• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA testi

PoncikPrensesss

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2018
214
140
23
34
Arkadaslar merhaba . Fetal Dna testi yaptiran varmi ? Ikili test ile aradaki fark nedir? Doktorum ister Fetal dna testi ister Ikili test yaptirabilirsn dedi. Kararsiz kaldim. Bilgisi olan yardimci olabilir mi ? Hangisi daha iyi ve güvenilir? Birde ikili test nasil yapiliyor? Karindan sivi mi aliyorlar? Riski varmi ? Yaptiran varmi ? Smdiden tesekkurler

Fetal DNA en güvenilir olanı,%99 sonucu. Sadece kan vererek yapılıyor. İkili de karından kan alınmıyor. Aminyosentez testinden karından bebeğin aminyon sıvısı aliniyor. Tabiki aminyosentez daha riskli.

Fetal DNA en güvenilir olanı,%99 sonucu. Sadece kan vererek yapılıyor. İkili de karından kan alınmıyor. Aminyosentez testinden karından bebeğin aminyon sıvısı aliniyor. Tabiki aminyosentez daha riskli.
Ikili testi yaptirmami onermiyorsunuz yani ? Ikili testte amniyosentez sivisi mi aliniyor dogru mu anladim:KK64::KK64::KK64:

Ikili testi yaptirmami onermiyorsunuz yani ? Ikili testte amniyosentez sivisi mi aliniyor dogru mu anladim:KK64::KK64::KK64:
Hayır İkili test ayrı, aminyosentez testi ayrı,once ikili test yapılıyor kan veriyorsunuz ultrasonda bebeğin burununa ve ense kalınlığına bakılıyor. Eğer bebekte riskli bir durum varsa aminoyesentez testi yapılarak kesin sonuç alınıyor o da karından sıvı alınıyor. Ya da kan vererek fetal DNA yaptırabilirsiniz. O da biraz pahalı a risksiz sadece kan vererek yaptırıyorsunuz. Ben ikili yaptırmadan direk fetal DNA yaptırdım. Yani ik

Anladimm simdiii ... bunu ogrenmem cok iyi oldu.. iki test snrasi sonucta risk cikarsa amniyosentez yapiyorlar anladim ozaman bende oyle yaparim risk varsa fetal dna yi yaptiririm cok yardimci oldun cok sagoll rabbim saglikla evladini kucagina almayi nasip etsin insaallah ☺️

Anladimm simdiii ... bunu ogrenmem cok iyi oldu.. iki test snrasi sonucta risk cikarsa amniyosentez yapiyorlar anladim ozaman bende oyle yaparim risk varsa fetal dna yi yaptiririm cok yardimci oldun cok sagoll rabbim saglikla evladini kucagina almayi nasip etsin insaallah ☺️
Rica ederim. İnşallah sen de saglikla yavruna kavuşursun. İkili testin çok güzel çıkar inşallah🙏😊😊

Back