• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fevri bir insanım çözüm

blue8

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
44
17
8
Merhaba kızlar, buralarda aşırı yeniyim:)
Sizden kalp kırmayacak yorumlarınızı bekliyorum.Benim 1.5 yıllık bi ilişkim var sevgilim aşırı seviyor ben de onu öyle.Şimdi buraya neden geldin diyeceksiniz ama sorunum fevri olmam.Bu sorunumun farkındayım çözüm yolları arıyorum.Böyle en ufak bir olayda aşırı derecede sinirlenebiliyorum sakinleşebilmem için zaman gerekiyor sakinleşince de üzülüyorum ben buna niye böyle tepki verdim diye.Sevgilim de aşırı sakin, sinirlenmez bile, üzüldüğü konuda ise sakin sakin açıklama yapar.Lütfen önerilerinizi bekliyorum, sorunumun farkındayım bi çare istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

Psikolojik destek almalısın..
Altında yatan sebepleri bulman gerekiyor..

Ayy sanki kendimi okudum :) ben bir yolunu bulamadım böyle geldim böyle giderim herhalde ama karşınızdaki insanın sizi kışkırtacak davranışları olmaması güzel birşey kaybetmemeye çalışın.

tedavi olmalısın canım kesin.

2 düşün 1 konuş demişler. Soyledigin şeyin sonunun nerelere gideceğini düşün de konus. Karşındaki kişiye değer veriyorsan zaten kırmak istemezsin. Soyleyeceklerini bir yere yaz kendini onun yerine koy ve oku . Onun neler hissedeceğini düşün sonra zaten söyleyemezsin.
Kendini ifade edemeyen insan bağırıp çağırır kendini geliştirmek için kitap oku mesela sözlü dövüş kitabı çok güzel.
Düşüncelerini mantık düzleminde ifade etmeyi öğren çünkü önemli olan ne söylediğimiz değil nasıl soyledigimizdir. Bu şekilde hakliyken haksız duruma düşersin. Son olarak fazla naz aşık usandirir misali kimse kimseyi sonsuza kadar cekemez. Kendini torpulemezsen bir gün senden ayrılmak isteyeceğini düşün ve kendini frenle zira sabirli insan da bir yere kadar dayanıyor...

Sinirlendiğiniz zaman içinizden 10a kadar sayın , derin nefes alın . Sonra cevap verin :)

Sevgiliniz bir insan olduğuna göre, ve her insanında bir sabır limiti ve gururu olduğuna göre, ve birgun mutlaka ilerde bakacak size, ve sizdede bir düzelme yok ve artik aşkı kalbe gömup gitmekten başka careninde olmadığını anlayacağına göre, terketildiginiz gün yaşayacağınız şok pismanlik ve uzuntu ile ani bir tedavi olacaksiniz ve bu huylarinzdan eser kalmayacak emin olun. Ha elbette cok geç olacak ama bu sekilde devam ederseniz yapacak biseyd yok yani.

Tedavi olmalısın demek istemiyorum, insan beyni savunma merkezlidir, bunu okuyuncada ister istemez sinirlenirsin o yüzden. Seni anlayabiliyorum, elinde olmadan yapıyorsun, içine attığın şeyler genelde ani sinirlenmelerine yol açıyor. Bunun farkında olsanda değiştirmen epey zaman alabilir, sabırlı olmalısın. Neden böyle demek yerine çözüm odaklı olmalısın, sevgilinin sakinliği sana bir örnek, mesela - temsili olarak- yolda biri önüne geçtiğinde sinirlenme, sen bir adım önce atsan belki başına bir şey düşücekti, annen istemediğin bir şeyi yapmanı söylediğinde içinden ya bunları söyleyemeseydi ya yanımda olmasaydı, iyiki var de, tepkilerini dışa vurmaktansa içinden dile getirip o kişi ya olmasaydı diye düşün.. ( içine ay demiyorum, tepkilerini içinde dile getir ve kızdığın tepkili olduğun şeyi daha sonra sakinlikle ifade etmeye çalış karşındakine )

Tedavi olmalısın demek istemiyorum, insan beyni savunma merkezlidir, bunu okuyuncada ister istemez sinirlenirsin o yüzden. Seni anlayabiliyorum, elinde olmadan yapıyorsun, içine attığın şeyler genelde ani sinirlenmelerine yol açıyor. Bunun farkında olsanda değiştirmen epey zaman alabilir, sabırlı olmalısın. Neden böyle demek yerine çözüm odaklı olmalısın, sevgilinin sakinliği sana bir örnek, mesela - temsili olarak- yolda biri önüne geçtiğinde sinirlenme, sen bir adım önce atsan belki başına bir şey düşücekti, annen istemediğin bir şeyi yapmanı söylediğinde içinden ya bunları söyleyemeseydi ya yanımda olmasaydı, iyiki var de, tepkilerini dışa vurmaktansa içinden dile getirip o kişi ya olmasaydı diye düşün.. ( içine ay demiyorum, tepkilerini içinde dile getir ve kızdığın tepkili olduğun şeyi daha sonra sakinlikle ifade etmeye çalış karşındakine )
Cevabınız için minnettarım.Tedavi ol, sevgilin seni bırakır gider tarzında bir üslup kullanmayacak derecede saygılı bir insansınız:) Neden böyle demiyorum sorunun farkındayım ve çözüm odaklı davranmaya çalışıyorum, bakalım kişisel gelişim kitapları vs halletmeye çalışıyorum insallah

Sevgiliniz bir insan olduğuna göre, ve her insanında bir sabır limiti ve gururu olduğuna göre, ve birgun mutlaka ilerde bakacak size, ve sizdede bir düzelme yok ve artik aşkı kalbe gömup gitmekten başka careninde olmadığını anlayacağına göre, terketildiginiz gün yaşayacağınız şok pismanlik ve uzuntu ile ani bir tedavi olacaksiniz ve bu huylarinzdan eser kalmayacak emin olun. Ha elbette cok geç olacak ama bu sekilde devam ederseniz yapacak biseyd yok yani.
Ben sorunun farkındayım,ilişkide sorun yok sadece ani sinirleniyorum.Bunu terkedilmeye bağlamanız yanlış.Yine de size de teşekkürler.

Sen sinirliyken karşındaki sakin kalıyorsa daha çok sinirleniyor insan :D verecek bir cevabım Yok konu sahibi, aynı dertten ben de muzdaribim. Özellikle Aslan Burcu falan olunca daha zor

Sinirlendiğiniz zaman içinizden 10a kadar sayın , derin nefes alın . Sonra cevap verin :)
Telefonumun arka planına sinirle hareket etmemem gerektiğini anlatan bir yazı yaptım okudukça beynime kazınıyor, önerinizi de uygulayacağım teşekkürler:)

Sen sinirliyken karşındaki sakin kalıyorsa daha çok sinirleniyor insan :KK70: verecek bir cevabım Yok konu sahibi, aynı dertten ben de muzdaribim. Özellikle Aslan Burcu falan olunca daha zor
Ay canım yorumun sonu tebessüm ettirdi ya ben de Aslan burcuyum ne yapacağız böyle biz

Ayy sanki kendimi okudum :) ben bir yolunu bulamadım böyle geldim böyle giderim herhalde ama karşınızdaki insanın sizi kışkırtacak davranışları olmaması güzel birşey kaybetmemeye çalışın.
Bunun için ne kadar şükretsem az , sadece sevgilime değil etrafa da böyle olmak yıpratıyor beni, şiddetsiz ilişki diye bir kitap önerdi psikoloğum insallah ise yarar

Cevabınız için minnettarım.Tedavi ol, sevgilin seni bırakır gider tarzında bir üslup kullanmayacak derecede saygılı bir insansınız:) Neden böyle demiyorum sorunun farkındayım ve çözüm odaklı davranmaya çalışıyorum, bakalım kişisel gelişim kitapları vs halletmeye çalışıyorum insallah

Kişisel gelişim kitapları insanları heveslendiriyor, bakış açınızı değiştirebiliyor, tam olarak sana uygun bir kitap ile karşılaşırsam mutlaka ileteceğim, -bende meraklıyımdır çeşit çeşit okurum- hayat boyunca herkesin başına gelen bir şey, bunu asla bir sorun bir problem olarak görme, öyle diyenlerede aldırış etme, iş tamamen beyninde, duyguların hassaslaştığı için geçici bir durum, kitaplarla, kişisel gelişim videolarıyla bu duruma çok kolay hoşçakal diyebilirsin, biri tarafından tedavi olmana gerek yok, sen kendi kendini tedavi edebilirsin, sinirlenirsen bana yazabilirsin açık açık, üstüne konuşup bakış açını yorumlayabiliriz, sevgiyle kal :KK15:

Ay canım yorumun sonu tebessüm ettirdi ya ben de Aslan burcuyum ne yapacağız böyle biz
Ben çözüm bulamadım, işyerinde de böyleyim :110: üstelik 5 aylık bir elemanım lakin susmam gereken yerde susamıyorum. Bu konu yüzünden de çok ilişkim bitmiştir hatta çoook eski konuma bakarsan 2 yıllık ilişkim çok sinirlisin hep kızıyorsun diyerek terk etmişti beni pişman olup konu açtım burada ama hala aynıyım :D

Ben çözüm bulamadım, işyerinde de böyleyim :110: üstelik 5 aylık bir elemanım lakin susmam gereken yerde susamıyorum. Bu konu yüzünden de çok ilişkim bitmiştir hatta çoook eski konuma bakarsan 2 yıllık ilişkim çok sinirlisin hep kızıyorsun diyerek terk etmişti beni pişman olup konu açtım burada ama hala aynıyım :KK70:
Valla inanır mısınız bilmiyorum bundan bir önceki sevgilim o kadar çok baskıladı ki beni (ki kendisi Başak Burcuydu) böyle ezdi sürekli, özgüvenim azaldı git gide bu yüzden ona hiç sinirlenemezdim bile( ama o zaman da deli gibi içime atardım) sırf ayrılmasın diye.Böyle düşündüm ve demek ki değişebilirim diyorum şimdiki sevgilime kıyamasam da çevreme böyleyim bunu düzeltebilirim insallah

Yaş farkınızdan daha doğrusu olgunluk farkınızdan kaynaklanıyor, deneyimlerle değişir hayat insanın köşelerini düzler

Back