- 25 Haziran 2010
- 4.916
- 4.465
- 358
- Konu Sahibi MotherofthegirlinHeaven
Merhaba henüz sonuç almadık 2 hafta daha bekleriz sanırımMerhaba sonuc aldınız mı acaba? Mozaik sendrom olunca ne oluyor acaba bir de?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba henüz sonuç almadık 2 hafta daha bekleriz sanırımMerhaba sonuc aldınız mı acaba? Mozaik sendrom olunca ne oluyor acaba bir de?
Merhaba. Öncelikle sonucunuzun temiz çıkmasına çok sevindim. Siz nerde fetal dna yaptırmıştınz? Ben de szin gibi tarama vs yaptırmadan tercihen fetal dna yaptırdım ve cinsiyet kromozom kompleks anormalliği riski yüksek çıktı. Turner olduğunu düşünüyorlar. Berbat durumdayım. Lütfen yardımcı olur musunuzMerhaba benim sonuçlarım elhamdülillah temiz çıktı bebeğim sağlıklı hamd olsun.. Allah'ım bütün annelerin yavrularını korusun
Aynı sonucu ben de aldım Burda tutunacak yorumlar aradım günlerce aylarca..Merhaba. Öncelikle sonucunuzun temiz çıkmasına çok sevindim. Siz nerde fetal dna yaptırmıştınz? Ben de szin gibi tarama vs yaptırmadan tercihen fetal dna yaptırdım ve cinsiyet kromozom kompleks anormalliği riski yüksek çıktı. Turner olduğunu düşünüyorlar. Berbat durumdayım. Lütfen yardımcı olur musunuz
Merhaba çok sevindim sizin adınıza. Sizin sonucunuz nasıl çıkmıştı? Amniyosentez yaptırmış mıydınız?Aynı sonucu ben de aldım Burda tutunacak yorumlar aradım günlerce aylarca..
Sonra beneğim doğdu ay parçası hiçbir sıkıntısı yok elhamdulillah
Darısı başınıza
Yanılma payı yüksek olan bi sonuç demişti doktorum öyle de oldu
Özellikle cinsiyet anomalileri öyle çıkıyormuş
Kaç kişiye denk geldim burda
Merhaba bizim turner sendromu dendi cinsiyet de kız olunca hastalık da sadece kızlar da görülünce çok korktumMerhaba çok sevindim sizin adınıza. Sizin sonucunuz nasıl çıkmıştı? Amniyosentez yaptırmış mıydınız?
Ben de fetal dna testi verdim ultrasonda bir problem yoktu ikili ve uclu tarama yapmak yerine fetal dna testi yaptıralım diye tavsiye etmişti doktorum. Test sonucunda x y kromozom anomalisi olarak 45×0 46xy mozaik pattern goruldu. 14+3 haftadayım. Cinsiyeti tam goremiyoruz ultrasonda ama muhtemelen kiz diyor doktor. Boyle bir durum yasayan var mi? Bir de raporda cinsiyet anomalileri yanlış pozitif verme olasılığı yüksektir diye belirtiyor. O yüzden amniyosenteze yönlendirdi doktorum.
Açıkçası 45× 46xy görüldüğü halde cinsiyeti kız olarak doğan var mı?
Teşekkür ederim cevabınız için sizin gerçekten aksilikler peşinizi bırakmamış ama çok şükür sonucunuz çok güzel olmuş sağlıkla kucağınıza almışsınız Allah bana da nasip eder inşallah. İçimden bir ses her şey yolunda diyor o yüzden çok gerçekmiş gibi gelmiyor yaşadığım şeyler belki de öyle olsun istiyorum bilemiyorum. 16 hafta dolunca perinatolojiye gideceğim inşallah temiz çıkar sonuçlar ama bir ay sonra çıkıyor diyorlar gerçekten çok zor beklemesi. Peki yasal olarak down sendromlu olunca aldırma hakkı veriyorlar ama turner sendromunda da böyle bir durum var mı biliyor musunuz?Merhaba bizim turner sendromu dendi cinsiyet de kız olunca hastalık da sadece kızlar da görülünce çok korktum
Yalan değil aldırmak da istedim sonra amniyosentez yapın dedi doktorum
İki farklı yerde yaptık (ilk yerde yeteri hücre bulunmadığı için sonuç çıkmadı aksilik bu ya bu yüzden bi daha alındı sıvı) sanki o süreç düşünmem alışmam için Allahım karşıma çıkarmıştı o doktoru..
Neyse bizim de ultrasonda hiçbi sıkıntı yoktu ama dediğiniz gibi diğer taramaları yapmak istemiyorum direkt bunu yapalım dedim doktoruma..kendisi hiç bahsetmedi yoksa işbirliği içindeler derdim..
Yaptık amniyosentezimizi ve temiz geldi ama o süreçte ne kadar ağladım dualar ettim Allah biliyor adak bile adadım..
Allahım özel çocuk annelerine babalarına güç versin kimseyi de evladıyla sınamasın..
Siz amniyosentez temiz çıktıktan sonra rahat olun ben temiz çıkmasına rağmen korkmuştum ya yanılma varsa diye..
Yanılma olmaz demişti doktorum ama 2.amniyosentez esnasında aksilik buya kanlı geldi sıvı ve kanlı olunca yanlış çıkar yorumu okumuştum bi yerde..
Bunlar tamamen Allahın benim sabrımı sınamak için karşıma çıktığını biliyorum ama Şuan..
O zamanlar neden bu kadar aksilik diyordum ama duamı da hep ettim Allah biliyor..
Allah sizi de bizi de imtihan etmesin evladımızla
Bir de fetal dna fraksiyon yüzde kaç çıkmıştı hatırlıyor musunuz?Merhaba bizim turner sendromu dendi cinsiyet de kız olunca hastalık da sadece kızlar da görülünce çok korktum
İki farklı yerde yaptık (ilk yerde yeteri hücre bulunmadığı için sonuç çıkmadı aksilik bu ya bu yüzden bi daha alındı sıvı) sanki o süreç düşünmem alışmam için Allahım karşıma çıkarmıştı o doktoru..
Neyse bizim de ultrasonda hiçbi sıkıntı yoktu ama dediğiniz gibi diğer taramaları yapmak istemiyorum direkt bunu yapalım dedim doktoruma..kendisi hiç bahsetmedi yoksa işbirliği içindeler derdim..
Yaptık amniyosentezimizi ve temiz geldi ama o süreçte ne kadar ağladım dualar ettim Allah biliyor adak bile adadım..
Allahım özel çocuk annelerine babalarına güç versin kimseyi de evladıyla sınamasın..
Siz amniyosentez temiz çıktıktan sonra rahat olun ben temiz çıkmasına rağmen korkmuştum ya yanılma varsa diye..
Yanılma olmaz demişti doktorum ama 2.amniyosentez esnasında aksilik buya kanlı geldi sıvı ve kanlı olunca yanlış çıkar yorumu okumuştum bi yerde..
Bunlar tamamen Allahın benim sabrımı sınamak için karşıma çıktığını biliyorum ama Şuan..
O zamanlar neden bu kadar aksilik diyordum ama duamı da hep ettim Allah biliyor..
Sizin bu beğendiğiniz doktorunuz istanbulda mıydı? İsmi neydi acaba?Merhaba bizim turner sendromu dendi cinsiyet de kız olunca hastalık da sadece kızlar da görülünce çok korktum
Maalesef turner da yok ama aldırmanı burada okudum.kendi doktorlarım mümkün olmaz zor çok zor gibi konuştular ama o süreçte çok araştırdım ve yapan yerler var ama nerde nasıl bilmiyorum iyi ki de öğrenmedim yoksa beklemeyebilirdimTeşekkür ederim cevabınız için sizin gerçekten aksilikler peşinizi bırakmamış ama çok şükür sonucunuz çok güzel olmuş sağlıkla kucağınıza almışsınız Allah bana da nasip eder inşallah. İçimden bir ses her şey yolunda diyor o yüzden çok gerçekmiş gibi gelmiyor yaşadığım şeyler belki de öyle olsun istiyorum bilemiyorum. 16 hafta dolunca perinatolojiye gideceğim inşallah temiz çıkar sonuçlar ama bir ay sonra çıkıyor diyorlar gerçekten çok zor beklemesi. Peki yasal olarak down sendromlu olunca aldırma hakkı veriyorlar ama turner sendromunda da böyle bir durum var mı biliyor musunuz?
Değil Diyarbakır da pernotolog irfan beySizin bu beğendiğiniz doktorunuz istanbulda mıydı? İsmi neydi acaba?
%13 yani gayet de yüksek ama yanıldılar takip doktorum beni aradı direkt titreyen bi sesle fraksiyon yüksek çıkmış hemen şu doktora gidin amniyosentez baksın belki aldırmak istersiniz dedi yani bu fraksiyona göre aslında kesin bi sonuçtu ancak yanına gittiğimizde ağladım “cinsiyet anomalileri genelde yanlış çıkıyor ama siz işinizi şansa bırakmayın amniyosentez yapın” dedi ona da çok güveniyordum sonradan gittiğim perinotolğuma daBir de fetal dna fraksiyon yüzde kaç çıkmıştı hatırlıyor musunuz?
Maalesef turner da yok ama aldırmanı burada okudum.kendi doktorlarım mümkün olmaz zor çok zor gibi konuştular ama o süreçte çok araştırdım ve yapan yerler var ama nerde nasıl bilmiyorum iyi ki de öğrenmedim yoksa beklemeyebilirdim
Ben de o süreçte çok bekledim yok örnek alım haftası yok sonuç çıkma süresi vs derken 24ü bulduk sanırım.O zamanda zaten yasal değil aldırmak
Benim doktor amniyosentez yaptır sonucun kesinleşirse tıbbi tahliye hakkın olacak dedi ama ben böyle bişey görmedim internette bence doktor bu konuda çok tecrübesizdi. Beni korkutmaktan başka bişey yaptığını düşünmüyorum. Ben de aldırmak istemiyorum bir problem varsa da yoksa da çünkü uzun süredir bebek bekliyordum… Amniyosentezi de sonuç kesinleşsin de erken bir tedavi başlanacaksa ona göre başlansın istediğim için yaptıracağım sanırım ama düşük riski olması korkutuyor biraz siz bana cesaret verdiniz bunun için teşekkür ederim zaten benim fetal fraksiyon da 4 çıktı belki de hiç problem yoktur yani ben açıkçası kötü çıkacak gibi hissetmiyorum inşallah hislerim beni yanıltmaz. Tam olarak hastalığın nasıl bir görüntüsü olduğu da değişebiliyormuş sanırım zaten o konuları da anlamadım araştıramıyorum internetten panik oluyorum o yüzden kafam çok karışık%13 yani gayet de yüksek ama yanıldılar takip doktorum beni aradı direkt titreyen bi sesle fraksiyon yüksek çıkmış hemen şu doktora gidin amniyosentez baksın belki aldırmak istersiniz dedi yani bu fraksiyona göre aslında kesin bi sonuçtu ancak yanına gittiğimizde ağladım “cinsiyet anomalileri genelde yanlış çıkıyor ama siz işinizi şansa bırakmayın amniyosentez yapın” dedi ona da çok güveniyordum sonradan gittiğim perinotolğuma da