyle alakalı. aldırınca birdaha olmayacağının garantisi yok.
Doktorum lokal anestezi yaptı cnm. çok basşt bir ameliyat aslında. ancak ilk gün ağrın çok oluyo zaten ağrı kesici falan veriyo doktor. ilk bir iki haftada zor geçiyo. hareket kısıtlılığın oluyor. özellikle kolunu oynatırken zorlanıyosun. sonrasında geçiyo canım. unutuyosun bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?