• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FETAL DNA , ne zaman yaptırmak mantıklı?

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.990
2.031
53
31
Kızlar selamm ☺️

Fetal DNA için intergen de test yaptıran var mı , memnun kaldınız mı :)

Bir de 11. Haftaya doğru testi göndermeyi düşünüyorum , 10 +5 ,10+6 gibi. Siz fetal dna için kan ne zaman vermiştiniz, sizce bu dediğim tarihlerde kanda bebeğin DNA’sı çoktan karışmış olur mu:)

Test yapacak merkezde 10. Haftadan itibaren dese de aklıma takıldı :)

Beybim benim dr 11.hafta demişti ama tam gün bu kontrolde soracam, ben hiç dışardan lab araştırmadım, tüp bebek şişli memorialda yaptırmıştım oranın lab kendisi yapıyormuş 15 günde çıkıyor dedi sonuç, şu an acıbademde takipteyim onada soracam hangisinin daha erken çıkıyorsa ona göre hastanede yaptırırım diye düşünüyorum

Beybim benim dr 11.hafta demişti ama tam gün bu kontrolde soracam, ben hiç dışardan lab araştırmadım, tüp bebek şişli memorialda yaptırmıştım oranın lab kendisi yapıyormuş 15 günde çıkıyor dedi sonuç, şu an acıbademde takipteyim onada soracam hangisinin daha erken çıkıyorsa ona göre hastanede yaptırırım diye düşünüyorum
Tam mesajla sormuştum sana , burada. Yanıtlamışsın 😁 15 çokmuş ya , yurtdışına mı gönderiyorlar o ne, 7 ila 10 ideal bence

Canım ben doktorumun önerisiyle Eurofins’de yaptırmaya karar verdim. 10. hafta içinde tercih etmiyoruz, 11. haftaya girdikten sonra kanların dna sı ayrılıyor daha sağlıklı sonuç çıkıyor dediler. O yüzden 11+2’de yaptıracağız.

Canım ben doktorumun önerisiyle Eurofins’de yaptırmaya karar verdim. 10. hafta içinde tercih etmiyoruz, 11. haftaya girdikten sonra kanların dna sı ayrılıyor daha sağlıklı sonuç çıkıyor dediler. O yüzden 11+2’de yaptıracağız.
Ya benim kendi doktorum genoksu önerdi ama araştırınca çok şikayet almış bi yer olduğunu gördüm , iyi yorum da fazlaydı ama ister istemez yorumlardan dolayı vazgeçtim. Şu anda intergen çok içime sindi.

11. Hafta mantıklı aslında belki ben de acele etmem beklerim o vakte kadar.
Fiyat olarak ne verdi peki eurofins

Ya benim kendi doktorum genoksu önerdi ama araştırınca çok şikayet almış bi yer olduğunu gördüm , iyi yorum da fazlaydı ama ister istemez yorumlardan dolayı vazgeçtim. Şu anda intergen çok içime sindi.

11. Hafta mantıklı aslında belki ben de acele etmem beklerim o vakte kadar.
Fiyat olarak ne verdi peki eurofins
450 Euro diyor, ben ek olarak sma testi de yaptıracağım canım. 20 bine falan gelecek. İçine sindiyse yaptır nereye istiyorsan ama 11 haftayı beklemek daha iyi olur 😇 sana ne kadar fiyat verdiler?

450 Euro diyor, ben ek olarak sma testi de yaptıracağım canım. 20 bine falan gelecek. İçine sindiyse yaptır nereye istiyorsan ama 11 haftayı beklemek daha iyi olur 😇 sana ne kadar fiyat verdiler?
Canım senin söylediğine göre çok çok daha uygun bi fiyat verdiler bana , ben smayı ilk evlendiğimizde eşimle sağlık ocağında yaptırmıştım ücretsiz sadece 1 ay sonra sonuç çıkmıştı neden özelde yaptırıyorsun ki

Canım senin söylediğine göre çok çok daha uygun bi fiyat verdiler bana , ben smayı ilk evlendiğimizde eşimle sağlık ocağında yaptırmıştım ücretsiz sadece 1 ay sonra sonuç çıkmıştı neden özelde yaptırıyorsun ki
Kuzum aslında ben de Natera ve Veritas ile görüştüm ve en düşük fiyatı eurofins verdi. Şimdi test günü pazarlık yaparız diye düşündük ama bilemiyorum sonuç ne olur. Veritas’da iki hafta önce arkadaşım sadece standart paketi 20bine yaptırdı. Bir de doktorum burası olsun deyince çok kurcalamadık. Bunlar Antalya fiyatı bu arada 😂 belki ondan da farkediyordur. Çünkü burda verilen fiyatları söylediğimde imkansız dediler bana hep. e bir de sigortadan geri alabileceğiz zaten, o yüzden hiç macera aramadık 😇

Kuzum aslında ben de Natera ve Veritas ile görüştüm ve en düşük fiyatı eurofins verdi. Şimdi test günü pazarlık yaparız diye düşündük ama bilemiyorum sonuç ne olur. Veritas’da iki hafta arkadaşım sadece standart paketi 20bine yaptırdı. Bir de doktorum burası olsun deyince çok kurcalamadık. Bunlar Antalya fiyatı bu arada 😂 belki ondan da farkediyordur. Çünkü burda verilen fiyatları söylediğimde imkansız dediler bana hep. e bir de sigortadan geri alabileceğiz zaten, o yüzden hiç macera aramadık 😇
Sigortadan geri almak nasıl oluyor kuzum ,mümkün mü hiç bilmiyordum

Sigortadan geri almak nasıl oluyor kuzum ,mümkün mü hiç bilmiyordum
Şöyle canım, benim kurumsal özel sigortam var yıllardır. Doğum paketi de var haliyle. Test sonucunu, test için verilen faturayı sigorta şirketine gönderiyorsun. Bir de doktordan bir yazı alacağım ben, işte ileri yaş sebebiyle risk gördük nipt testi önerdik gibisinden. Doğum paketinden düşüyorlar.

Şöyle canım, benim kurumsal özel sigortam var yıllardır. Doğum paketi de var haliyle. Test sonucunu, test için verilen faturayı sigorta şirketine gönderiyorsun. Bir de doktordan bir yazı alacağım ben, işte ileri yaş sebebiyle risk gördük nipt testi önerdik gibisinden. Doğum paketinden düşüyorlar.
Ah tamam şimdi anladım kuzum :) çok iyi yapmışsın ❤️

Bence de intergen sahibi Serdar bey mükemmel bir hekim
Bugün telefonda bölge sorumlusu bi hanımla konuştuk, o kadar detaylı anlattı ki , çok ilgili gördüm. Ondan oraya karar verdim, yorumlarda olumsuz bi şeye rastlamadım sadece personelle ilgili olumsuz şeyler vardı , inşallah sorunsuz bi şekilde testimi yaptırırım 🙏☺️🤗

Bugün telefonda bölge sorumlusu bi hanımla konuştuk, o kadar detaylı anlattı ki , çok ilgili gördüm. Ondan oraya karar verdim, yorumlarda olumsuz bi şeye rastlamadım sadece personelle ilgili olumsuz şeyler vardı , inşallah sorunsuz bi şekilde testimi yaptırırım 🙏☺️🤗
Çok yoğunlar belki onunla ilgili şikayetler oluyordur. Ben fetal dna yaptırmadım.
Biz tüm aile tüm gen egzom testi yaptırdık. Danışmanlık verdi bize. Oğlumda bazı sıkıntılar vardı. Teşhis koyamayınca oraya yönlendirdiler bizi. Nadir bir genetik hastalık çıktı. Bundan sonra neler yapmamız gerektiği konusunda bizi rahatlattı ikinci bebek tüp bebek genetik seçilim vs konuları ile ilgili bayağı bilgilendirdi.

Umarım danışmanlığına ihtiyacınız olmaz ama olursa Serdar bey alanında çok iyi.

Çok yoğunlar belki onunla ilgili şikayetler oluyordur. Ben fetal dna yaptırmadım.
Biz tüm aile tüm gen egzom testi yaptırdık. Danışmanlık verdi bize. Oğlumda bazı sıkıntılar vardı. Teşhis koyamayınca oraya yönlendirdiler bizi. Nadir bir genetik hastalık çıktı. Bundan sonra neler yapmamız gerektiği konusunda bizi rahatlattı ikinci bebek tüp bebek genetik seçilim vs konuları ile ilgili bayağı bilgilendirdi.

Umarım danışmanlığına ihtiyacınız olmaz ama olursa Serdar bey alanında çok iyi.
Sizin için oğlunuz için intergenin destekleyici olmasına çok sevindim🙏 çok geçmiş olsun tekrar.

Peki sizce bahsedilen rakamlardan daha uygun fiyat vermiş olmaları, ki bana göre yine fazla ama kıyaslayınca İstanbul Antalya gibi yerlere göre daha uygun olması normal mi , Ankara’da olduğu için mi böyle acaba

Sizin için oğlunuz için intergenin destekleyici olmasına çok sevindim🙏 çok geçmiş olsun tekrar.

Peki sizce bahsedilen rakamlardan daha uygun fiyat vermiş olmaları, ki bana göre yine fazla ama kıyaslayınca İstanbul Antalya gibi yerlere göre daha uygun olması normal mi , Ankara’da olduğu için mi böyle acaba

Çok parayla ilgisi olan bir yer değil sanırım ya. Bizim İstanbul’da gitmediğimiz doktor kalmadı. Hepsi intergeni önerdi bu konuda sahibi ile de hepsi diyalog halinde. Veri toplamayı genetik araştırmalara katkıda bulunmayı önemseyen bir kurum bence daha çok.

Back